T

TIP: EEN WANDELING LANGS DE MOLENS VAN KINDERDIJK

wandelen Kinderdijk - wandelroute kinderdijkpad - wat te doen in Kinderdijk

Heb je ondertussen je woonplaats al helemaal uitgespeeld. En zin om een wandeling te maken in een ander gebied? Dan is deze tip wel iets voor jou! Een oer Hollandse wandeling, mooie uitzichten en Nederlandse lekkernijen. Klinkt dat goed? Maak dan een wandeling langs de molens van Kinderdijk om het zelf te ervaren!

Een leuke wandeltip voor jou! Een wandeling langs de molens van Kinderdijk >

Meer wandelingen? Hier vind je 10x mooie bossen & heiden voor een lange wandeling in Nederland >

Wat is Kinderdijk?

Kinderdijk is een dorp in de gemeente Molenlanden in Alblasserwaard. Een klein plekje in Nederland die bekend staat om de vele windmolens. Wat het zo speciaal maakt? Nergens staan er zoveel molens (19!) op loopafstand bij elkaar.
Adres: Nederwaard 4, Kinderdijk

Dit is waarom Kinderdijk een leuke wandelplek is

De wandelroute is maar liefst 15 kilometer lang. De 10.000 stappen behalen is op deze route gegarandeerd. Maar je hoeft natuurlijk niet het hele pad uit te lopen! Het is een plek waar je kan genieten van het Hollandse polderlandschap en natuurlijk de vele windmolens die niet te missen zijn in dit Nederlandse landschap.

Wandelroute Kinderdijkpad - Kinderdijk wandelen - Wat te doen in Kinderdijk - Bezoekerscentrum Kinderdijk

Wandelroute Kinderdijk // Wat te doen in Kinderdijk // Wandeling molens Kinderdijk

Ook mooi: fixeer niet alleen op de windmolens, maar kijk ook eens naar het water! In dit gebied is het water erg rustig waardoor je de molens in de weerspiegeling ziet. Niemand zal je oordelen als je hier stiekem een perfect plaatje schiet voor Instagram!

Verwen jezelf met koffie en poffertjes

Geniet na je wandeling in het bezoekerscentrum Kinderdijk van een lekker kopje koffie op het dakterras met een prachtig uitzicht op de 19 molens. Of kies ervoor om aan het begin van je wandeling een koffie to go te halen en ervan te genieten tijdens het lopen.

Extra tip: In het midden van het Kinderdijkpad staat altijd een klein kraampje. Hier kan je oer Hollandse poffertjes halen, wat te drinken of met mooi weer een delicieus ijsje!

Bezoekerscentrum Kinderdijk // wandelroute Kinderdijk // Wat te doen in Kinderdijk

Maak er een dagje uit van!

Je kan zoveel meer doen dan alleen wandelen in Kinderdijk. Zo kan je achterover leunen bij een rondvaart en de molens zien vanuit een boot. Maar je kan ook cultuur snuiven en een kijkje nemen in één, of alle drie, de museummolens. Meer interesse in het waterbeheer en de geschiedenis van Kinderdijk? Dan is een bezoek naar de twee monumentale gemalen iets voor jou!
Let op: momenteel zijn de museummolens en gemalen vanwege Corona gesloten.

En, wanneer plan jij een oer Hollandse wandeling langs de molens van Kinderdijk?

CategoriesWalk & Visit