W

WAT TE DOEN ALS HET REGENT? 15 x LEUKE TIPS VOOR DRUILERIGE DAGEN

wat te doen als het regent - binnen activiteiten - regenachtige dag activiteiten - wat te doen bij slecht weer

Je vervelen tijdens een druilerige dag? Daar doen we niet aan! Zelfs wanneer het weer niet meewerkt, zijn er genoeg dingen om te ondernemen. Girls Who heeft 15 x leuke tips om te doen op een druilerige dag op een rijtje gezet!

Van een indoor picknick en een thuis wijnproeverij tot een middag vol spelletjes. Dit zijn 15 x leuke dingen om te doen als het regent >

1. Maak een taart

Van heerlijke Hollandse appeltaarten tot een prachtig gedecoreerde verjaardagstaart (ookal ben je niet jarig). Taart maken is altijd een goed idee én, niet geheel onbelangrijk, laat een lekkere geur in de keuken achter. Dat maakt een regenachtige dag weer goed én als je alle ingrediënten voor taart thuis hebt, hoef je de deur niet eens uit! Probeer eens een nieuw taartrecept, doe een bakwedstrijd met je partner of maak je ultimate favorite lekkernijtje(s).

Meer tips voor wat te doen als het regent vind je onder de foto >

kookboek bakken - bak recepten - bak inspiratie - bak tips

2. Maak een regenachtige wandeling

Naar het weer kun je kleden: doe je regenjas aan, neem je paraplu mee en je regenlaarzen aan! En, ga lekker een frisse neus halen tijdens een regenachtige wandeling in het bos of gewoon bij jou in de buurt. Het voordeel is dat het (waarschijnlijk) lekker rustig is en je het hele bos voor jezelf hebt!

3. Knutsel erop los

Op een regenachtige dag je vervelen? Niet als het aan ons ligt! Pak de gekleurde vellen, stiften, lijm en schaar uit de kast en hou een knutselmiddag. Begin met diamond painting of ga creatief aan de slag met gedroogde bloemen, door er bijvoorbeeld een bloemenkrans van te maken. Meer knutseltips voor volwassenen vind je hier >

4. Reorganiseer je kast

Is je kast een grote chaos? Dan is een druilerige dag het perfecte excuus om het van top tot teen uit te pluizen. Kijk wat je nog past en waar je uit bent gegroeid, maar een selectie van kleding die je wil doneren of juist verkopen en vouw alles netjes op. Wedden dat de tijd vliegt?

5. Een spa dagje thuis

Scrubben, stomen, een haar- en voetenmaskertje – het is altijd heerlijk om jezelf in de watten te leggen. Eventjes helemaal ontspannen en opladen voor de volgende dag. Wanneer doe je dit nu beter dan met regengeluiden op de achtergrond. En, de beauty producten? Die kun je helemaal zelf maken! Hier vind je 30 x DIY beauty behandelingen om thuis te doen >

6. Organiseer een thema dagje

Het enige wat je nodig hebt voor een geslaagd thema dagje is: een thema dat bij jullie past en gezelschap. Daarna kun je starten met het verzamelen van de attributen, je outfit(s) en het bedenken van het menu/hapjes. Onze tip? Een Italiaanse themamiddag met aperitiefjes & Italiaanse hits.

7. Verdwaal in een goed boek

Nestel jezelf op de bank, zorg dat de thee of wijn en chocola (!) binnen handbereik is en verlies jezelf in een goed boek. Het leuke aan lezen is dat je de realiteit ontsnapt en letterlijk óveral naar toe kan reizen. Gegarandeerd dat jij ontspant tijdens het ontdekken van een andere wereld.

8. Kijk naar een filmpje

Op een regenachtige dag kun je altijd nog in de bioscoop schuilen. Maar ook thuis kun je de woonkamer ombouwen in een thuisbioscoop. Koop een projector en maak thuis een gezellige plek om films te kijken. Voordelen zijn: je mag zelf de film uitkiezen – niemand hoort je huilen als je voor een zielige gaat – geen peperdure bioscoopsnacks en je kunt het éxtra comfy maken door kussens en dekens te gebruiken.

9. Paint & Wine

Een leuke thuis date tip voor een druilerige dag: Paint & Wine. Het concept is een uit Amerika overgewaaide hype waarbij je schildert onder het genot van een goed glas wijn. Hoe leuk is dat? Schilder beide dezelfde afbeelding na, maak een portret van je partner of laat je creativiteit losgaan op het doek. En, uiteraard wordt er tussendoor geproost!

thuis date tips - romantische dates thuis - thuis date ideeën - home date night - avondje thuis corona

10. Luister naar een podcast

Een toffe podcast, een dekentje, chocola en wat wijn. Soms is dat het enige wat je op een regenachtige dag nodig hebt. Nestel jezelf op de bank, terwijl je nieuwe kennis opdoet of naar leuke verhalen van toffe podcasts luistert.

11. Organiseer een spelletjesmiddag

Eerlijk is eerlijk, spelletjes spelen blijft leuk. Hoe oud je ook bent! Dus wat dacht je van een middag vol met spelletjes. Ga voor Hollandse klassiekers zoals sjoelen of blikgooien, haal de kaarten uit de kast voor een potje pesten of verover de wereld met het Monopoly bordspel.

12. Volg een Youtube Tutorial

Heb je altijd al een pro in contouren willen worden? Of juist willen weten hoe je een bullet journal of andere DIY-projecten maakt? Ga lekker voor YouTube zitten, met de geur van regen op de achtergrond én in een paar uur heb je vast al veel geleerd!

13. Indoor picknicken

Wie zegt dat picknicken alleen maar geschikt is voor buiten? Want, ook binnen kun je – je picknickkleed uitrollen en een goed gevulde picknickmand klaarmaken. Kies een leuk plekje in de woonkamer, versier het plekje met leuke lampjes en verhuis de picknick gewoon gezellig naar binnen! Scheelt sjouwen met een zware mand.

14. Wijnproeverij voor thuis

Wijn drinken in een wijnbar? Leuk! Tijdens een druilerige dag de deur uit? Minder leuk! Gelukkig kun je ook vanaf de bank een wijntrip doen naar je favoriete wijngebied en/of bar. Zo kun je via Wijnproeverij een tastingbox bestellen met drie verschillende wijnen, proefmateriaal en een flyer met instructies. Cheers!

Ook leuk! Zo maak je op een regenachtige je eigen wijn thuis >

15. Ga mediteren

Op een donkere dag kun je vaak erg onrustig of somber worden, en dan loop je het risico om in een neerwaartse spiraal terecht te komen. Wat je dan kunt doen? Mediteren natuurlijk! Even he-le-maal niets en volledig voor een moment.

En, wat ga jij doen op een druilerige dag?

CategoriesChill