DO / Chill

ALLEEN, MAAR TÓCH SAMEN: 6 DINGEN OM SAMEN TE DOEN VIA VIDEOTELEFONIE

digitaal chillen - chillen - thuis chillen - dingen om thuis te doen - houseparty

Een huisfeestje met vrienden is altijd gezellig, maar gezien de omstandigheden moeten we flink out of the box denken. Een alternatief op sociale activiteiten wordt geboden door apps als Houseparty, Skype & Facetime, die ervoor zorgt dat je tóch samen kunt komen – dan wel digitaal. Wat je kunt doen via deze digitale praat apps? Wij geven je inspiratie!

Vind hier ideeën voor wat je via de social videoapps kunt doen >

De app Houseparty maakt het mogelijk voor een hele groep vrienden om een een videogesprek te starten waarin iedereen elkaar kan zien. Een soort conference call dus, maar dan allemaal vanaf een andere locatie, en in principe niet werk-gerelateerd (daar is Skype dan weer ideaal voor). Zo kun je de dag bespreken, een digitaal drankje doen of een bordspelletje spelen, zonder dat je fysiek samen bent.

Ideeën voor een Houseparty of FaceTime-sessie

1. Speel spelletjes met elkaar – Denk hierbij aan spellen waarbij je dus geen speelbord nodig hebt, maar iets wat je op afstand kunt doen. Voorbeeld: Pim Pam Pet of Wie ben ik? (laat hierbij eenmalig zien ‘wie jij bent’ aan de ander spelers). Speelse!

2. Drink een borrel samen – Trek een fles wijn of biertje open of afstand, schenk het ‘samen’ in, proost en klets via de app wat bij. Om samen te borrelen hóef je, thanks to Houseparty, niet altijd in de kroeg te zitten.

3. Kijk dezelfde film/serie/documentaire – Ook voor een avondje Netflix & Chill hoef je niet fysiek samen op de bank te zitten. Zorg ervoor dat jullie allemaal tegelijk op play drukken en kijk tegelijk naar dezelfde spannende of grappige scenes. Als er iemand naar de wc moet, wachten jullie gewoon samen.

Vind hier de meest bekeken series, docu’s en films op Netflix >

4. Deel jullie kennis – Ook kunnen jullie afspreken om allemaal leuke feitjes en weetjes te verzamelen voor jullie elkaar ‘bellen’. Deel hierna een voor een jullie bevindingen en verkrijg zo op een leuke en makkelijke manier veel kennis.

5. Kook hetzelfde recept – Even geen georganiseerd diner thuis, maar wel zin om samen te eten? Kies dan samen een recept uit, doe apart van elkaar boodschappen en ga tegelijk in de keuken staan. Vervolgens schuif je apart aan tafel met de telefoon op je gericht, zodat je toch een soort van samen eet.

6. Doe samen een digitale workout/yoga – Spreek van tevoren af welke workout jullie gaan doen en begin tegelijk. Zo kun je elkaar motiveren en wordt het toch nog een beetje leuk om te sporten.

Thuis in beweging: 6 makkelijke yoga oefeningen voor thuis vind je hier >

Met welke mensen organiseer jij binnenkort een digitale Houseparty? Zelf nog ideeën voor videotelefonie? Laat het ons weten!Gerelateerde artikelen