V

VEGAN GLAZUUR MAKEN: ZO DOE JE DAT

vegan glazuur maken - vegan glazuur - vegan glazuur recept - hoe maak ik vegan glazuur - vegan glazuur tips - vegan glazuur recepten - veganistisch glazuur - plantaardig glazuur - lactosevrij glazuur

Heb jij zin om heerlijke koekjes, taart of een cake te bakken maar wil je wel graag plantaardig glazuur gebruiken? Wij weten precies hoe je dit moet aanpakken! Benieuwd welke stappen je precies moet volgen? Hieronder vind je het makkelijke recept om lekker én vegan(istisch) glazuur te maken.

Wil jij plantaardige koekjes, cake of taart maken? Vind hier het recept om vegan glazuur te maken > 

Veganistisch glazuur 

Glazuur is vooral lekker bij bijvoorbeeld carrot cake of op (vanille) cupcakes. De variant hieronder is veel gezonder dan de klassieke versie met roomkaas en poedersuiker. Er zit nog steeds veel vet in, want in cashews en kokosolie zit, ondanks dat het gezonde ingrediënten zijn, veel vet. Dit zijn gelukkig wel gezonde, plantaardige vetten waar je lichaam echt iets aan heeft.

Ook lekker! Vind hier 8 heerlijke vegan cheesecake recepten >

Ingrediënten 

125 gr cashews in water geweekt
60 ml (plantaardige) melk naar keuze
60 ml citroensap
1 tl vanille extract
85 ml agavesiroop
60 ml gesmolten kokosolie
Een snufje zout

Bereidingswijze

1. Voor dit recept hoef je niet lang in de keuken te staan, want eigenlijk doet de blender al het werk. Het enige waar je aan moet denken is dat je de cashews die je nodig heb minstens vier uur (!) in water moet weken voor je ze kunt gebruiken. Het is handig om het de avond van tevoren te doen zodat je ze de hele nacht kan laten weken.

2. Gooi het water waar de cashews in hebben geweekt weg en spoel de noten schoon. Doe daarna alle ingrediënten in een blender of in een kom en gebruik een staafmixer. Mix tot het een romig mengsel is geworden.

3. Nu is het tijd om jouw zelfgebakken lekkernijen zoals koekjes, cakes of taart te versieren met dit gezonde en veganistische glazuur.

En, wanneer ga je dit makkelijke en plantaardige recept maken voor heerlijk vegan glazuur?