W

WAT TE DOEN BIJ HET GARDAMEER MET REGEN: 9 x TIPS

doen bij het gardameer als het regent - wat te doen bij het gardameer met regen - indoor activiteiten Gardameer - binnen activiteiten Gardameer - doen bij het Gardameer als het regent - regenachtige dag Gardameer - uitjes Gardameer - binnen uitjes Gardameer

Kijk je zó uit naar je vakantie bij het Gardameer, komen een paar donkere wolken roet in het eten gooien. Helaas, heb je het niet altijd voor het uitkiezen: soms valt het weer vies tegen. Balen, maar niet getreurd. Zelfs op een regenachtige dag bij het Gardameer is er genoeg te doen. Hieronder vind je 9 x tips.

Wat te doen bij het Gardameer met regen? Van je buik rond eten met Italiaanse lekkernijen tot leuke workshops: hier vind je 9 x leuke uitjes bij het Gardameer voor als het regent >

1. Volg de kookworkshop van mama Raffaella

Italië en lekker koken gaan hand in hand. Een regenachtige dag is het perfecte excuus om je meer in de eetcultuur van het land te duiken. En de Italiaanse gerechten zelf from scratch te leren bereiden. In het wijnhuis Cascina Maddalena heb je de kookworkshop van Mama Raffaella. Waar je het plaatselijke recept volgt, kneedt, uitrolt en je eigen vulling maakt met groenten en kruiden uit de moestuin.

Meer (binnen) uitjes om te doen bij het Gardameer met regen >

2. Duik een museum in

Een van de leukste indoor activiteiten – ook bij het Gardameer – is verdwalen in leuke collecties en tentoonstellingen.. Je staat droog én leert meer over interessante onderwerpen of de cultuur van een land. Win-win, als je ‘t ons vraagt. Bij het Gardameer kun je bijvoorbeeld bij het historische MAG Museo Alto Garda terecht, meer leren over olijfolie bij Museo Dell’olio D’oliva. Of de kunstwerken van Salo bewonderen bij MuSa – Museo Di Salò.

3. Trakteer jezelf op een uitgebreide lunch of diner

Op zoek naar leuke binnen activiteiten bij het Gardameer? Uit eten is altijd een goed idee (of het nu regent of niet). En lucky us, dat Italië niet alleen lekker eten heeft. Maar ook genoeg plekjes waar je binnen kunt zitten om te eten. Agritur Calvola is bijvoorbeeld een mooi plekje net buiten Riva, waar je droog fantastisch uitzicht hebt over het meer.

4. Tour met de auto langs mooie plekjes

Sightseeing doe je natuurlijk het liefst op een zonnige dag. Maar ook op een regenachtige dag bij het Gardameer kun je het een en ander ontdekken. Pak je eigen auto of huur er eentje en ga erop uit.

Naar het dorpje van Romeo en Juliet, Verona, bijvoorbeeld. Naar het noordpunt van het Gardameer en tour langs de mooie bergen van Riva del Garda. Of juist naar het zuidelijke Sirmione, waar je bij aankomst al direct wordt begroet met één van de best bewaarde kastelen van heel Italië. Het Gardameer barst van de mooie plekjes!

Dit zijn 8 x mooie plekjes aan het Gardameer >

5. Doe een (wijn)proeverij bij Agraria

Een middagje onderdompelen in lokale wijnen, lekkernijen en uitgebreid tafelen. We houden ervan. In Riva vind je de delicatessen winkel Agraria. Waar ze naast het verkopen van lokale wijn en olijfolie, ook proeverijen organiseren. Tussen de vitrines vol verse pasta, kaas en potjes saus geniet je dan van het lekkers dat ze hier zelf maken. Terwijl ze je uitleg geven over de bijzondere producten die ze hier verkopen.

Meer leuke indoor activiteiten om te doen bij het Gardameer als het regent >

6. Shop en proef diverse lekkernijen bij het winkelcentrum van Elnòs

Een regenachtige dag bij het Gardameer? Duik dan het winkelcentrum van Elnòs in en je bent makkelijk de hele dag zoet. Je vindt hier diverse winkels van moderne ketens tot unieke boetiekjes. En je hebt een grote overdekte food court waar je kunt genieten van lokale én internationale lekkernijen. Nog niet klaar met winkelen? Dan kun je nog een rondje Ikea doen, die hebben ze hier namelijk ook!

7. Leer klimmen bij Arco Indoor Climbing Gym

Wanneer de pijpenstelen uit de lucht komen, kun jij je ‘klim’-skills verbeteren bij Arco Indoor Climbing Gym. In dit klimcentrum vind je verschillende klimroutes voor de beginners onder ons tot aan de gevorderden. En voor iedereen die daar tussenin zit. Uiteraard word je begeleid door gidsen die alle ins & outs en trucjes weten.

Meer (binnen) uitjes om te doen bij het Gardameer met regen >

8. Ga een dagje naar SEA Life in Gardaland

Wanneer de pijpenstelen uit de lucht komen, kun jij (droog) de onderwater wereld ontdekken. Dankzij grote ramen, transparante koepels en toffe onderwatertunnels kun je honderd verschillende soorten zeewezens van heel dichtbij bekijken. Mocht het weer later op de dag beter worden? Ontdek dan naast het aquarium ook de andere plekken in Gardaland. Je hebt hier namelijk ook een pretpark, theaters en leuke restaurants!

9. Ontspan bij Spa Caesius

Op een regenachtige dag bij het Gardameer kun je jezelf trakteren op een goede massage, een duikje nemen in de thermale baden. Of op warmen in de sauna’s van Spa Caesius. Want, Vakantie is voor ontspannen, right?!

En, wat voor leuke indoor activiteiten ga jij doen bij Gardameer met regen?


CategoriesEuropa