V

VAREN IN DEN BOSCH: BOOTJE HUREN, RONDVAART & MOOIE ROUTES

Den Bosch

Een dagje Den Bosch is niet compleet zonder een rondvaart over de Binnendieze. Wij geven onze tips over zelf varen, een rondvaart boeken & de mooiste vaarroutes.

Waarom varen in Den Bosch?

Een bootje huren, dat doe je toch gewoon in Amsterdam? Nee joh! Vanaf een boot in verken je de prachtige binnenstad van Den Bosch en vaar je onder historische huizen en bruggetjes door. Het ene moment bewonder je de eeuwenoude stadsmuren en weer even later vaar je in het aardedonker onder een gebouw door. Je vaart binnen in de stad, maar op de boot is het stil: een magische tour die je niet mag missen!

Rondvaart op de Binnendieze

De stad met een rijk verleden: Den Bosch. De historische route over de Binnendieze neemt je mee naar de middeleeuwen. Dit was de tijd waarin de stad een bloeiend centrum was van handel en kunst. Met een fluisterbootje ga je onder de stad door. Aan boord zie je zelf hoe de oude huizen en de enorme stadswallen bijdragen aan de geschiedenis van Den Bosch.

Het vaarseizoen in Den Bosch is van 1 april tot en met 31 oktober. DagjeDenBosch biedt een vaartocht aan met een ervaren schippersgids. Je hebt al een kaartje voor €10,00 per persoon.

Den Bosch varen

Kopje koffie? Dit zijn 7 x de fijnste koffie plekken in Den Bosch >

Zelf een bootje varen in Den Bosch

Wil je liever zelf een sloep huren in Den Bosch? Ook dat kan! Er zijn verschillende routes die het mogelijk maken om zelf lekker te dobberen in Den Bosch. Helaas mag je met je eigen sloep niet varen over de Binnendieze, maar daar heeft ‘Zelf Varen Den Bosch’ een oplossing voor: huur hier een standaard of luxe sloep.

De standaard sloep is geschikt voor 4-5 personen en huur je al vanaf €50,00 voor 1 uur. De luxe sloep heeft plek voor 6-7 personen en huur je voor €60,00 voor 1 uur. Daarnaast bieden ze ook verschillende arrangementen op het water aan. Denk aan een heerlijke picknick, goede flessen wijn en niet te missen: een bierproeverij.

Lees hieronder verder over de mooiste vaarroutes in Den Bosch >

De mooiste vaarroutes in Den Bosch

Buiten de stadsmuren van Den Bosch kun je prachtig varen. Er is heel veel vaarwater rondom het centrum, dus je kunt genoeg uurtjes spenderen op het water! De Dommel, de Aa en de Zuid-Willemsvaart zijn erg mooie plekken om te varen met je eigen gehuurde sloep. Rondom deze gebieden vind je prachtige natuur met uitzicht op de eeuwenoude stad Den Bosch.

Ga jij voor een prachtige tocht op de Binnendieze of toch liever voor je eigen sloep? ErVAAR zelf de mogelijkheden! 😉

CategoriesWalk & Visit