V

VEGETARISCHE FINE DINING IN AMSTERDAM: 5 x TIPS

Vegetarische fine dining in Amsterdam - Vegetarische fine dining hotspots

Wie vegetarisch of zelfs veganistisch eet, weet dat er op de gemiddelde menukaart van een restaurant vaak slechts één of twee opties zonder dierlijke producten staat. Met name voor fine dining lijken de opties soms schaars. Maar als je eenmaal weet waar je moet zijn, zie je dat onze hoofdstad eigenlijk barst van de leuke hotspots voor vegetarische fine dining in Amsterdam! Dit zijn 5 x de leukste vegetarische fine dining hotspots.

Op zoek naar tips voor vegetarische fine dining in Amsterdam? Hier moet je zijn >

1. Vegetarische fine dining hotspot: Yerba

‘A plant forward space’, dát is Yerba aan het museumplein in Amsterdam. Je eet er betaalbare vegetarisch fine dining in Amsterdam, betaalt er namelijk 43 euro voor vier gangen, 48 euro voor vijf gangen en 53 euro voor zes gangen. Ze staan op nummer 87 van de ‘s werelds Beste Vegetarische Restaurants en zelfs een persoon die wél vlees en vis eet mist het niet bij dit restaurant, al kun je het er wel in kleine mate bestellen. Het knusse restaurant is dé plek voor vegetarische fine dining in Amsterdam waar je groente nóg meer leert te waarderen.

2. Laagdrempelige, vegetarische gerechten in Amsterdam: Café Beurre

Bij Café Beurre in de Staatsliedenbuurt ben je op de juiste plek voor laagdrempelige vegetarische fine dining in Amsterdam. Je kunt er vrijwel altijd terecht zonder reservering, kunt er lekkere drankjes bestellen aan de bar én kunt er mega veel lekkere, luxe, vegetarische gerechten bestellen. Bestel er een flesje frisse wijn bij en deel de gerechten vooral met je tafelgenoten. Maak er een uitgebreide, gezellige avond van waar je als vegetariër álles kunt eten, zonder zorgen! Proost!

3. Vegetarische fine dining in Amsterdam bij Choux

Bij het ‘vegetable focussed’ restaurant Choux in Amsterdam kun je zowel voor een vegetarisch als veganistisch gangenmenu kiezen. Ze vallen om de haverklap in de prijzen en bemachtigden zelfs een Michelen ster. Trendy, groenten in de hoofdrol, verassende ingredienten en creatieve bereidingen, ze hebben het bij Choux aan de Ruyterkade. Het felrood gekleurde restaurant in Amsterdam is de droom van elke vegetarier of veganist die een vegetarische fine dining hotspot zoekt.

4. Fine dining aan het water: Vegan diner bij NOMAD

Restaurant NOMAD aan het IJ in Amsterdam is een begrip in de culinaire wereld. Je smult er al jaren van échte fine dining aan het water. Maar wist je dat ze ook een uitgebreid veganistisch vijfgangen menu mét bijpassende wijnen hebben? Sterker nog, de chef is gespecialiseerd in het bereiden van veganistisch eten! Het is elke keer weer een verrassing wat er op het menu staat, maar dat het allemaal vers én met minimum waste is, is gegarandeerd. Reserveer dus zeker een tafeltje bij deze hotspots voor vegetarische fine dining in Amsterdam!

5. Vegetarische fine dining in Amsterdam met Michelin ster: The White Room

Tien groene gangen: dat eet je bij The White Room aan de dam in Amsterdam. Het vegetarische fine dining menu van het iconische restaurant kost 135 euro per persoon en bezorgt je gegarandeerd een avondvullend programma. Van aardpeer met koffie en avocado tot witte asperges met witte chocolade. Dit restaurant zoekt qua smaken zeker de randjes op. Maar je zult versteld staan hoe goed de smaken bij elkaar passen, ze hebben tevens niet voor niks een Michelin ster.

En, bij welke van deze vegetarische fine dining hotspots eet jij binnenkort?

CategoriesFijne Foodspots