W

WAT TE DOEN IN HOI AN: 8 x TIPS

wat te doen in hai an

Hoi An is een geliefde reisbestemming in Vietnam. De Japanse, Chinese en Franse invloeden komen naar voren op straat en het is de thuisbasis van charmante straten in de oude stad langs de over van de rivier. Hoi An staat al lang op de werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft haar geschiedenis perfect bewaard. Dwaal voor de oude straten en bezoek de Quan Cong Temple. Meer tips over wat te doen in Hoi An? Lees snel hieronder verder!

Wat te doen in Hoi An? Hieronder lees je 8 x tips >

1. Bezoek de Quan Cong Temple

Een goed voorbeeld van de culturele invloeden in Hoi An is de Quan Cong Temple. De Quan Cong Pagoda Temple is versierd met fel goud en rood, wat typisch is voor Chinese tempels. Geniet van de rust, maar let goed op de borden die dingen vermelden. Om de tempel te bezoeken, heb je een kaartje nodig. Je kunt een kaartje kopen bij een van de kaartjesstalletjes in Old Town.

Hieronder meer tips >

2. Bezoek de Japanse burg

De iconische bezienswaardigheid van Hoi An is de Japanse burg. Deze majestueuze Japanse brug ligt over de rivier en werd gebouwd eind 16e eeuw tijdens de Japanse immigratie. Overdag kun je de prachtige architectonische details bewonderen en in de avond is de brug mooi verlicht. Om de brug over te steken heb je een kaartje voor de oude stad nodig. Deze kun je overal in de stad kopen.

3. Struin over de Hoi An (night) markt

Wil je een kijkje nemen in het dagelijks leven van de lokale bewoners? Bezoek dan de Hoi An Markt (Chợ Hội An). Je vindt er producten zoals verse groenten en fruit, bloemen, kruiden, manden, vlees en vis. Tip: rondom de markt vind je ook veel kleermakerswinkels. Koop een mooi pak of jurk en laat hem voor een redelijke prijs op maat maken!

Nog een tip: misschien wel de meest populaire mart van Vietnam: de avondmarkt van Hoi An is geopend van 17:00 – 22:00 uur. Vind honderden gloeiende lantaarns en struin langs leuke kraampjes.

Lees hieronder verder >

Hoi An markt

4. Maak een (gratis!) fietstocht

Hoe leuk is dat: elke dinsdag, zaterdag en zondag organiseren Vietnamese studenten gratis fietstochten om hun Engels te oefenen. Fiets langs de rijstvelden, bezoek mooie bezienswaardigheden en ontdek de hidden gems van de stad. Wil je deze tour boeken? Klik dan hier >

5. Volg een Vietnamese kookworkshop

Wij zijn fan van de Vietnamese keuken, jij ook? Hoi An staat bovenaan de lijst vanwege haar explosieve smaken. Hierdoor zijn kooklessen erg populair. Wil je een leuke kookles volgen in Hoi An? Dan is deze Eco Cooking Class een aanrader!

cooking class Hoi An

6. Boek een rondvaart in een mandboot

Ook niet te missen wanneer je Hoi An bezoekt: een rondvaart in een mandboot. De naam van deze bamboe mandboot is Thung Chai. Probeer zelf te sturen en je zult zien dat het door de ronde vorm van de boot bijna onmogelijk is om niet in cirkels rond te draaien. Boek hier een rondvaart >

7. Bewonder Ba Mu Tempelpoort

Deze oude tempel en prachtig gekleurd complex (gebouw in 1626) heeft een ronde cirkel met twee grote deuren. Sinds kort heeft deze mooie pagode haar deuren geopend en is een bezoekje aan deze tempelpoort een must. De entree is gratis.

Ook leuk om te lezen: 7 x Leuke hotels in Hoi An >

8. Proef een Banh Mi

Je kunt Vietnam niet verlaten zonder de beroemde ‘Banh Mi’ geproefd te hebben. De Fransen hebben hun invloeden achtergelaten in Vietnam door de introductie van het stokbrood. Het broodje Bahn Mi is gevuld met vlees, koriander, komkommer, pathé of kaas, chili en mayonaise. Inmiddels is het een traditioneel Vietnamees gerecht en kun je op elke hoek dit broodje scoren.

Banh Mi

Staat een bezoek aan Hoi An ook op jouw (toekomstige) planning?

CategoriesAzië