U

UITGEBREID & CHIQUE LUNCHEN IN AMSTERDAM (AAN TAFELS MET TAFELLINNEN!)

uitgebreid lunchen amsterdam - lunchen amsterdam zuid - lunchen amsterdam centrum - chique lunch amsterdam - terras met tafellinnen amsterdam - gedekte tafeltjes amsterdam - gedekte tafels amsterdam - 3-gangenlunch amsterdam

Een broodje en een biertje op een terras is heerlijk, maar soms wil je even écht uitpakken. Gevalletje uitgebreid lunchen ‘als de fransen’, met 3-gangen, bijpassende wijn en top bediening. Op zoek naar zo’n poepie-chic plekje? Op deze met linnen bedekte (terras)tafeltjes in Amsterdam is het goed vertoeven.

Op zoek naar een leuke plek om uitgebreid te lunchen in Amsterdam? Hier zit je goed voor een stijlvolle en uitgebreide lunch in Amsterdam >

Toscanini

Niet alleen de Fransen, maar ook de Italianen hebben het concept van chic lunchen goed begrepen. Zo ook bij Toscanini in de Jordaan, Wij hebben een a la carte kaart met fijne Toscanini klassiekers om dit te vieren. 

Bij deze eeuwige favoriet komen de gerechten uit de regionale keukens van Italië, vaak klassiek uitgevoerd, vaak ook met een eigen “twist”. Met de bijpassende wijn zit het hier ook goed: Toscanini heeft, op champagnes na, een volledig Italiaanse wijnkaart, met vele verborgen pareltjes van kleine producenten. 

Parlotte

Wapperend linnen in de zon met Champagne, oesters, charcuterie of een drie- of viergangenmenu. Om de hoek van Toscanini tref je nóg een ‘linnen-terrasje’ aan. Bij Parlotte begrijpen ze wat hun gasten willen: écht goede wijn en de mogelijkheid om heerlijk uitgebreid te tafelen. Parlotte betekent immers niet voor niets kletsen – daar nemen wij graag rúim de tijd voor. Kortom: een heerlijk Franse lunch, maar dan ‘gewoon’ in de Westerstraat.

Meer plekken om uitgebreid te lunchen aan een met linnen gedekt tafeltje in Amsterdam >

Impero Romano

Ennn we gaan weer terug naar lunchen à la Italiano, in dit geval aan de Amstel. Ze werden ‘bekend’ om hun spaghetti uit de parmezaan met een flinke laag truffel, maar bij Impero Romano schuif je aan voor zoveel meer dan dat. Van panna cotta tot Peroni en antipasto – ingrediënten om het uuuuren mee uit te houden aan jouw witte tafeltje.

Ook fijn: 16 x Terrasjes aan het water in Amsterdam >

Ferilli’s

We blijven in de Italiaanse sferen! Ook bij Ferilli’s (omslagfoto!) zit je geweldig voor een middagje uitgebreid tafelen. Aan hun tafeltjes op de Beethovenstraat is het een culinair feest om te zitten. De Tartare di tonno is een absolute favoriet, maar ook met de Focaccia con San Daniele e mozzarella is het nét alsof je in Milano zit. Je tikt hier makkelijk de 6-gangen aan, dus een paar uur verder ben je compleet voldaan en kun je avondeten skippen.

Lion Noir

Dit fijne restaurant staat niet voor niets in ons artikel met verborgen parels in Amsterdam. Niet alleen bevindt je je hier in een oase van rust op steenworp afstand van de de Reguliersdwarsstraat, ook hier schuif je aan een chic tafeltje met linnen in Amsterdam. Op het Frans georiënteerde menu staan allerlei lekkernijen zoals tostada met burrata, tomaat & asperge (yummy) of een bitterbal van witte asperges. Wijntje erbij en genieten maarrrr!

Meer leuke plekken om uitgebreid te lunchen in Amsterdam >

Kaagman & Kortekaas

Och, wat waren ze blij toen hun tafeltjes éindelijk weer volgezet mochten worden met hun specialiteiten. En wij ook, want bij Kaagman & Kortekaas aanschuiven is een culinair feest waarbij je als gast compleet in de watten wordt gelegd. Dat doen ze met een 3- of 4-gangenlunch, bijpassende wijnen en super service die je alle weet te vertellen over wat op tafel staat. We like!

Lunchen in Amsterdam Centrum, 28 x hotspots >

Brasserie van Baerle

Uitgebreid lunchen in Amsterdam? We hebben al vaak gehoord dat we van bij ‘van Baerle’ moeten zijn. Deze staat al zólang op ons lijstje, want als we menig levensgenieter moeten geloven zit je bij Brasserie van Baerle fantastisch. Ja, aan een met linnen gedekt tafeltje. In een binnentuin. Tussen het groen. Met een plateau fins de creuses en steak tartaar en een flesje Franse wijn. Man man man, zin in.

Meer restaurants voor uitgebreid lunchen in Amsterdam >

Onze favoriete: dit zijn de beste terrassen in Amsterdam (Noord, Oost, Zuid, West & Centrum) >

Pastis

Ook bij Pastis Amsterdam is het een Frans feestje voor linnen-liefhebbers. Op hun gedekte tafeltjes onder de luifel kijk je uit op misschien wel de mooiste straat van Amsterdam – deBosboom Toussaintstraat. De keuken van Pastis is Frans georiënteerd met af en toe een uitstapje naar het Middellandse zeegebied en er wordt zoveel mogelijk seizoensgebonden gekookt. Flesje vino en Pellegrino op tafel en je kunt genieten van een heerlijke chique lunch in Amsterdam.

En, aan welk gedekt tafeltje schuif jij aan voor een uitgebreide lunch in Amsterdam?

uitgebreid lunchen amsterdam – restaurants met tafellinnen amsterdam – gedekte tafeltjes amsterdam – gedekte tafels amsterdam

CategoriesFijne Foodspots