R

RECEPT AZIATISCHE GEBAKKEN BLOEMKOOLRIJST

recept gebakken bloemkoolrijst - aziatische recepten - aziatisch eten - recepten met bloemkoolrijst - bloemkoolrijst - groente rijst - gezonde recepten - makkelijke recepten

Zin om de Aziatische keuken in huis te halen? Wij hebben precies het gerecht wat je zoekt! Hieronder vind je het heerlijke recept voor Aziatische gebakken bloemkoolrijst.

Vind hier het gezonde en makkelijke recept voor de Aziatische gebakken bloemkoolrijst > 

Ingrediënten 

1 middelgrote bloemkool
2 el sesamolie
1 grote wortel, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
155 gr bevroren edamame
2 losgeklopte eieren (gebruik scrambled tofu voor de veganistische optie)
3 el (natriumarme) sojasaus
6 groene uien, fijngehakt

Meer inspiratie nodig? Vind hier meer gezonde en Aziatische recepten >

Bereidingswijze 

1. Versnipper de bloemkool met de grootste kant van een rasp of door een paar grove stukken in een keukenmachine te pulseren. Het eindresultaat moet lijken op kleine rijstkorrels.

2. Verhit 1 eetlepel sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de wortels en knoflook toe en roerbak ze tot ze geurig zijn (ongeveer 5 minuten). Voeg de bloemkool, edamame en de resterende sesamolie toe aan de pan. Roerbak de ingrediënten snel om de bloemkool zacht (maar niet papperig) te koken.

3. Maak een kuiltje in het midden, zet dan het vuur laag en voeg daarna de eieren (of tofu) toe. Blijf voorzichtig roeren totdat de eieren (of de tofu stukjes) gaar zijn. Roer vlak voor het serveren de sojasaus en groene uien erdoor.

4. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke gerecht!




En, wanneer ga jij dit gezonde en makkelijke recept voor Aziatische gebakken bloemkoolrijst maken?

Bron: Pinch of Yum