W

WAAROM JE MET JE SUSHI CRAVINGS PERECT BIJ DE SUMO TERECHT KUNT

sumo amsterdam - sumo leidse - all you can eat sushi - all you can eat concept - sushi in amsterdam

Denk je aan sushi, dan denk je al snel aan de Sumo. Althans, als we voor onszelf mogen spreken. Sumo heeft sushi op de Nederlandse kaart gezet. En daar zijn we ze heel dankbaar voor. Want wat begon als een klein en intiem Aziatisch restaurantje dat als een van de eersten het “all-you-can-eat concept”, is uitgegroeid tot een mateloze populaire formule.

Wij zijn fan, en dan wel om de volgende redenen…

Een ultieme prijs-kwaliteit verhouding

Ja, er zijn sushirestaurants in Amsterdam waar sushi maken tot kunst verheven is, en Sumo valt misschien niet in deze categorie. Maar laten we eerlijk zijn, onze portemonnee laat het niet toe om iedere week onze cravings te stillen met dure en luxe sushi. Om die reden schuiven wij zeer regelmatig aan bij Sumo Leidse of Sumo Vijzel, omdat je daar voor minder dan €30 onbeperkt kunt genieten van verse sushi en andere Aziatische gerechtjes.

De luxe uitstraling

Geen idee of jullie de Sumo locaties in Amsterdam al kennen, maar geloof ons als we zeggen dat je to-taal niet het idee hebt dat je in een all-you-can-eat keten zit. Ondanks het feit dat de Sumo door heel Nederland zit, heeft iedere zaak een unieke uitstraling. Denk modern Aziatisch, met lampionnen, kersenbloesems en gezellig hoekjes.

Geen keuzestress

Op brakke zaterdagen of drukke werkdagen vinden wij het heerlijk om niet te hoeven nadenken (lees kiezen) over wat er gegeten moet worden. Op zo’n dag wippen wij spontaan langs de Sumo op Leidseplein, waar we niet worden geconfronteerd met keuzestress. Er is natuurlijk wel keuze (heel veel zelfs), maar omdat je er twee uur lang zit en onbeperkt gerechtjes aan kunt vinken, hoef je niet lang over na te denken wat je op tafel wilt.

Á la carte

Zit jij vol na 8 stukjes sushi en 2 gyoza’s? Dan hóef je natuurlijk niet te gaan voor de all-you-can-eat optie. Je kunt er ook voor kiezen om losse gerechtjes of een samengestelde Bento-box te bestellen.

sumo amsterdam - sumo leidse - all you can eat sushi - all you can eat concept - sushi in amsterdam

Snelle service

Er zijn van die dagen; zin om uit eten te gaan, maar niet om urenlang in een restaurant te zitten, wachtend op je volgende gerechtje. De snelle service is in Sumo’s geval een van de bijkomende voordelen. Je bestelronde staat binnen no-time op tafel en ook de bediening is heel benaderbaar voor het opnemen van de drankjes.

Het oog wil ook wat

In het buitenland negeren we de restaurants met afbeeldingen op de menukaart, maar Sumo komt er bij ons meer dan mee weg. De plaatjes op de menukaart visualiseren précies wat er op je tafel terecht komt. Heel fijn.

Voor ieder wat wils

Handig voor alle moeilijke eters. Of je nou vega(n) eet, geen vis lust of wat voor allergie dan ook hebt. De Sumo is voor iedereen altijd een ideale optie. Er zullen misschien wat gerechten wegvallen, maar met hun uitgebreide menukaart sluiten ze niemand buiten.

Jezelf af en toe helemaal in de watten laten leggen in een topsushirestaurant, echt – wij houden ervan. Maar er zijn genoeg momenten waarop onze voorkeur uitgaat naar het all-you-can-eat concept van de Sumo, een naar onze mening enigszins onderschat restaurant. Want verse producten, snelle en vriendelijke bediening, to locaties met dito interieur en een bizarre prijs-kwaliteit verhouding. Really, try for yourself.

Sumo Amsterdam

Kleine-Gartmanplantsoen 17, 1017 RP Amsterdam
Vijzelstraat 26, 1017 HK Amsterdam

 

 

 

 

CategoriesFijne Foodspots