S

Sieraden combineren met je dagelijkse outfit

sieraden combineren

Sieraden kunnen een outfit van ‘gewoontjes’ naar elegant transformeren. Het is alleen niet altijd makkelijk om de perfecte sieraden bij jouw unieke stijl te vinden, laat staan om ze geschikt te combineren met je outfit. In dit artikel vind je handige tips en technieken om die elegante combinatie te maken.

1. Ken je stijl

Elke persoon heeft een unieke stijl. Of je nu houdt van minimalisme, vintage, boho-chic, punk, klassiek of haute couture, het belangrijkste is dat je jouw sieraden afstemt op jouw individuele smaak en kleding. Pas als je stijl helder is, kan je de juiste sieraden kiezen en combineren.

2. Kies de juiste metalen

Bepaalde metalen passen beter bij bepaalde kleuren en stoffen. Gouden sieraden passen meestal goed bij warmere tinten zoals rood, oranje en roze, terwijl zilveren en platina sieraden beter passen bij koelere tinten zoals blauw, groen en paars.

Het is ook belangrijk om naar de stof van je kleding te kijken. Fijne, delicate sieraden kunnen mooi staan bij eenvoudige of gladde stoffen, terwijl grotere, opvallendere stukken kunnen complementeren bij textuurrijke of patroongedrukte stoffen.

3. Grootte en proportie

Evenwicht is sleutel bij het combineren van sieraden met outfits. Als je een oversized trui of een jurk met veel details draagt, zijn subtiele, minimalistische sieraden een goede keuze. Omgekeerd, als je outfit eenvoudig is, kan je kiezen voor statement-sieraden die de aandacht trekken.

Dezelfde regel geldt voor de proportie van de sieraden zelf. Grotere oorbellen kunnen bijvoorbeeld beter opvallen als je geen halsketting draagt, of je kan kiezen voor een eenvoudige ketting om het evenwicht te behouden.

4. Geen overdaad

Hoewel meer soms beter lijkt, kan te veel van het goede overdreven lijken. Probeer je sieraden simpel te houden. Als je voor een statement-ketting gaat, houd je oorbellen dan eenvoudig en subtiel, of omgekeerd. Vermijd het dragen van grote oorbellen, een ketting, armbanden en ringen allemaal tegelijk. De sleutel is om te kiezen welke sieraden je wilt laten opvallen en de rest van je stukken daaromheen te organiseren.

5. Mix-and-match

Het matchen van sieraden heeft zijn eigen regels. Je kan verschillende tinten van hetzelfde metaal combineren, of zelfs goud en zilver met elkaar combineren. Maar let op dat het totaalpakket nog steeds samenhangend blijft.

Het combineren van sieraden met je dagelijkse outfits hoeft geen rocket-science te zijn. Het vereist slechts een beetje planning, wat experimenten, en een goed begrip van jouw persoonlijke stijl en wat je wilt uitdragen. En onthoud: mode is een vorm van zelfexpressie – en er zijn geen vaste regels. Draag datgene waar jij je goed bij voelt!

CategoriesNiet gecategoriseerd