W

WAT TE DOEN IN HEUSDEN? 7 x ORIGINELE ACTIVITEITEN

Heusden tips

Zin in een dagje uit? Heusden Vesting is een leuke bestemming voor een weekend weg. Hieronder vind je 7 x originele activiteiten.

Heusden is een kleine vestingstad in Noord-Brabant. De stad ontstond rondom de grootste waterkracht van noordwest Europa. Het werd de eerste Nederlandse stad met een stadsmuur. Nu vind je er heel veel leuke winkeltjes en kunst.

1. Bewonder de stadspoorten

Vroeger had deze kleine stad in Brabant vier toegangspoorten tot de stad. Tegenwoordig staan er twee stadspoorten: de Veerpoort en de Wijkse Poort. Loop om de stadsmuren heen langs het water en vergeet niet te genieten van het prachtige uitzicht!

2. Bezoek het stadhuis

Al eeuwenlang staat het stadhuis van Heusden op dezelfde plek in de stad. In 1956 werd het stadhuis opgebouwd en geopend door Koningin Juliana. In het stadhuis vind je een maquette van de opbouw van de stad. Rondom het stadhuis zitten de Breestraat en Pelsestraat, hier vind je leuke winkeltjes.

Ook leuk in de buurt: varen in Den Bosch >

3. Koop wat lekker op de vismarkt en visbank

Wie ooit naar Heusden is geweest, kent de vismarkt en de visbank. Zowel in de winter en zomer zijn er voldoende terrasjes waar je kunt zitten. Ga voor een prachtig uitzicht over de stadshaven naar Café Havenzicht. Zin in een lekkere pannenkoek? De Pannekoekenbakker heeft zoete en hartige pannenkoeken die erg geliefd zijn onder de locals. Opvallend aan de vismarkt is de visbank met 12 Dorische zuilen. Dit is waar vroeger de vis werd verkocht, nu is het een van de mooiste plekjes in de stad.

4. Geniet van de kunst en ateliers in Heusden

Ben je een echte kunstliefhebber? Dan zit je in Heusden goed. In de stad vind je heel veel schilderachtige straatjes. Vandaar dat veel kunstenaars, ateliers en galeries hier een plekje hebben. Struin door de straten en loop binnen bij verschillende ateliers.

Meer dingen om te doen in Heusden >

Heusden

5. Wandel langs de molens

Een van de leukste bezienswaardigheden in Heusden zijn de drie molens aan de rand van het centrum. Tip: Wandel door de Heemtuin wanneer je een bezoekje brengt aan de molens. Vooral als de bloemen hier in bloei staan kijk je je ogen uit.

6. Bezoek de kasteelruïne

Een andere bezienswaardigheid in Heusden is de kasteelruïne. Na een blikseminslag in 1680 is dit kasteel nooit meer hetzelfde geweest. Het kasteel veranderde in een ruïne. De fundamenten werden opgemetseld en gebruikt voor de poorten en grachten in Heusden. Wandel zeker hier even naar toe als je in Heusden bent.

7. Haal bijzonder snoep bij Berg en Braam

Zeker niet overslaan tijdens een dagje Heusden: de prachtige snoepwinkel Berg en Braam. Deze hotspot in Huesden is een erg bekende winkel in houten speelgoed en oud Hollands snoepgoed. Deze toffe winkel zit in de Nieuwstraat, nummer 7. Loop naar binnen en laat je verrassen!

En, welke van deze activiteiten in Heusden zet jij op je lijstje?

CategoriesWalk & Visit