W

WAT TE DOEN IN BREMEN? 6 x ACTIVITEITEN, TIPS & HOTSPOTS

Bremen stad

Onderdeel van de sprookjesroute in Duitsland, eeuwenoude havenstad Bremen is zeker een bezoekje waard! Wij hebben de leukste 9 activiteiten, tips & hotspots op een rijtje gezet.

‘Is Bremen een leuke stad’, wordt er gezocht op Google. Het antwoord: ja! Deze eeuwenoude havenstad in het Noorden van Duitsland is ontzettend mooi en gezellig, en ken je misschien wel van de Bremer Stadsmuziekanten of van het sprookje van de gebroeders Grimm. Bremen is een van de Hanzesteden met een groots maritiem verleden dat teruggaat tot de 12e eeuw.

Ga daarom voor een weekend Bremen! Het centrum ligt op drie uurtjes rijden vanuit Utrecht. Je kunt ook heel gemakkelijk met de trein naar Bremen. Plan hier je reis met de trein >

1. Bezoek de Marktplatz

Aan de Marktplatz vind je alle belangrijke bezienswaardigheden van Bremen, waaronder het Rathaus. In de kelder bewonder je de grootste verzameling van Duitse wijnen ter wereld. Het Rathaus staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en mag niet ontbreken aan je bezoek in Bremen. De Marktplatz is een goede stop voor een lekker kopje koffie of een Duits biertje.

Hieronder vind je meer tips voor je stedentrip in Bremen >

Bremen

2. Beklim de Dom van Bremen

Bremen vanaf bovenaf zien? Doen! Je koopt voor 2 euro een kaartje voor de Dom van Bremen. De St. Petri Dom ligt ook aan de Marktplatz en geeft je een prachtig uitzicht over het centrum van Bremen. Je hebt ook meteen een work-out gehad van alle treden omhoog, maar het is zeker de moeite waard.

3. Doe een wens bij de stadsmuzikanten van Bremen

Een bezoek aan het beeldje van de stadsmuzikanten mag óók niet ontbreken tijdens je stedentrip. Het bronzen beeldje in Bremen is gemaakt door beeldhouwer Gerhard Marcks en vertelt je het sprookje over de gebroeders Grimm. Het verhaal gaat, dat als je de voorbenen van de ezel aanraakt en een wens doet, de wens in vervulling gaat.

Tekst gaat verder onder de afbeelding >

Bremen Duitsland

4. Loop door de Böttcherstrasse

Vanaf de Marktplatz loopt je verder naar de Böttercherstrasse: een klein pittoresk straatje. De naam komt nog uit de tijd dat veel botermakers hier hun eigen winkel hadden. Later werd het één van de bekendste straten van Bremen. Het is geliefd onder veel toeristen in Bremen, omdat je aan het eind van de straat de tourist office kunt vinden. Hier kun je als je wilt een gratis plattegrond ophalen. Tip: drink een lekker kopje koffie bij Büchlers Beste Bohne.

Bekijk hier nog meer stedentrips in Duitsland >

5. Verblijf in de leukste wijk van Bremen: Schnoor Viertel

Als je de Böttcherstrasse als knus vond, zul je de wijk Schnoor Viertel geweldig vinden! De wijk bestaat grotendeels uit dicht tegen elkaar staande huisjes uit 1500 en 1600. Het is dan ook de oudste wijk van Bremen. Vanuit hier combineer je gemakkelijk bezienswaardigheden zoals Rathaus en de Dom.

Meer over Schnorr Viertel >

Schnoor Viertel is niet heel groot en alles is makkelijk te voet te verkennen. De oude timmerhout bewerkte huisjes zien er zeer insta-waardig uit. Het allerleukste is om lekker door Schnoor Viertel te struinen en je te laten verrassen door de knusse, schots en scheve cafeetjes, galerieën en antiekwinkeltjes. Je vindt in Schnoor Viertel ook leuke hotels en B&B’s.

Meer leuke dingen om te doen in Bremen >

Wandel naar de Sint Johanneskerk: een monumentaal gebouw met een geschiedenis die teruggaat tot in de 14e eeuw. Mocht je na het bezoekje aan de kerk zin hebben in iets lekker lokaals, koop in een van de vele winkeltjes Schnoorkuller: een soort hazelnootballetjes. Tip: neem de hazelnootballetjes mee voor onderweg en breng een bezoekje aan kerstwinkel Weihnachrsträume. Hier is het 365 dagen per jaar kerst! Alles wat met kerst te maken heeft kun je hier kopen.

Bremen hotspots

6. Ontsnap het stadsleven en wandel door Wallanlagen Park

Bij mooi weer is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan Wallanlagen Park. Je zult even denken dat je terug in Nederland bent als je de molen ziet. Je kunt een lekker kopje koffie drinken bij de molen terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over het park.

Ga jij een bezoekje brengen aan eeuwenoude havenstad Bremen? Wij in ieder geval wel!

CategoriesEuropa