bao bun recept - bao bun maken - bao bun kopen - bao bun - pulled paddenstoelen - bau buns vegan
R

RECEPT VEGETARISCHE BAO BUNS MET PULLED PADDENSTOELEN

Middagje vrij en zin om iets leuks (en super lekkers!) te maken? Ga aan de slag met die bao buns recept. In dit artikel vind je het recept voor een heerlijke vegetarische variant met pulled paddenstoelen, zoetzure rode ui en tahini.

Bao buns recept maken? Hier vind je een heerlijk vegetarisch bao bun (ook wel steamed buns) met pulled paddenstoelen >

Ingrediënten bao bun vulling

Pulled paddenstoelen

400 gr oesterzwammen
1 knoflook teentje
1 tl cayenne poeder
2 tl paprika poeder
1 el ketjap
1 el sesam olie
Rucola sla
Zwart sesamzaad
Peper en zout
Olijfolie

Ook lekker: 15 x recepten met jackfruit >

Tahini saus

250 gr crème fraîche
1 el tahini (pasta gemaakt van sesamzaad, te koop in de meeste supermarkten)
Peper en zout

Ingemaakte rode ui

1 rode ui
100 ml appelciderazijn
1 tl suiker

Bereidingswijze

Rode ui (begin hiermee)

1. Omdat de rode ui minstens een uur moet intrekken is het slim hiermee te beginnen. Het is simpel: snijd de rode ui in ringen en mix deze met de appelcider azijn en suiker in een bakje. Laat minstens een uur intrekken.

Bao buns maken

1. Mix de bloem, gist, olijfolie en suiker in een kom en mix het lauwwarme water langzaam erdoor. Kneed tot je een mooie deegbal hebt. Bestuif je keukenblad met bloem en kneed het deeg nog verder tot je een mooi soepel deeg hebt.

2. Bestrijk de deegbal met een olijfolie en leg in een grote kom. Bedek deze met een vochtige theedoek. Laat het deeg rijzen voor zo’n uur 1,5 uur op een warme plek.

3. Wanneer het deeg twee keer zo groot is leg je het op je keukenblad en druk je er voorzichtig wat lucht uit. Verdeel het deeg nu in 6 gelijken stukken en rol ieder stuk tot een ronde bal. Bedek de deegballetjes met een vochtige theedoek en laat deze rijzen gedurende 30 minuten.

Meer lekkere, vegetarische recepten vind je hier >

4. Rol nu de deegballen uit in een ovale vorm, bedek ze met een stukje bakpapier en vouw dubbel. Pak het stoommandje erbij en leg er een laagje bakpapier om te voorkomen dat de bao bun blijft kleven. Prik er wel wat gaatjes in zodat de stoom erdoor kan.

5. Zet een pan met kokend water op en plaats een stoommandje boven op de pan. Zet het vuur op middelhoog en leg de broodjes in het mandje. Doe de deksel erop en stoom de broodjes gedurende 10 minuten gaar.

bao bun recept - bao bun maken - bao bun kopen - bao bun - pulled paddenstoelen - bau buns veganbao bun recept – bao bun maken – bao bun kopen – bao bun – pulled paddenstoelen – bau buns vegan – steamed buns

Pulled paddenstoelen

1. Trek de paddenstoelen voorzichtig uit elkaar en leg deze in een grote kom.

2. Snij de knoflook fijn en mix samen met een scheutje olijfolie, cayenne- en paprika poeder bij de paddenstoelen

3. Verhit een beetje olie in een pan en bak de paddenstoelen gaar. Voeg nu de ketjap en sesam olie toe en voeg peper en zout naar smaak toe. Bak kort op een laag vuurtje tot het een goed mengles is.

4. Maak ondertussen de tahini saus en mix daarvoor de crème fraîche met de tahini. Maak op smaak met peper en zout.

5. Beleg de bao buns eerst met rucola sla, de pulled paddenstoelen en ingemaakte rode ui. Maak af met de tahini saus en besprenkel de bao buns met zwart sesamzaad.

Voíla: een super leuk en lekker bao bun recept om te maken thuis. Eetsmakelijk!

Bron recept en afbeeldingen: Ciels Table Tales