W

WAT TE DOEN IN ZARAGOZA: 6 X LEUKE TIPS

Zaragoza stad

Gelegen in het hart van Spanje, tussen Madrid en Barcelona, ligt de prachtige stad Zaragoza. Deze historische stad is rijk aan cultuur, architectuur en culinaire hoogstandjes. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, of gewoon wilt genieten van de heerlijke Spaanse levensstijl, Zaragoza heeft voor ieder wat wils. Wat te doen in Zaragoza? GIRLS WHO geeft je 6 x leuke tips.

Op zoek naar wat te doen in Zaragoza? Hieronder vind je 6 x leuke tips >

1. Bezoek de Basílica de Nuestra Señora del Pilar

De Basiliek van de Pilaar is één van de meest iconische bezienswaardigheden in Zaragoza en is een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Spanje. Volgens de overlevering verscheen de Maagd Maria hier aan de apostel Jakobus. De basiliek is indrukwekkend, met zijn barokke architectuur en prachtige koepels. Je kunt één van deze koepels bezoeken en het uitzicht op de Ebro-rivier bewonderen.

Meer tips hieronder >

Zaragoza

2. Verken Palacio de la Aljafería

Dit indrukwekkende paleis, dat dateert uit de 11e eeuw, is een meesterwerk van Moorse architectuur en een van de best bewaarde islamitische paleizen in Spanje. Het Aljafería-paleis combineert prachtige binnenplaatsen, gewelfde gangen en sierlijke tuinen. Je kunt hier een rondleiding maken en meer te weten komen over de rijke geschiedenis van het gebouw. Meer info >

3. Geniet van de lokale keuken

Zaragoza staat bekend om zijn heerlijke gerechten. Probeer de lokale specialiteiten, zoals migas (een gerecht gemaakt van broodkruimels), ternasco asado (gegrild lamsvlees) en churros met chocolade. De stad biedt ook een bruisende tapascultuur. Tip: eet tapas bij Almau. Deze bar zit in één van de gezelligste straatjes van Zaragoza en heeft een heerlijke tapaskaart. Enjoy!

Tekst gaat hieronder verder >

Lees ook: 7 x leuke hotels in Zaragoza >

4. Dwaal door de Oude Stad (Casco Antiguo)

De oude stad van Zaragoza is een doolhof van smalle straatjes, pleinen en historische gebouwen. Hier kun je genieten van de charme van de oude stad, waar je talloze tapasbars, restaurants en winkels vindt. Bezoek de Plaza del Pilar en de Plaza de la Seo om de sfeer van de stad op te snuiven.

Wat te doen in Zaragoza >

Zaragoza oude stad

5. Bezoek het Goya Museum

Francisco de Goya, één van de beroemdste kunstenaars uit Zaragoza, wordt geëerd in dit museum. Hier vind je een uitgebreide collectie van zijn schilderijen, tekeningen en gravures. Het museum biedt inzicht in het leven en werk van deze meester van de Spaanse kunst. Echt een aanrader! Meer informatie vind je hier >

6. Bewonder de Expo 2008-site

Zaragoza was gastheer van de Expo 2008, en de site van dit evenement biedt nog steeds tal van attracties. Bezoek het waterpaviljoen, ontworpen door Zaha Hadid, en bewonder de water- en milieugerelateerde tentoonstellingen. Je kunt ook wandelen langs de oevers van de Ebro-rivier en genieten van het moderne ontwerp en de groene ruimtes.

Ga jij binnenkort de stad Zaragoza bezoeken?

CategoriesEuropa