EAT / Fijne Foodspots

TOPRESTAURANTS OPENEN POP-UP OP CARRÉ TERRAS OP DE AMSTEL

pop-up terrassen amsterdam // carre pop up terras // rijssel // binnenvisser

Als de corona crisis iets positiefs met zich meebrengt, is het wel de creativiteit van onder andere ondernemers om op inventieve manieren inkomsten te genereren na een pittige tijd. Dit toffe pop-up concept in samenwerking met Amsterdamse toprestaurants en het Carré is daar één van. Deze wil je in je agenda zetten!

Culinaire hoogstandjes op het Carré Terras

Koninklijk Theater Carré opende vorige week een groots zomers terras: Carré Terras op de Amstel. Bezoekers kunnen terecht voor een lunch, diner of borrel op een van de mooiste plekken van Amsterdam.

Net als de cultuurbranche wordt ook de horeca hard geraakt. Daarom stelt Carré vanaf donderdag 16 juli iedere twee weken een deel van het terras als pop-up beschikbaar voor Amsterdamse restaurants die zelf geen of beperkt eigen terras hebben. Naast het eigen menu van Carré Terras op de Amstel, wordt er van donderdag t/m zondag ook een speciaal vast menu geserveerd door de collega-restaurants.

Meer toffe pop-up concepten in Amsterdam vind je hier >

Rijsel, Entrepot & Binnenvisser

De eerste twee weken opent Rijsel een pop-up, gevolgd door Entrepot. Ook Binnenvisser zal 2 weken pop-up op het terras verschijnen. Andere deelnemende restaurants worden later bekendgemaakt. Reserveren voor lunch en diner kan vanaf vandaag via Carre.nl.

“Het zijn ongelofelijk zware tijden, ook voor de horeca en cultuurbranche. Om als zelfstandig theater zonder cultuursubsidies voort te blijven bestaan, moeten we creatief en ondernemend zijn en elkaar helpen. We vinden het belangrijk een bindende rol te hebben in Amsterdam en vinden het fantastisch dat we onze krachten bundelen met de ondernemers en keukenhelden van deze Amsterdamse restaurants”, aldus Madeleine van der Zwaan, directeur van Koninklijk Theater Carré.

“Rijsel kijkt uit naar een unieke samenwerking met het iconische theater Carré. Wij zijn vereerd dat Carré nu ook onze klassiekers een podium biedt”, aldus Stephanie Lücken van Rijsel.

wat te doen in amsterdam deze zomer - eventementen amsterdam zomer 2020 - wat te doen in juli amsterdam - activiteiten augustus amsterdam - events augustus amsterdam - wat te doen in amsterdam dit weekend - cafe aan de amstel - carre amsterdam
Photo by: © Floris Heuer – www.florisheuer.com

16 x Terrassen aan het water in Amsterdam >

Carré Terras op de Amstel

Bij Carré Terras op de Amstel kunnen gasten op het water genieten van een borrel, lunch of diner met een fantastisch uitzicht over de Amstel en zon tot in de late avond. Met consumpties op het terras van Carré en de mogelijkheid om bij het afrekenen een extra donatie te doen hoopt Carré, dat al 132 jaar bekend staat als hét theater van Nederland, haar voortbestaan veilig te stellen. Dit gezien het feit dat het theater geen subsidie ontvangt en de inkomsten de afgelopen maanden zijn weggevallen.

Praktische informatie over deze pop-up

Het terras is van maandag t/m woensdag geopend van 11.00 – 21.00 uur en van donderdag t/m zondag van 11.00 – 22.00 uur. Reserveren kan via Carre.nl. Het Carré terras aan de Amstel is tot eind september geopend.

En, schuif jij aan op dit toffe Carré terras deze zomer?

Omslagfoto: Chefs Restaurant Rijsel // Credit: Janus van den EijndenGerelateerde artikelen