B

BEACHCLUBS IN ALBANIE: DIT ZIJN DE LEUKSTE

Leuke beachclubs in Albanie - Tips beachclubs in Albanie

Zon, zee en strand: je bedenkt het misschien niet zo snel, maar Albanië is hét nieuwe vakantieland met haar prachtige gebergtes, grotten, watervallen, witte stranden, felblauwe zeeën, én hippe beachclubs natuurlijk. Aan de kustplaatsen van Albanië ontdek je de leukste strandtenten waar je hele dagen kunt doorbrengen met frisse cocktails, lekkere hapjes, prachtig uitzicht en zachte ligbedjes. Wij zetten de leukste voor je op een rijtje: dit zijn 5 x leuke beachclubs in Albanië!

Op zoek naar hotspots voor je aankomende reis? Dit zijn de leukste beachclubs in Albanië >

Beachclubs in Albanië: Sarandë en Ksamil

1. Lost Seaside: ontspannen sfeer en lekkere drankjes

Eén van de meest bekende (en mooiste) beachclubs van Albanië ligt in Sarandë , aan het strand van Rruga Butrinti. Bij ‘Lost Seaside‘ eet je goed, drink je nog beter en lig je op heerlijke strandbedjes aan de zee óf aan hun zwembad. Ontbijt, lunch, diner, late night drinks, ze hebben het er allemaal. Ze draaien er fijne muziek waardoor de sfeer lekker ontspannend is en het mooiste van alles: je huurt er een bedje voor 20 euro per persoon, en kunt de hele dag blijven liggen.

Tekst gaat verder onder de foto >

2. Goed eten en opzwepende muziek bij Principotes

Principotes’ in Ksamil is een luxueuze Beach Bar en restaurant. Als je slechts tijd hebt voor één beachclub in de tijd dat je in Ksamil verblijft, kies dan deze. Het eten is hier ontzettend goed, je proeft er cocktails waarvan je nog nooit hebt gehoord en de bedjes liggen pal aan de zee. Neem een duik, droog heerlijk op op je bedje met een cocktail in je hand en verplaats je daarna naar het restaurant voor een lekkere lunch (of diner). Let op: ook hier draaien ze harde muziek, alleen de moeite waard als je daarvan houdt!

3. Rustig, goede service en strand: Foga Beach Bar

Bij ‘Foga Beach Bar‘ is de vibe compleet: een geweldige locatie, betaalbaar eten, een relaxte vibe, goede service, lekkere cocktails en prachtig uitzicht. Ontbijt, lunch, diner, drankjes, het kan hier allemaal! De hotspot is rustig en verborgen voor Ksamil, ook in de zomer en de muziek is rustgevend. Echt een aanrader voor wie een hele dag bij een rustige beachclub wil doorbrengen.

Tekst gaat verder onder de foto >

4. Poda Lounge bar: uptempo muziek en hangmatjes

In Ksamil, een klein kuststadje in Sarandë, kun je een heerlijke dag doorbrengen bij ‘Poda Lounge Bar’. De beachclub staat bekend om haar hangmatjes boven het felblauwe zeewater en de schommels in het zand, maar ook om hun uptempo muziek. “Good music, good cocktails and good food”, daar kun je op rekenen bij Poda. Ideaal voor de feestgangers, maar niet voor wie een ontspannend dag met rustgevende muziek zoekt!

Beachclubs in Dhërmi 

5. Moyo beach: rust, gezond eten en live muziek

Een walhalla van rust: Moyo Beach is een yoga retreat en beachclub in één. Gezonde hapjes die goed zijn voor je lijf, rustgevende muziek, verfrissende cocktails: “Een gewortelde ervaring die eten, muziek en gemeenschap aan zee combineert“. Je kunt hier ook nog eens de prachtige zonsondergang bekijken, vanaf allerlei schattige kussentjes op mooie kleden, maar kunt hier ook gewoon een middag doorbrengen op lekkere ligbedjes.

Bonustips voor beachclubs in Albanië

  1. Check de beachclubs in Albanië altijd eerst op Tripadvisor: veel beachclubs zien er op Instagram leuk en hip uit, maar hebben slechte service, zien er in het echt minder romantisch uit in het echt of serveren matig eten.
  2. Reserveer altijd bij beachclubs in Albanië: vaak moet je een flink stuk rijden om bij een leuke beachclub aan te komen. Reserveer dus altijd om verzekerd te zijn van een plekje.
  3. In Albanië kost eten en drinken niet veel geld, ideaal! Maar houd er rekening mee dat je vaak contant of met een creditcard moet betalen.
  4. Geniet!

Dus, bij welke beachclub in Albanië lig jij languit aan het strand?

CategoriesEuropa