V

VLIEGEN VANAF ROTTERDAM AIRPORT: 4 x LEUKE BESTEMMINGEN

Vliegen vanaf Rotterdam airport

De derde luchthaven van Nederland is gelegen tussen Rotterdam en Den Haag in. Toch wordt er vaak verwezen naar ‘Rotterdam Airport’ en niet naar de officiële naam ‘Rotterdam The Hague Airport’. Hoe je de luchthaven ook noemt, het is een fijn vliegveld om je vakantie te starten! Ondanks de kleinschaligheid is er wel een groot aanbod aan bestemmingen waar jij als vakantieganger uit kunt kiezen. In dit artikel vind je een aantal tips over Rotterdamse luchthaven, wat die verschillende bestemmingen dan precies zijn en nog veel meer handige informatie om je volgende vakantie vanaf Rotterdam Airport soepel te laten verlopen.

Vervoer naar de luchthaven

Voordat je in het vliegtuig naar de zon kunt stappen, zul je eerst met je bagage naar de luchthaven moeten reizen. Hoewel Rotterdam Airport niet beschikt over een eigen treinstation zoals Schiphol, is het wel goed bereikbaar met de bus of natuurlijk gewoon met de auto. Rij je zelf met de auto? Dan moet je de auto op een veilige plaats achterlaten, zodat je met een gerust hart weg kunt. 

Het parkeren Rotterdam Airport vergelijk je vooraf online. Bekijk de beschikbare parkeerplaatsen en kies degene uit die het beste bij jouw wensen en budget past. Rotterdam Airport kent ook een aantal eigen parkeerplaatsen, namelijk P1 t/m P5. Het is echter een stuk goedkoper om te kiezen voor parkeerplaatsen net buiten het vliegveldterrein inclusief een shuttle- of valetservice. 

Heb je geen auto, dan kun je ook met het openbaar vervoer reizen. Wanneer je vanaf een ander treinstation reist, pak je het beste eerst de trein naar Rotterdam Centraal toe. Vanaf daar kun je met metro E naar Meijersplein, Rotterdam reizen. Vanuit daar is het nog enkele minuten met buslijn 33 naar de airport toe. Er is dus geen directe rit vanuit Rotterdam Centraal naar de luchthaven, waardoor de auto veelal een betere optie is.

Vertrek vanaf Rotterdam Airport

De luchthaven raadt aan om twee uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven, zodat de doorstroom goed blijft en je de vlucht niet mist. Je kunt thuis online al inchecken, maar ook in de terminal is dit mogelijk. Ook is er een selfservice bagage drop-off, waar je jouw bagage zelf kunt inleveren voor de vlucht. Er zijn genoeg drink- en eetgelegenheden te vinden op de luchthaven, zodat je niet met een lege maag het vliegtuig in hoeft.

De leukste bestemmingen vanaf Rotterdam airport

Rotterdam is dé luchthaven voor vakantievluchten in Europa. Natuurlijk wordt er gevlogen naar bekende vakantiebestemmingen zoals Alicante, Barcelona, Antalya, Ibiza en Valencia. Toch zijn er nog veel meer interessante bestemmingen die je kunt bereiken vanaf Rotterdam. We bespreken een paar van de meer bijzondere vakantiebestemmingen.

Guernsey

Als onderdeel van de Kanaaleilanden tussen Engeland en Frankrijk, is Guernsey een bijzondere en door veel mensen nog onontdekte bestemming. Voor de kust van Normandië is dit ook te doen met de auto en vervolgens met een ferry vanuit diverse Franse kustplaatsen. Deze plek is een combinatie van Brits met Frans. Zo wordt er Engels gesproken, maar zijn de inwoners geen Britten. Straatnamen zijn Frans, maar worden wel op zijn Engels uitgesproken. Je kunt er heerlijk eten met verse vis, maar ook goed vlees van koeien die op het eiland wonen.

Almería

Met maar liefst 320 zonnige dagen per jaar is Almería één van de meest zonnige kustplaatsen van Europa. Het landschap is woestijnachtig, met name door de weinige regenval, waardoor het net zo goed Egypte had kunnen zijn. Op korte afstand zijn er mooie bergen te vinden en natuurlijk diverse mooie stranden nabij deze Spaanse havenstad.

Fez

Minder bekend dan Casablanca of Marrakesh maar zeker een goede bestemming in Marokko is de oude koningsstad Fez. Het is de tweede grootste stad van Marokko met meer dan een miljoen inwoners. Verdwaal in de smalle steegjes die je steeds dieper in de medina leiden. Hier kun je bijvoorbeeld ook een culinaire wandeling door de medina maken. De twee grootste straten in de medina bevatten de meeste restaurants en winkels. Verder vind je hier ook de grootste leerlooierij van Afrika, waar leren jassen, tassen en schoenen gemaakt worden.

Pula

Kroatië wordt steeds populairder als vakantiebestemming en dan voornamelijk Dubrovnik en Split. Toch mag kustplaats Pula er ook zeker zijn! Deze stad ligt op het schiereiland Istrië en beschikt over een hoop geschiedenis in de vorm van amfitheaters en tempels. Er zijn natuurlijk ook voldoende stranden om tijdens een zonnige dag te genieten van het lekkere weer of bezoek de Brijuni eilanden voor de kust van het naastgelegen Fazana.

CategoriesNiet gecategoriseerd