S

SURFEN IN SRI LANKA: TIPS, HOTSPOTS & HOTELS

surfen sri lanka

Sri Lanka is een prachtig land met een aantal geweldige surfspots. Of je nou een beginner bent of al veel ervaring hebt met surfen, de golven in Sri Lanka zijn precies goed voor elk niveau. Er zijn altijd golven op het eiland te vinden en het water heeft een heerlijke temperatuur rond de 28 graden, no wetsuits! Wil je graag gaan surfen in Sri Lanka en ben je benieuwd naar de beste en mooiste surfspots? GIRLS WHO geeft je tips.

Waar kun je het beste surfen in Sri Lanka? Hieronder lees je een aantal fijne tips >

De beste periode om te surfen in Sri Lanka

Er zijn een aantal goede surfspots te vinden in Sri Lanka en het verschilt per locatie wanneer je er het beste kunt surfen. Voor het gemak delen we het land even op in Zuidwest Sri Lanka en Zuidoost Sri Lanka. In Zuidwest Sri Lanka vind je de beste golven van november tot april en in augustus. In Zuidoost Sri Lanka vind je de beste golven tussen mei en oktober.

Meer tips surfen in Sri Lanka vind je hieronder >

sri lanka mooie surfspots

Surfboard huren en het nemen van surflessen

Sri Lanka is inmiddels een hele populaire surfbestemming. Ga je naar de bekende surfplekken, dan vind je meer dan genoeg surfboarden voor verhuur. Voor het huren van een surfboard moet je ongeveer rond de €6,00 per dag rekenen. Beginners kunnen surflessen nemen voor een dag of een aantal dagen. Een ochtend surfles kost je nog geen €12,00.

Surfen in Zuidwest Sri Lanka

Het Zuidwesten is een paradijs voor surfliefhebbers. Er is voor de beginner en de gevorderde de perfecte golf te vinden. Het Zuidwesten is vooral populair onder beginners vanwege de wind. Er is bijna geen wind tot 11:00 uur in de ochtend. Ook kun je in de avond prachtig surfen tijdens de ondergaande zon. Maar, wat zijn dan de beste surfspots in Zuidwest Sri Lanka? Hier komen drie tips:

1. Hikkaduwa

Ruim 100 kilometer ten zuiden van Colombo vind je Hikkaduwa. Main Reef is een drukke surfspot met daarnaast een goed nachtleven met feestjes en leuke winkels om te shoppen. Al snel merk je dat hier een fijne ‘surf vibe’ hangt met een prachtig rif. Ook komen hier enorme zeeschildpadden aan land om eieren te leggen.

2. Unawatuna

Unawatuna is een mooi strandplaatsje met een reefbreak dat gemakkelijk golven oppikt. Ook hier vind je heel veel leuke winkels, restaurantjes en leuke accomodaties. Zo is Epic Unawatuna en Agnus Unawatuna zeker aan te raden tijdens je verblijf hier! Tip: eet verse vis bij restaurant King Fisher. Voetjes in het zand, tafels op het strand en live muziek: gegarandeerd een gezellige avond!

3. Hiriketiya

Onze favoriet: Hiriketiya. Dit plaatsje heeft één van de mooiste stranden van Sri Lanka en wordt ook wel Horseshoe Bay genoemd doordat de baai een hoefijzevrige vorm heeft. Ook hier zijn de golven goed voor zowel beginners als gevondenen. Op zoek naar een leuk hotel met uitstekende bediening? Boek dan een kamer bij Hiriketiya Beach resort. De kamers zijn ruim, er is een fijn zwembad en je loopt in 5 minuten naar het strand.

surfspots sri lanka

In Hiriketiya mag je absoluut Malu Poke niet overslaan: een geweldig tentje waar ze heerlijke, verse poke bowls maken.

Lees hieronder verder over surfen in Sri Lanka >

Surfen in Zuidoost Sri Lanka

In het Zuidoosten van Sri Lanka vind je veel surfspots die gemiddeld meer voor intermediates en gevorderden zijn. Deze surfspots zijn minder goed te bereiken dan de surfspots in Zuidwest Sri Lanka. Dit zijn de leukste plekken:

1. Arugam Bay

Eigenlijk draait alles om surfen in dit kleine stadje. Arugam Bay is een maanvormige baai met een paar honderd inwoners. Ook hier vind je veel leuke restaurantjes, winkels en hotels. Een fijn hotel is The Bay, gelegen direct aan het strand met goede bedden en lekker ontbijt. Er zijn drie bekende surfspots in Arugam Bay: Main Point, Peanut Farm en Whiskey Point. Main Point en Peanut Farm zijn allebei iets meer geschikt voor ervaren surfers. Whiskey Point is dé plek voor de beginnende surfers.

sri lanka surfen

En, staat surfen in Sri Lanka ook op jouw lijstje?

CategoriesAzië