N

NETFLIX-TIP VOOR HET WEEKEND: ‘ON THE BASIS OF SEX’

on the basis of sex

Hate to be the messenger, maar uhm, het wordt de komende dagen geen mooi weer. En wat doen we als het buiten regent? Juist, we kruipen met een deken op de bank en struinen rond op Netflix voor wat nieuw bingemateriaal. Iedere vrijdag delen wij een kijktip voor jouw weekend, altijd eentje met een 7 and above op IMDb. Deze week introduceren we: On the basis of sex op Netflix.

Vrijdagavond filmavond: On the basis of sex | IMDb: 7,1

On the basis of sex

Deze film gaat over een jonge advocate in de jaren 60 van Amerika. Althans, dat is wat ze wil: advocaat worden. Maar al snel merkt de jonge vrouw dat ze zich begeeft in een wereld waarin mannen en vrouwen niet gelijk zijn. Lees: een wereld waarin vrouwen zijn achtergesteld.

Wanneer ze solliciteert bij een advocatenkantoor krijgt ze onder andere te horen dat vrouwen ‘too emotional to be a lawyer’ zijn. Het wordt haar levensmissie om dit te veranderen. Mannen en vrouwen moeten gelijke rechten hebben. Daarom neemt ze een zaak aan over geslachtsdiscriminatie, waarmee ze hoopt de status quo te verbreken.

on the basis of sex
Beeld: On the basis of sex, Netflix

Grote kans overigens dat je deze advocate kent: de film is gebaseerd op het leven van Ruth Bader Ginsburg, de Amerikaanse opperrechter die vorig jaar september op 87-jarige leeftijd overleed. Ze stond bekend als een ‘onvermoeibare en vastberaden voorvechter van gerechtigheid’ en sprak zich meerdere malen fel over voormalig president Donald Trump uit.

Seksuele discriminatie

Ginsburg was een van de negen rechters in het Amerikaanse Hooggerechtshof en de tweede vrouw ooit die lid werd van het Hooggerechtshof. Tijdens haar loopbaan bleef ze zich inzetten tegen seksuele discriminatie en sprak ze zich uit abortus en de rechten van minderheden. Kortom: On the basis of sex toont het inspirerende verhaal van de doortastende Ruth Bader Ginsberg.

De rol van Ruth Bader Ginsburg is vertolkt door Felicity Jones, die je misschien kent van The Amazing Spider-Man 2, The Theory of Everything, Inferno of Star Wars.

Zin in meer films over inspirerende vrouwen? Check dan dit lijstje en binge it away

CategoriesChill