D

DEZE BETAALBARE VEGA(N) PRODUCTEN LIGGEN VANAF NU IN LIDL

vegetarische producten supermarkt - LIDL vega aanbod - nationale week zonder vlees - vegetarisch aanbod supermarkten - vegetarische burgers

De tijd dat vegetariërs het moesten doen met tofu en tomatensoep ligt (gelukkig!) ver achter ons. Het vegetarische aanbod groeit met de dag. Niet alleen restaurants spelen in op het groeiende aantal vegetariërs: ook supermarkten vervullen hun taak om de planeet wat diervriendelijker te maken. Goed nieuws voor de bewuste eter: Lidl verdrievoudigt hun vega(n) assortiment, voorafgaand aan de week zonder vlees.

Een duurzaam en betaalbaar alternatief

Met 27 nieuwe producten is maar liefst 21% van het totale gekoelde aanbod in het vlees, kip of visschap vegetarisch of vegan. Daarmee wil de prijsvechter haar klanten een duurzaam én betaalbaar alternatief geven. Want vega(n) producten hoeven niet duur te zijn, zoals vaak wordt gesuggereerd. In ieder geval niet als het aan Lidl ligt. De prijzen variëren van de nieuwe vegetarische tussen de €1,50 en €2 per product, en dat maakt vegetarisch eten voor iedereen toegankelijk!

Quirine de Weerd van Lidl Nederland: ‘Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om zo nu en dan geen vlees te eten. Of om vlees helemaal van hun menu te schrappen. Om onze klanten nu en in de toekomst optimaal te kunnen bedienen willen we goede alternatieven voor vlees aanbieden. We hebben onze vleesvervangers met veel liefde ontwikkeld en verkopen vanaf vandaag een uitgebreid en gevarieerd vegetarisch assortiment voor een betaalbare prijs’.

Vier vega categorieën

Het vegetarische assortiment van Lidl is opgebouwd uit vier categorieën. Producten op basis van kaas en groente (denk aan een heuse wortel- of pompoenburger), producten die op vlees lijken (zoals een vegetarische braadworst en -balletjes). Maar ook pure producten (bijvoorbeeld tofu) en producten die bereid moeten worden (vega kipstukjes of vegan shoarma).

Ook valt de Next Level Burger onder het nieuwe assortiment, eentje die qua smaak én uiterlijk lijkt vergelijkbare vleesproducten, aldus de supermarkt. De veganistische buger is gemaakt op basis van soja-, tarwe-, en erwteneiwit.

Liever uit eten? 10 x toffe vegan hotspots door heel Nederland >

Dat wordt (vaker) koken met vegetarische ingrediënten dus, en dan in ieder geval tijdens de Nationale Week zonder Vlees (van 9 t/m 15 maart 2020). Doe hier je inspiratie op voor vegetarische lunch recepten om mee te nemen naar je werk.

Met welke nieuwe vega(n) producten uit Lidl ga jij als eerst aan de slag in de keuken?