V

VERHUIZEN NAAR ITALIË? JE KRIJGT ER NU €44.000 VOOR

verhuizen naar italië - Santo Stefano di Sessanio - verhuizen voor geld - verhuizen vergoeding - verhuizen naar een italiaans dorp - Santo Stefano di Sessanio italië

Heb jij het wel gehad in ons koude kikkerlandje en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Wij hebben precies wat je zoekt. Je kunt nu namelijk verhuizen naar het Italiaanse dorpje Santo Stefano di Sessanio en daar krijg je ook nog eens serieus geld voor! Hieronder lees je alles wat je hierover moet weten.

Vind hier alles over verhuizen naar het Italiaanse dorpje Santo Stefano di Sessanio >

Waarom betaald worden voor verhuizing?

Er zijn twee redenen waarom Santo Stefano di Sessanio met dit aanbod komt, namelijk leegloop en vergrijzing. Het aantal inwoners van het Italiaanse dropje is de laatste jaren gedaald naar 115. Meer dan een derde van dit aantal is ouder dan 65 en maar dertien inwoners zijn jonger dan 20. Deze ‘reddingsactie’ is dus heel belangrijk voor het in leven houden van het dorp.

Vast in de stemming komen? Vind hier 15 Italiaanse recepten om thuis te maken > 

De vergoeding

Nieuwe inwoners krijgen bij verhuizing een bedrag dat kan oplopen tot 667 euro per maand. Dit krijg je drie jaar achter elkaar. In totaal krijg je als nieuwe inwoner dus tot 24.000 euro om naar het dorp te komen. Dit is natuurlijk al veel geld, maar je kunt nog meer krijgen!

Als je ook eigen onderneming begint in Santo Stefano di Sessanio krijg je namelijk een eenmalige bijdrage van 20.000 euro. Dit is bedoeld als startkapitaal zodat je gelijk aan de slag kunt met jouw nieuwe bedrijfje. Als jij bereidt bent om dat allemaal te doen kom je dus op een bedrag uit van 44.000 (!) euro uit.
Addertjes onder het gras

Natuurlijk zitten er wel een aantal regels aan verbonden. Zo krijg je een woonplek aangewezen waar je een symbolische huur voor betaald. Daarnaast mag je je alleen aanmelden als je tussen de 18 en 40 jaar bent. Gelukkig maakt het niet uit waar je vandaan komt. Je moet alleen wel voldoen aan de voorwaarden om een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd te krijgen.

Als je de 20.000 euro wil ontvangen, dan moet je bedrijf natuurlijk wel wat bijdragen aan Santo Stefano di Sessanio. Denkt hierbij aan de opening van een ijssalon, fietsverhuur bedrijf of een plek waar kookworkshops gegeven worden. Op deze manier hopen ze dat het dorp opnieuw tot leven komt (en blijft).

Zie jij jezelf al helemaal zitten in Italië? Je voorstel kun je tot 15 november hier indienen > 

CategoriesEuropa