6

6 x DE BESTE PLEKKEN OM TE SURFEN IN PORTUGAL

Surfen in Portugal

In Europa staat Portugal bekend als de beste plek om te surfen door de combinatie van het goede weer en de consistente golven. Je kunt hier het hele jaar surfen en in de herfst en winter zijn de golven het hoogst. Om te gaan surfen in Portugal hoef je echt geen pro te zijn. Er zijn ook genoeg plekken om je als beginner op een plank te wagen. Daarnaast kun je altijd terecht bij surfscholen die je op weg helpen. Op zoek naar de beste plekken om te surfen in Portugal? Hieronder vind je onze tips!

Op zoek naar de beste plekken om te surfen in Portugal? Lees hieronder verder >

1. Sagres

In het zuiden van Portugal vind je het gebied Algarve. Op het meest zuidwestelijke puntje ligt Sagres (beter bekend als de ‘surfing capital‘). Hier zijn de golven vrij rustig en dat maakt het een ideale bestemming voor beginners. De ervaren surfers kunnen hun lol op bij de stranden ten noorde van Cabo de São Vicente. De golven daar zijn een meter of 5 hoog. Tip: op zoek naar een leuk surf hostel? Het Algarve Surf Hostel – Sagres is een fijne plek om te verblijven én nieuwe mensen te ontmoeten.

Lees hieronder meer over de beste plekken om te surfen in Portugal >

2. Surfen in Ericeira

Hét officiële surfreservaat van Europa: Ericeira ligt op zo’n 50 kilometer te noorden van Lissabon. Er is een 8 kilometer lange kustlijn met veel verschillende surfspots die bestaan uit stranden, afgewisseld met steile kliffen. Doordat er veel verschillende gebieden zijn, zijn er golven voor elk niveau surfer. Beginners kunnen het beste starten bij stranden: Foz do Lizandro, Praia do Sul en Sao Juliao. De professionals kunnen terecht bij Coxos, Cave, Pedra Branca, en Reef. Leuk: hier kun je lessen nemen bij een surfschool.

Tip: bij dit leuke hostel hun je slapen en surflessen boeken >

Lees hieronder verder over surfen in Portugal >

Lees hier alles over surfen in Sri Lanka: tips, hotspots & hotels >

3. Surfen in Nazaré

Onder Porto ligt Nazaré. Dit gebied staat ook wel bekend als een surfgebied voor de échte professionals en waaghalzen. De golven hier kunnen ontzettend hoog worden en er zijn enorm sterke stromingen. De golven zijn niet elke dag groot, maar wel hoger dan in andere gebieden. De grootste vind je voor Praia do Norte, waar ook het wereldrecord hoogste golf ooit bereden is verbroken. Tip: mocht je verblijven in (de buurt van) Nazaré, bezoek dan Suberco: het meest beroemde uitkijkpunt van Nazaré met een prachtig uitzicht!

Meer tips voor leren surfen in Portugal vind je onder de foto >

nazare portugal

4. Surfen in Peniche

Nog een bekende surfplek in Portugal is Peniche. Het ligt op een schiereiland, waardoor je hier meerdere stranden vindt waar je goed kan surfen. Één van de bekendste spots is Supertubos Beach. Hier zijn de golven krachtig en hoog. Toch kunnen beginners hier ook hun gang gaan.

Tip: bij dit surf hotel in Peniche kun je niet alleen surflessen volgen, maar ook lesjes als yoga bijwonen.

5. Surfen in Lissabon

Ja, je kunt ook goed surfen in de buurt van Lissabon! De hoofdstad heeft ontzettend veel te bieden en kent een heerlijk klimaat met warme zomers en milde winters. Je zult niet meteen denken aan surfen in de buurt van Lissabon, maar toch zijn er hier uitstekende surfcondities voor een breed publiek. Zo biedt de westkust consistente golven, bijvoorbeeld bij stranden als Praia Grande, Praia do Guincho en Costa da Caparica. Houd er wel rekening mee dat het in de weekenden hier enorm druk kan worden.

Surfen in Frankrijk? Dit zijn 8 x de leukste surfdorpjes >

6. Surfen in Odeceixe

De Zuidwest kust van Portugal is het paradijs van elke surfer. Odeceixe wordt gezien als één van de mooiste stranden van Portugal. Hier kun je het hele jaar door goed surfen en er hangt een relaxte sfeer in het stadje. Ben je op zoek naar een surfschool? Neem dan een kijkje hier >

En, waar ga jij een keer surfen in Portugal?

CategoriesEuropa