4

4x beste motorhelmen van 2022 

motorhelmen

Het kiezen van de beste motorhelmen voor jou is een beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen. Hoewel er een gezegde is dat je altijd de duurste motorhelm moet kopen die je je kunt veroorloven, komt er iets meer bij kijken dan alleen dat. In theorie zou een duurdere valhelm betere bescherming moeten bieden bij een val, stiller en comfortabeler moeten zijn, al is dat niet altijd het geval. Om de beste motorhelm te kunnen kopen, doe je er goed aan om de rest van dit artikel door te nemen! Zo ben je optimaal beschermd bij valpartijen. 

Arai RX-7V Evo

Als je op zoek bent naar een merk dat bekend staat om het maken van de beste motorhelmen die er te koop zijn, dan is Arai de naam die bijblijft. Met een ontwerpethos dat teruggaat tot het begin van het bedrijf, is de manier waarop Arai zijn motorhelmen ontwerpt en produceert uniek. De Arai RX-7V Evo is het toppunt van het assortiment en wordt op het circuit gedragen.. Hoewel hij er ongeveer hetzelfde uitziet als elke RX-7 die ervoor is verschenen, wordt achter de schermen gestaag doorontwikkeld.

Shoei Hornet ADV

De Shoei Hornet ADV bestaat al sinds 2015 en hoewel hij waarschijnlijk toe is aan een update/vervanging, is hij nog steeds een sport meer dan waard op onze lijst met beste motorhelmen. Hij is extreem licht voor een adventure-helm, presteert goed op de weg en off-road. Daarnaast is het een goede keuze voor avontuurlijk motorrijden. Hoewel de voering erg zacht en comfortabel is, houdt hij helaas vocht vast als een spons. Daardoor wordt avontuur rijden een zweterige, ietwat grimmige aangelegenheid wordt. Het droogt ook niet erg snel uit en kan de dag na een offroad-rit nog vochtig zijn. 

AGV Pista GP-RR

De AGV Pista GP-RR is een van de meest gebruikte motorhelmen op de MotoGP-grid, met onder meer Valentino Rossi, en Joan Mir slechts enkele van de grote namen die het model gebruiken. Het is een agressief ontworpen deksel, geboren om op het circuit te worden gebruikt. Als zodanig heeft het enkele beperkingen bij gebruik, met als grootste nadeel het windgeruis op hoge snelheid. Het is echter extreem stabiel bij hoge snelheden. Ook is het interieur volledig uitneembaar en wasbaar. 

Shoei NXR2

Onderschreven door Marc Marquez zelf, volgt de Shoei NXR2 een rijke lijn van geliefde motorhelmen. Waarbij de 2021 NXR2 de toekomstige veiligheidsnorm bereikt: ECE 22.06. Verkrijgbaar met 5 schaalmaten en verschillende binnenkussenmaten, iedereen van XXS tot XXXL is gedekt. Met een gewicht van ongeveer 1390 g (ongeveer 50 g meer dan de NXR), is hij comfortabel om lange dagen in het zadel te dragen. Ook is ‘ie goed geventileerd met 6 inlaatopeningen en 4 uitlaatopeningen, en belangrijker nog, over het algemeen een stille helm. Het zicht is bovendien van topklasse, wat komt doordat deze motorhelm komt met een Pinlock-vizier.

CategoriesNiet gecategoriseerd