videotelefonie activiteiten - spelletjes op afstand - digitale activiteiten - videotelefonie tips - activiteiten via camera
A

ALLEEN, MAAR TÓCH SAMEN: 7 DINGEN OM SAMEN TE DOEN VIA VIDEOTELEFONIE

We kunnen even niet fysiek afspreken met elkaar, maar gelukkig is er genoeg dat je wél samen kunt doen, dan wel digitaal. Samen binge watchen, muziek maken of een spelletje spelen: deze videotelefonie activiteiten doe je gewoon via de camera. 

Vind hier ideeën voor wat je via de social videoapps kunt doen >

Videotelefonie mogelijkheden

Tegenwoordig zijn er allerlei apps om te videobellen zoals WhatsApp, FaceTime, Google Duo en zelfs via Messenger. Eén voorwaarde voor het digitaal afspreken met elkaar is dat je beide een goed werkende camera hebt. Anders is het hele idee van ‘iets samen doen op afstand’ ook weg.

Geen kapotte camera dus. Handige tip om dat – en een dure reparatie – te voorkomen? Telefoonhoesjes. Sowieso wel zo gezellig nu we waarschijnlijk meer tijd telefoon gaan doorbrengen. Nog een tip: deze Samsung a71 hoesjes staan bekend om zijn goede bescherming.

Wat ook handig is voor het videobellen is om een hoesje met flipcover uit te kiezen. Deze hebben een “standfunctie”, wat handig is voor lange gesprekken of als je video’s wilt kijken! En nu: wat te doen via videotelefonie >

Activiteiten via videotelefonie

1. Speel spelletjes met elkaar – Denk hierbij aan spellen die je digitaal op afstand kunt spelen. Voorbeeld: Pim Pam Pet of Wie ben ik? (laat hierbij eenmalig zien ‘wie jij bent’ aan de ander spelers). Speelse!

2. Drink een borrel samen – Trek een fles wijn of biertje open of afstand, schenk het ‘samen’ in, proost en klets via de app wat bij. Om samen te borrelen hóef je, thanks to Houseparty, niet altijd in de kroeg te zitten.

3. Kijk dezelfde film/serie/documentaire – Ook voor een avondje Netflix & Chill hoef je niet fysiek samen op de bank te zitten. Zorg ervoor dat jullie allemaal tegelijk op play drukken en kijk tegelijk naar dezelfde spannende of grappige scenes. Als er iemand naar de wc moet, wachten jullie gewoon samen.

Vind hier de meest bekeken series, docu’s en films op Netflix >

4. Deel jullie kennis – Ook kunnen jullie afspreken om allemaal leuke feitjes en weetjes te verzamelen voor jullie elkaar ‘bellen’. Deel hierna een voor een jullie bevindingen en verkrijg zo op een leuke en makkelijke manier veel kennis.

5. Kook hetzelfde recept – Even geen georganiseerd diner thuis, maar wel zin om samen te eten? Kies dan samen een recept uit, doe apart van elkaar boodschappen en ga tegelijk in de keuken staan. Vervolgens schuif je apart aan tafel met de telefoon op je gericht, zodat je toch een soort van samen eet.

6. Maak samen muziek – Zet je telefoon neer, pak allebei een instrument erbij, kies een leuk (niet te moeilijk) nummer of probeer gewoon iets en ga samen muziek maken! Wie weet komt er wel een nieuwe hit uit.

7. Doe samen een digitale workout/yoga – Spreek van tevoren af welke workout jullie gaan doen en begin tegelijk. Zo kun je elkaar motiveren en wordt het toch nog een beetje leuk om te sporten.

Met welke mensen organiseer jij binnenkort een digitale Houseparty? Zelf nog ideeën voor videotelefonie? Laat het ons weten!

CategoriesChill