7

7 x LEUKE MARKTEN IN BARCELONA

markten in Barcelona

Misschien wel de leukste en de beste manier om het lokale leven op te snuiven is om een bezoekje te brengen aan verschillende markten in Barcelona! Dagelijks zijn veel markten geopend: van vlooienmarkten tot aan voedselmarkten: deze Spaanse stad has it all! Daarnaast zijn er ook hele leuke markten waar je van alles kunt doen. Ben je op zoek naar leuke markten in Barcelona? Lees dan snel verder. Enjoy!

Op zoek naar leuke markten in Barcelona? Hieronder vind je onze tips >

1. Mercat de Sant Antoni

In het hart van de wijk Sant Antoni vind je al snel Mercat de Sant Antoni. Na een jarenlange renovatie werd de markt in 2018 weer heropend. De markthal is ontworpen door stadsarchitect Antoni Rovira i Trias. Traditioneel wordt op zondagochtend een boekenmarkt gehouden! Tip: je scoort hier Spaanse en Engelse boeken voor nog geen €3,00. Adres: Carrer del Comte d’Urgell 1.

Lees hieronder verder over leuke markten in Barcelona >

Barcelona markten

2. Mercat Gotic

Tegenover de kathedraal in de Gotische wijk loop je tegen Mercat Gotic aan. Deze gezellige markt heeft van alles te bieden: van oude vintage parels tot aan nieuwe kleurrijke, Spaanse schaaltjes. Er zijn geen vaste dagen waarop deze markt wordt gehouden en een uitgebreide kalender vind je hier. Adres: Avinguda de la Catedral.

Tekst gaat verder onder deze foto >

Markt Barca

Ook leuk om te lezen: Dit zijn 22 x onze restaurant tips in Barcelona >

3. Palo Alto Market

Elke eerste zaterdag en zondag van de maand kun je een bezoekje brengen aan Palo Alto Market. Deze creative markt is dé plek waar hip Barcelona elkaar ontmoet voor een lekker hapje en drankje. Niet alleen komen ze hier voor een snack, ook kun je hier vintage shoppen en bijzondere (designer) items scoren. Een kaartje kost €5,00. Adres: Carrer dels Pellaires 30. Meer info vind je hier >

Leuke markten in Barcelona >

Palo Alto market

4. Els Encants

Els Encants: één van de oudste rommelmarkten van Europa en dé plek in Barcelona om voor spotprijsjes vintage, antiek, elektronica en textiel op de kop te tikken. De markt is recentelijk verhuisd naar een spiksplinternieuwe hal met een futuristisch dak. Je kunt hier gerust onderhandelen over de prijs! Adres: Carrer de los Castillejos 158.

5. La Boquería

Dit is waarschijnlijk één van de bekendste markten van Barcelona. Wanneer je over de Ramblas loopt zul je al snel opmerken waarom het nou net op die ene plek zo druk is: La Boquería. Deze plek is een absolute plek voor alle foodlovers onder ons. Je vindt hier heel veel kleurrijke kraampjes met verse producten: van verse sapjes tot aan heerlijke Jamón Ibérico. Zeker een aanrader! Adres: Rambla 91.

Dit zijn 8 x de leukste Cava barretjes in Barcelona >

6. Fet al Born

Elke laatste zaterdag en zondag van de maand wordt in de gezellige wijk Born de markt Fet al Born gehouden. Verschillende winkeltjes (die normaal gesproken in steegjes in de wijk te vinden zijn) komen bij elkaar en verkopen hun (creatieve) producten. Daarnaast kun je hier op straat ook verschillende workshops volgen, we like! Adres: Placeta de Montcada 14. Meer informatie? Klik hier >

Lees verder onder de foto >

Markt barcelona

7. Mercat de Sana Caterina

Nog een hele leuke markt in de wijk El Born is Mercat de Santa Caterina. Deze Barcelonese versmarkt in moderne stijl is the place to be voor de dagelijkse boodschappen. Je vindt hier vers fruit en groenten, een goed stuk vlees of vis en heel veel meer lokale producten. Adres: Av. Francesc Cambó 16.

Aan welke markt in Barcelona breng jij een bezoekje?

CategoriesEuropa