A

AMSTERDAMS NIEUWSTE FOODHAL GEOPEND: THE FOOD DEPARTMENT

the food department amsterdam - foodhallen amsterdam - wat te doen in amsterdam - eten in amsterdam - hotspots amsterdam

The Food Department heeft nieuw – culinair – leven geblazen in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterdams glorie en nieuwe ontdekkingen. Ook wij gingen (voor)proeven!

Rent24

The Food Department is een idee van rent24, een innovator op het gebied van co-living en co-working spaces. Conceptontwikkelaars Laurens van Rooijen en Edwin Spier zijn het lokale Amsterdam team van oprichter Robert Bukvic. Samen maken ze van The Food Department een baken van lekker eten en drinken. En niet alleen dat. De foodhal biedt bovenal een kans aan culinaire startups en ondernemers.

Het menu van The Food Department

The Food Department stelt zijn menu samen met uiteenlopende concepten: gerenommeerde namen, Amsterdamse glorie en vernieuwende keukens die hun eerste culinaire strepen verdienen.

Naast de 14 foodstands trekken ook 3 bars in op de 1100m2 van het monumentale postkantoor: Een biergarten met hoge tafels en speciaal bieren, een cocktailbar met uitzicht over het Paleis en een immense centrale bar omringd door meters hoge ramen waar barhangers uitkijken over ‘t krioelende komen en gaan van de Spuistraat en Raadhuisstraat.

Tijdens ons eerste bezoek proefden we het Griekse streetfood van Lios, de Nikkei kitchen van Lima Lima, de pizza’s van Toni Loco en de taco’s van Taco’s & Tequila. We kwamen erachter hoe goed er gekookt wordt in deze nieuwe culinaire aanwinst in Amsterdam, en komen heel snel terug om van meerdere stands gerechten te proeven!

the food department amsterdam - foodhallen amsterdam - wat te doen in amsterdam - eten in amsterdam - hotspots amsterdamThe Food Department Amsterdam // Taco’s & Tequilla

Meer leuke uitjes in Amsterdam >

Smakelijke standhouders in TFD

Bepita: Het was slechts een kwestie van tijd, tot THE ENTOURAGE GROUP de keuken van Tel Aviv naar Amsterdam bracht. Deze nieuwste hotspot van Amsterdam biedt gasten een culinaire reis naar het Midden-Oosten, waarbij je wordt geprikkeld door de rijk gevulde aroma’s van gegrild vlees, vis, kruiden en diverse specerijen. Aanrader!

Brut de Mer: De visbar komt uit dezelfde koker als Van ’t Spit en heeft daarom kwaliteit even hoog op ’t lijstje staan. Met verse producten uit de juiste gebieden tijdens het juiste seizoen.

DIMSUM DISTRICT : Met hun roots in het succesvolle streetfood restaurant Shanghai Bistro start DIMSUM DISTRICT in het Magna Plaza een nieuw avontuur. Een menu met onder andere dimsum en rijkelijk gevulde bao buns!

Ta Toru : Rechtstreeks uit de keukens van o.a. Ron Gastrobar Indonesia en Hotel Jakarta onthullen de jongens van Ta Toru hier hun Molukse familiegeheimen. Saté ayam van oma, nasi kuning in een puntzak en vega-saté van de barbecue.

Good to know: The Food Department is zeven dagen per week van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds geopend.

Wanneer bezoek jij The Food Department voor een culinaire middag en avond?

[wdi_feed id=”1″]

CategoriesFijne Foodspots