5

5 X WAAROM HET OKÉ IS JEZELF TE TRAKTEREN NA EEN LANGE WERKDAG

Tijd voor jezelf. Persoonlijke traktaties goedpraten voor jezelf kan een lastige opgave zijn, of het nou een massage, winkeltherapie, een goed boek of een dutje is, soms vraag je je af of je het wel verdiend hebt. Nou lieverd, niets is minder waar. Vergeet de schuld die opduikt na de beloning, wat dat is precies wat jij nodig had om jezelf weer productief te maken.

Een nét iets te korte nacht, nét iets te vroeg begonnen en te lang doorgewerkt om die deadline te halen, waardoor je hoofd over loopt en je schouders stijf aanvoelen. Helemaal kut. Maar we denken al snel dat we niet mogen emmeren omdat ‘’iedereen daar toch weleens last van heeft’’.

Persoonlijke traktaties goedpraten kan een lastige opgave zijn. Of het nou een massage, winkeltherapie, een goed boek of een dutje is, soms vraag jij je af of je die tijd voor jezelf  wel verdiend hebt. Nou lieverd, hell yes. Vergeet de schuld die opduikt na de beloning, want dat is precies wat jij nodig had om jezelf weer productief te maken. 

Heb je alsnog een excuus nodig om te ontspannen?
Hier zijn vijf redenen om jezelf te trakteren na een lange werkdag.

1. Je dagelijkse to-do’s zijn afgevinkt 

Je hebt die ene vervelende klant teruggebeld, de maandelijkse cijfertjes verwerkt in de sheets en je kantoor is weer opgeruimd nadat je twee weken je bureau niet kon zien. To-do lijstjes zijn ervoor om afgewerkt te worden, zodat je jezelf daarna kan trakteren met tijd voor jezelf. Wanneer de verplichte vinkjes gezet zijn, zijn het de kleine overwinningen die gevierd moeten worden.

2. Verdiend geld moet uitgegeven worden

Je werkt veel en hard om je maandelijkse rekeningen te betalen, maar wat er onder de rode streep over blijft, mag dan ook uitgegeven worden aan je guilty pleasures. Sparen kan, maar dat kan gejat worden of verloren raken, so better spend it good. Je verdiende money uitgeven aan Foodora, Zalando of een massagestoel zijn goede investeringen in jezelf; je wordt geen skinny bitch, hebt sexy outfits en een ontspannen rug. Winning!

Geen geld overgehouden onder de streep? Dan kan een wandeling in het park, home-yoga of jazzmuziek je ook laten ontspannen.

3. Jezelf trakteren is empowering

Verwacht niet dat anderen jouw geluk en succes gaan bepalen. It’s all up to you girl. Als het jou gelukkig maakt om na een lange werkdag drie zakken chips leeg te vreten, Mario kart te spelen of Goede tijden slechte tijden te kijken, so be it. Uiteindelijk ben jij je eigen bron van geluk. Lekker zweverig, maar waar!

Via de onze weekend tips ben je iedere donderdag op de hoogte van alles wat er het komend weekend in Amsterdam te doen is. Ook de weekend tips van 9, 10 en 11 maart staan volgepland met vele culinaire evenementen. Veel eten & drinken dus! We staan stil bij de kracht van vrouwen op International Women’s Day en eten geen of zo min mogelijk vlees tijdens de Nationale Week Zonder Vlees. Oh, en naast een 45-delige kroegentocht tijdens de  Cocktail Week, wordt het Westergasterrein omgetoverd tot één grote en spectaculaire. Veel te doen dus. Dit zijn de weekend tips van 9, 10 en 11 maart! Amsterdam things to do, activities Amsterdam, weekend guide

4. Je wilt de sfeer niet verpesten, toch?

Jezelf af en toe verwennen zorgt ervoor dat je een betere collega, partner en vriend(in) bent, dus zie al die ‘me-time’ als een cadeautje en investering in jezelf én je relaties. Niemand heeft zin in een sfeerverpestende chagrijn op de werkvloer, en als jij jezelf niet af en toe trakteert, ben jij straks degene die ontlopen wordt.

Een manicure, een gas wijn of een goed boek kunnen je dagelijkse plezier, motivatie en gemoedstoestand weer even boosten.

5. Je voorkomt een burn-out

Ja, effe serieus nu. Je hoort het steeds vaker op de werkvloer, en wellicht denk je dat het jou nooit zal overkomen. Maar als je simpelweg gaat, gaat en gaat zonder dat je af en toe een stapje terugneemt, zal ook bij jou de uitputting toeslaan. Vermijd dit veelvoorkomende fenomeen door jezelf af en toe te trakteren. In dit geval is het niet alleen ‘’oké’’, maar hartstikke belangrijk. Je lichaam en geest zal je dankbaar zijn!

Veel mensen denken gelukkig te worden van hogere goals, strengere deadlines en meer perfectie. Herken je dat? Gooi het om! Want het is bewezen dat de gelukkigste mensen zichzelf dagelijks trakteren.

Wil je jezelf vaker trakteren na een lange werkdag maar weet je even niet waarop? Neem dit lijstje dan even door!

  • Koop een dozijn oesters, een sjalotje en een limoentje
  • Een bosje bloemen in huis doet wonderen
  • Pantoffels, een badjas en die ene massagestoel die je hebt gekocht
  • Een kaasplateau met een glas (rode) wijn. Of twee, of drie.
  • Friet met mayo en een bami hap en/of kroket. Mag ook.
  • Het nieuwe boek van je lievelingsschrijfster. In 1 avond uitlezen.
  • Zolang douchen totdat het toiletpapier vochtig wordt van de damp
  • Zoute popcorn en 18 afleveringen van je Netflix-serie,
  • Inclusief of exclusief de ‘’chill’’. Sowieso lekker!
  • Borrelen en roddelen met je vriendinnen in de kroeg

Deze kleurrijke mix tussen sushi & salade is een perfecte after work treat!

CategoriesWalk & Visit