P

PODCASTS OVER REALITY TV: 8 x JUICY TIPS

Podcasts over reality TV - Reality TV podcasts - Nederlandse reality TV podcasts

Reality TV: you love it or you hate it. Maar de echte liefhebbers weten één ding, ze krijgen er nóóit genoeg van! Zelfs van programma’s waarvan er elke week of zelfs elke dag een nieuwe aflevering verschijnt, krijgen ze geen genoeg en zouden ze nog uren door kunnen binge-watchen. Hoe leuk is het dan om een podcasts over reality TV te kunnen beluisteren, waarin elk detail nogmaals wordt besproken! Daarom maakten wij een lijstje voor je: dit zijn 8 x juicy tips voor podcasts voor reality TV, allemaal te beluisteren op Spotify.

Op zoek naar de leukste podcasts over reality TV? Dit zijn onze aanraders >

Podcasts over reality TV: Nederlandse podcasts

1. Nederlandse Podcast over reality TV: Reality Check

Krijg je geen genoeg van B&B Vol Liefde? In de reality TV podcast ‘Reality Check’ wordt élke aflevering een half uur lang in detail besproken. Je hoort veel meer dan alleen wat de podcastmakers van de aflevering vonden. Ze weten namelijk ook allerlei nieuwe en aanvullende informatie over de B&B-kandidaten te vinden! Heerlijk als één aflevering per dag gewoon niet genoeg is of als je je afvraagt hoe het er achter de schermen eigenlijk allemaal aan toe gaat. Wanneer B&B Vol Liefde niet meer loopt, bespreken ze overigens ook allerlei andere leuke programma’s, zoals Temptation Island en De Bachelorette.

2. En Dan: Podcast over de nasleep van reality TV

Daelorian van der Kolk deed zelf jaren geleden mee aan Holland’s Next Top Model. Sinds vorig jaar heeft ze een goedlopende podcast over reality TV en de nasleep van deelnemen, genaamd ‘En Dan’. Daar spreekt de podcastmaker allerlei oud-deelnemers van onder andere De Bachelor, Big Brother, Temptiation Island en Love Island en kaart het belang van nazorg aan. Deze podcast over reality TV vertelt je allerlei persoonlijke verhalen en geeft een inkijkje behind te scenes van Nederlandse reality Tv-programma’s, super interessant om te horen als je zelf graag en vaak reality TV kijkt!

3. Podcasts over de Real Housewives of Amsterdam: Pret Parque

In ‘Pret Parque’ zijn de Real Housewives of Amsterdam van begin tot eind besproken! Het is een heerlijke podcast door twee jonge journalisten, waarin de twee uitgebreid praten over popcultuur. Omdat het programma inmiddels voorbij is, blijft het voor nu bij de 6 Housewives-afleveringen, maar die kun je uiteraard nog languit op de bank terugluisteren, mocht je de podcast nu pas ontdekken. Geweldig als je geen genoeg kreeg van alle drama die het programma al te bieden had. Nu hopen op een tweede podcast-seizoen, als er ook een tweede Housewives-seizoen aankomt!

4. Het Kampvuur: reality TV podcast over Temptation Island

Bij de podcast ‘Het Kampvuur’ wordt hét Nederlandse guilty pleasure-programma besproken: Temptation Island. Elke programma van de Nederlandse reality TV-show wordt uitgebreid besproken. En wanneer de Nederlandse versie niet loopt, bespreken de twee podcastmakers de Amerikaanse editie! Ideaal dus als je ook de USA versie met veel plezier volgt. De makers zijn bij Het Kampvuur tevens ook niet bang om kritiek te hebben op het programma. De onderwerpen van de podcast zijn vooral serieus, niet alleen maar juicy en grappig!

Meer podcasts? Dit zijn 9 x nieuwe Crime Podcasts >

Podcasts over Amerikaanse reality TV: juicy luistertips

5. Out Of The Pods: Podcasts over reality TV door oud-deelnemers

Keek jij ook zo graag naar Love is Blind, de Amerikaanse reality TV show op Netflix? Dan ken je oud-deelnemers Deepti en Natalie uit seizoen 2 misschien nog wel. De twee hebben inmiddels samen een podcast gelanceerd genaamd ‘Out Of The Pods’, waarin ze niet alleen hun eigen ervaring bij het programma uitgebreid vertellen, maar ook allerlei andere oud-deelnemers uitnodigen om hun ervaringen te bespreken. En daar blijft het niet bij. Niet alleen Love is Blind wordt besproken, maar ook The Ultimatum, The Bachelorette en Perfect Match worden aangekaart, hoe leuk!

6. Hot Kakes: Een reality TV podcast over The Kardashians

The Kardashians: hoe héérlijk is dat programma? Ben je toevallig op zoek naar podcasts over reality TV, maar dan specifiek The Kardashians? Dan is de reality TV podcast Hot Kakes écht iets voor jou! Drie Amerikaanse zussen bespreken elke aflevering uitgebreid en delen hun mening over alle bizarre dingen die in het programma gebeuren. Omdat ze specifiek de afleveringen bespreken, loopt de podcast uiteraard enkel wanneer het programma zelf ook loopt. Maar als je de podcast nu pas ontdekt, zijn er tientallen leuke afleveringen om terug te luisteren!

7. We Have The Receipts: Podcasts over reality TV-shows van Netflix

Ken jij Lauren Speed nog, de queen van het allereerste seizoen van Love is Blind? Zij heeft inmiddels een geweldige podcast over allerlei Netflix reality TV-shows. In ‘We have the Receipts’ bespreekt ze bijvoorbeeld Too Hot To Handle, The Ultimatum, Perfect Match en Love is blind, met haar co-host Chris. Ze hebben allerlei extra informatie van achter de schermen, hoe interessant om te horen als je al zo geniet van de reality TV-shows! Helaas krijg je maar één of twee nieuwe afleveringen per maand, maar dat maakt het beluisteren niet minder leuk.

8. Love Island: The Morning After over de Britse Love Island

Kijk jij naar hét originele Love Island programma, namelijk de Britse versie? Dan is ‘Love Island: The Morning After’ jouw podcast! Elke doordeweekse dag kun je een nieuwe podcast-aflevering beluisteren, over de Love Island-aflevering van de dag. Alle koppels worden uitgebreid geanalyseerd en besproken, nieuwe informatie komt naar boven en er zijn heerlijke gasten waarmee wordt gepraat (waaronder deelnemers die de villa hebben moeten verlaten). Dus, krijg je geen genoeg van Love Island én ben je op zoek naar podcasts over reality TV? Dan is dit jouw droom.

En, naar welke van deze reality TV-podcasts ga jij luisteren?

CategoriesChill