D

Dé upcoming stedentrip bestemming van dit moment 

stedentrip bestemming

Vakanties kennen we in alle soorten en maten; van een rondreis door de USA tot een skitrip naar Oostenrijk. De één kost meer tijd en geld, maar alle soorten reizen moet je toch tenminste één keer in je leven gemaakt hebben. Maar er is een vorm van vakantie die je vaker dan één keer moet doen, gewoonweg omdat er te veel leuks en moois te ontdekken is tijdens deze trips. Hierbij hebben we het natuurlijk over een stedentrip. Waarom jij ook vandaag nog je volgende trip moet boeken en welke kant je dan op moet vliegen? Lees snel verder voor een leuke stedentrip bestemming. 

Op zoek naar een leuke tip voor een stedentrip bestemming? Hier vind je onze tips >

De stedentrip; waarom?

Allereerst waarom een stedentrip iets is wat je eigenlijk ieder jaar wel een keer moet doen. De stedentrip gaat je verrijken op veel manieren; je leert een nieuwe stad boordevol cultuur en gebruiken kennen. De mooiste musea, beste restaurants en meest historische plekken vind je toch in een stad. Aangezien wij in het fijne continent Europa wonen, zijn er legio steden in de buurt. Van Berlijn tot Parijs, je bent er zo. Nu is het nadeel van deze steden wel weer dat je er letterlijk over de toeristen struikelt en je omver wordt gereden door de zogenoemde hop on/hof off bussen. Gelukkig zijn er ook nog andere steden, die dichterbij zijn maar nog iets minder toeristisch. 

Fun in the sun 

Wanneer we kijken naar de reistrends van dit jaar dan springt er qua bestemmingen voor stedentrips toch wel één bestemming echt uit, en dat is Athene. Athene is maar een paar uur vliegen, heeft een heerlijk klimaat, zeer goede keuken, vriendelijke mensen en dat er veel cultuur is hoeven we wellicht geen eens uit te leggen. Athene is letterlijk de bakermat van alles waar onze samenleving op is gebouwd.

Eigenlijk zou Athene de eerste stad moeten zijn -wellicht samen met Rome- die je bezoekt om een goed fundament qua historisch besef te creëren. Hoe je er komt? Transavia vliegt rechtstreeks op Athene, dus je bent er tegen een scherpe prijs in een paar uur. Niet voor niets zien we Athene de afgelopen maanden steeds vaker voorbij komen bij grote reisinfluencers en bekende bloggers. 

In goed gezelschap 

Het leuke aan een stedentrip is dat het geschikt is voor ieder gezelschap. Dat komt door de duur van de trip en de kosten. Van een vrijgezellenweekend tot een tripje met je moeder, maar ook met je lover of jaarclub is een stedentrip een goed idee. Lang genoeg om quality time te hebben, maar ook weer niet té lang, zodat de verveling toe kan slaan. Nu zal dat laatste in Athene zeker niet snel gebeuren gezien het grote aanbod aan diverse activiteiten. Lees ook onze andere blog hierover, voor de beste tips om wat te doen daar!

Kortom, het maakt niet uit met wie je op reis wilt; Athene is voor ieder gezelschap een goed idee. Van een goed uitgaansleven tot romantische hotspots, je vindt het er allemaal. Daarnaast is het vergeleken met de andere grote steden in Europa ook nog een betaalbare bestemming. Dus na deze trip heb je wellicht nog ruimte in het budget voor je volgende reis! 

CategoriesNiet gecategoriseerd