3

3 x TIRAMISU RECEPT (KLASSIEK, VEGAN EN ZONDER ALCOHOL)

tiramisu recept - tiramisu recepten - tiramisu vegan recept - tiramisu zonder alcohol - tiramisu alcohol - tiramisu maken - zelf tiramisu maken - tiramisu eten - tiramisu veganistisch

Tiramisu is misschien wel de koningin onder de desserts! Het enige wat je nodig hebt is een beetje liefde en wat geduld. Zoek je nog een dessert voor vanavond? Hieronder vind je 3 tiramisu recepten: een klassieke, een vegan en een variant zonder alcohol. 

Dessert inspiratie nodig? Vind hier jouw favoriete tiramisu recept (klassiek, vegan en dus tiramisu zonder ei, en tiramisu zonder alcohol) > 

1. Klassiek Tiramisu Recept Origineel

Ingrediënten voor 8 personen

125 ml verse slagroom
75 gr witte basterdsuiker
4 middelgrote eieren
500 gr mascarpone
5 el koffielikeur
200 ml espressokoffie
175 gr lange vingers
1 el cacaopoeder

Bereidingswijze

1. Klop de slagroom met ⅕ van de basterdsuiker in een grote kom met een mixer bijna stijf.

2. Maak de gardes van de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 minuten tot een lichtgele, romige crème. Meng de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom erdoor.

3. Schenk de koffielikeur samen met de espresso in een laag schaaltje of diep bord. Doop de helft van de lange vingers in het mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel erover.

4. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over het mascarpone mengsel. Verdeel de rest van het mascarpone mengsel erover.

5. Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu voor de finishing touch.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jonak Paris (@jonak)

tiramisu recept origineel // klassiek tiramisu recept

2. Tiramisu recept zonder alcohol

Wil jij een tiramisu zonder alcohol omdat je het dessert voor kinderen maakt of (even) niet wilt drinken. Gebruik dan in het bovenstaande recept karamelsiroop in plaats van koffielikeur. Klinkt helemaal niet zo gek toch?

Zin in een echt bijzonder variant? Vind hier het recept voor een groene matcha tiramisu >

3. Vegan Tiramisu Recept

Ingrediënten voor 4 personen

250 ml Alpro cuisine
250 gr vegan mascarpone 
150 gr vegan koekjes
100 ml (2 shots) espresso afgekoeld
2 el cacao
2 el amaretto

Bereidingswijze

1. Klop de Alpro cuisine volgens de verpakking of tot deze luchtig en romig is net als slagroom.
2. Mix de vegan mascarpone door het beslag.
3. Giet de koffie in een laag bakje en voeg eventueel 2 el amaretto toe. Bedek de helft van de koekjes onder in het mengsel en leg deze in een glazen, platte schaal.
4. Schep 1/2 van het mascarponemengsel over de koekjes.
5. Bedek nu de andere helft van de koekjes in het koffiemengsel en bedek deze daarna met de rest van het mengsel met vegan mascarpone.
6. Zeef de cacao over de tiramisu.
7. Je kunt het gelijk serveren, maar deze vegan tiramisu smaakt nog beter als je hem 3 tot 8 uur in de koelkast zet om op te stijven!

En, welk tiramisu recept ga jij binnenkort zeker thuis maken als dessert?