R

RECEPT VEGAN ZOETE AARDAPPEL PASTA MET TOMATENSAUS

zoete aardappel pasta - zoete aardappel spaghetti - spaghetti van zoete aardappel - vegan pasta - groenten pasta - groenten spaghetti - pasta met tomatensaus - vegan spaghetti recept - vegan recepten - pasta recepten - zoete aardappel recepten - zoete aardappel recept

Wil je wat meer groenten binnenkrijgen of probeer je minder koolhydraten te eten? Pasta gemaakt van groente is perfect om je hierbij te helpen! Inspiratie nodig? Hieronder vind je het recept voor een veganistische pasta van zoete aardappel met tomatensaus.

Benieuwd naar groenten spaghetti? Vind hier het recept voor de vegan zoete aardappel pasta met tomatensaus >

Ingrediënten 

2 zoete aardappelen (geschild)
1 tl gehakte knoflook
35 gr gesneden ui
1 el veganistische boter of avocado-olie
1/2 tl peper
Snufje zeezout
1 tl rode chilipepervlokken
20 gr verse boerenkool of spinazie
400 gr blokjes tomaten in blik
2 teentjes knoflook gepeld
3 gemarineerde artisjokharten
1/4 theelepel zout
1/4 tl peper

Toppings:
Handvol zwarte olijven
1 à 2 el kappertjes
Handvol verse kruiden zoals basilicum of oregano

Meer gerechten met zoete aardappel maken? Hier vind je nog 9 andere heerlijke recepten > 

Bereidingswijze 

1. Schil eerst je zoete aardappelen en maak er noedels van. Als je geen spiraalsnijder hebt, kun je ze in kleine reepjes snijden.

2. Hak ook de ui en de knoflook fijn.

3. Zet vervolgens de spaghetti van zoete aardappel in een kleine magnetronbestendige kom met 1 eetlepel water. Zet in de magnetron voor ongeveer 30 tot 40 seconden op hoge stand om ze zacht te maken.

Voor de saus:

1. Giet de tomaten af ​​en doe alle rest van je saus ingrediënten in een keukenmachine of blender. Mix het tot een glad mengsel.

Voor het gerecht:

1. Doe je knoflook, ui en olie/boter in een grote koekenpan. Bak 1 tot 2 minuten tot de ui zacht is.

2. Meng je tomatensaus erdoor en laat het nog een minuut op middelhoog vuur koken. Voeg als laatste je zoete aardappel spaghetti, boerenkool of spinazie en de rest van je kruiden toe.

3. Kook ongeveer 8 tot 10 minuten op medium of tot de boerenkool/spinazie zacht is en de spaghetti gaar zijn. Je zult om de paar minuten even goed moeten roeren. Kook korter als je meer al dente spaghetti wilt.

4. Voeg ten slotte je olijven en kappertjes toe en roer nog een keer. 

5. Serveer in kommen en schep de extra tomatensaus uit de pan over elke kom. Garneer met verse basilicum of oregano. 

6. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke veganistische gerecht!




En, wanneer ga jij dit recept voor de vegan zoete aardappel pasta met tomatensaus maken?

 

Bron: Cotter Crunch