H

Hoe vind je de ideale mobiele provider? 5 x handige tips

mobiele provider

Zonder erbij stil te staan, heb je best vaak je smartphone in je handen. Zo ben je aan het appen met je vriendinnen of maak je video reels voor Instagram en TikTok. Daarnaast wil je ook goed te verstaan zijn als je met je vriendinnen aan het bellen bent. Niets is zo vervelend als slecht bereik in en rondom je huis. Er zijn ook nog eens heel wat providers in Nederland te vinden.

De ideale mobiele provider vinden

Het vinden van de ideale mobiele provider kan best lastig zijn, zeker als je niet zo technisch bent. In Nederland zijn er drie grote netwerken: KPN, Vodafone en Odido. Dat terwijl er wel meer dan 10 verschillende providers zijn. Het is dan ook goed om te weten dat de meeste kleine providers gebruikmaken van het netwerk van de grotere providers. Zo maakt Ben bijvoorbeeld gebruik van het netwerk van Odido. Is je verbinding met Odido al niet erg goed, dan hoef je dus niet meer over te stappen naar Ben. Maar is je verbinding met Vodafone wel erg goed en wil je overstappen naar een goedkopere provider, dan kun je ook kiezen voor HollandsNieuwe. 

Het vergelijken van de verschillende mobiele abonnementen via een online vergelijker is in de regel de beste zet als je wilt overstappen naar een andere provider, en zo goedkoop mogelijk uit wil komen. Via een online vergelijker voor sim only abonnementen vind je ook de goedkoopste sim only, in het geval je wel een nieuw mobiel abonnement wil hebben, maar een nieuwe smartphone niet nodig is.

Kies voor een provider met 5G

Als je op zoek gaat naar de ideale mobiele provider, is het aan te raden om te kiezen voor een provider met 5G. Zeker als je veel op TikTok of Instagram zit of onderweg graag een tutorial of film op Netflix kijkt, is het afsluiten van een abonnement met 5G-snelheden zeker een aanrader. Zo hoef je minder lang te wachten, totdat je de content kunt bekijken. Maar let op: dit werkt alleen op toestellen die ondersteuning voor 5G hebben. Heb je dus een relatief nieuw toestel, dan kun je meestal gebruikmaken van 5G. Als je al jaren met hetzelfde toestel rondloopt, kan het zijn dat je geen 5G kunt gebruiken, omdat je smartphone dat niet ondersteunt.

In dat geval kun je ook kiezen voor een provider met 4G of nog liever: 4G+. De verschillen tussen de snelheden van 4G+ en 5G zijn op dit moment nog best klein, maar daar gaat waarschijnlijk halverwege 2024 verandering in komen.

Bij sommige providers krijg je een combivoordeel!

Kijk eens goed naar wie de provider is die momenteel je internet en televisie thuis verzorgt. Alle providers bieden je namelijk leuke extra’s aan, als je ervoor kiest om bij de provider waarbij je thuis internet afneemt, ook een mobiel abonnement af te sluiten. Zo kun je onder meer profiteren van korting op je factuur of gratis dubbele data. Daarnaast zijn er providers die je een gratis televisiepakket naar keuze cadeau doen. Zowel bij Ziggo, Odido als bij KPN kun je in aanmerking komen voor dit handige combivoordeel.

Er is vaak wel een belangrijk voorwaarde verbonden aan het combivoordeel: zo moeten er meerdere abonnementen gecombineerd zijn op hetzelfde adres. Heeft je vriend dus internet van KPN afgesloten, dan doe je er goed aan om zelf ook een mobiel abonnement van KPN of Simyo te nemen. Het gaat namelijk om het adres en niet om de persoon die het abonnement heeft afgesloten.

Bekijk de dekkingskaart

Voordat je een provider kiest, doe je er goed aan om eerst even naar de dekkingskaart van een provider te kijken. Nee, je hoeft geen verstand te hebben van techniek om de kaart te begrijpen. Je vult je postcode bij de provider in waarbij je een abonnement wilt afsluiten. Daarna klik je de verbinding aan, bijvoorbeeld 4G of 5G. Daarna zie je aan de hand van gekleurde vlekken hoe goed je verbinding is. Zie je op de kaart dat je in een kleurloos gebied zit? Dan zal de verbinding daar erg slecht zijn en kun je beter voor een andere provider kiezen.

Vraag ervaringen van vrienden en familie

Wil je graag overstappen naar Simyo en heb je al vrienden of familie in de buurt die ook gebruikmaken van de diensten van deze provider? Vraag dan gerust eens naar hun ervaringen met facturen en de klantenservice. Je kunt uiteraard ook vragen of de verbinding binnen en buiten het huis wel goed is. Zo voorkom je teleurstellingen. Blijkt dat de provider een slechte dekking heeft, dan kun je deze van je lijstje afstrepen. Let op: de dekking verschilt per gebied. Ervaringen opvragen van een Friese vriendin terwijl je zelf in Limburg woont, heeft dus weinig zin.

CategoriesNiet gecategoriseerd