4

4x ideeën voor verf in je slaapkamer 

verf

De beste verfkleur kiezen om je slaapruimte direct op te frissen, het gebruik van verf van Sikkens in de slaapkamer kan echt zorgen voor een snelle en gemakkelijke update van de kamer. Of je nu gaat voor een gesplitste kleurmuur in rustgevende blauwtinten of een geschilderde streep in rustgevende groentinten, we laten je slaapkamerverfideeën zien die bij elke stijl en smaak passen. Lees daarom snel de rest van dit artikel door! 

Verf inspiratie voor je slaapkamer nodig? Meer tips vind je hier >

Twee tonen van dezelfde kleur

Een ‘halve muur’ of een ‘gespleten muur’ is de beschrijving die wordt gegeven aan het schilderen van een muur in twee kleuren en deze te scheiden met een scherpe lijn. Je muur verven met twee kleuren is een makkelijke manier om de illusie te wekken van een hoger of lager plafond. Om hoogte aan een kamer toe te voegen, gebruik je een donkerdere tint op de onderste helft waar de zwaardere kleur de kamer grondt en de lichtere kleur het oog naar boven trekt. Of andersom, waarbij de donkere kleur de indruk wekt van een lager plafond en daardoor een knusse, meer cocooning kamer. 

Opvallend hoofdeinde

Als je weinig ruimte (of budget) hebt, is het maken van een handgeschilderd hoofdeinde een super betaalbare, gemakkelijke manier om een ​​slaapkamermuur te transformeren. Houd het simpel met een kleurpaneel voor het door jou gekozen kleurenschema voor de slaapkamer dat gemakkelijk kan worden gewijzigd, verplaatst of gewist. Het is een goedkoper en minder omvangrijk alternatief voor een gestoffeerd hoofdeinde. Kies elke verfkleur die je leuk vindt, zodat je het echt kunt laten werken met je stijl en schema. Plaats voor extra interesse een wandlamp alsof deze aan een echt hoofdeinde is bevestigd. 

Geometrische muur

Laat je ontwerp inspireren door de kleuren van textiel met een patroon of een kunstwerk. Dit eenvoudige schema in Scandinavische stijl draait helemaal om zoete pasteltinten. Als je kleuren kiest die direct naast elkaar gaan zitten, zorg er dan voor dat ze uit dezelfde ’tonale familie’ komen. Zodat alle kleuren dezelfde hoeveelheid wit en zwart bevatten. Hierdoor zitten ze feilloos op elkaar. Houd meubels eenvoudig zoals met dit grijs gemêleerde gestoffeerde bed en geschilderde bijzettafel. Zo blijft de feature wall de held in de kamer. 

Schilderachtig effect

Dit is een geweldige truc met verfideeën die ervoor zorgt dat je plafonds hoger lijken. Kies een kleur op de basis maar loop dan over in wit en zet het wit door op het plafond, zodat je oog niet weet waar de muur eindigt en het plafond begint. Verf de onderkant in een kleur die ook een meer cocooning-gevoel geeft als je in bed ligt. Maar dankzij het wit blijft de kamer licht en fris. Gebruik een roller om de onderste helft van de muren in de donkere kleur te schilderen. Werk vervolgens de bovenrand af met ruwe opwaartse penseelstreken. Maak meer van een favoriet schilderij of print door een rand rond de lijst in te kleuren. Markeer met plakband een vierkant dat 8-10 cm groter is dan je lijst en kleur het in met overgebleven verf. Verwijder de tape en hang de afbeelding opnieuw op als de verf droog is. 

CategoriesNiet gecategoriseerd