W

Waarom moet je nooit zonder reisverzekering reizen? 

reisverzekering

Ben je van plan om dit jaar weer op wintersport te gaan? Dan is het belangrijk dat je op tijd even naar je verzekeringen kijkt. Helaas gaan steeds meer mensen op vakantie zonder dat ze een goede reisverzekering hebben. Zolang er niets gebeurt, lijkt het alsof dat niet zo’n probleem is, maar wanneer er een ongeluk gebeurt of je krijgt met andere onvoorziene omstandigheden te maken, dan zul je spijt als haren op je hoofd hebben dat je geen polis afgesloten hebt. Bespaar jezelf dus een hoop ellende en voorkom dat je ineens grote bedragen moet betalen en ga een reisverzekering afsluiten Univé. Op deze manier heb je het perfecte vangnet dat je nodig hebt om je problemen tijdens je reis weer op te lossen. 

Wat valt allemaal onder de standaard reisverzekering?

Wil je een goede wintersport verzekering Univé afsluiten, dan moet je beginnen met het maken van een goede basis. Of je nu namelijk op wintersport gaat, of loopt naar Santiago de Compostela; er zijn altijd risico’s die iedere reiziger loopt. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden omdat je iets gegeten hebt dat niet goed was.

Je kunt ook te maken krijgen met vertraging waardoor je ergens langer moet verblijven. Ook kan het gebeuren dat je je bagage verliest. Zo zijn er nog heel veel andere tegenslagen te verzinnen, maar het belangrijkste is dat je in staat bent om deze problemen op te lossen. Dat kun je doen door een goede reisverzekering te nemen. Je kunt kiezen uit twee soorten verzekeringen; de eenmalige en de doorlopende. Welke van deze twee het beste is, hangt af van hoe jij doorgaans reist. 

Welke verzekering past het beste bij jouw manier van reizen?

Een reisverzekering komt in twee varianten: de eenmalige en de doorlopende polis. De eenmalige is ideaal voor mensen die niet zo vaak op reis gaan. Je sluit in dat geval per vakantie een verzekering af. Het voordeel van deze polis is dat je niet het hele jaar premie hoeft te betalen, maar je moet wel steeds weer een nieuwe verzekering afsluiten als je je koffers weer wilt pakken. Heb je hier geen zin in, dan kun je kiezen voor de doorlopende verzekering. Deze sluit je slechts eens per jaar af en vervolgens kun je op ieder gewenst moment van huis gaan. Je verzekering is namelijk al geregeld.

Kies je voor exotische bestemmingen? Kijk dan even of deze gedekt wordt door je verzekering. Blijkt dit niet het geval te zijn, dan kun je dit rechtzetten door aanvullende dekkingen toe te voegen. Zo weet je zeker dat je tijdens je reis niet voor vervelende verrassingen zal komen te staan. 

Vergeet de wintersportdekking niet toe te voegen 

Tijdens een wintersportvakantie loop je een aantal specifieke risico’s: de kans op botbreuken is groter en wellicht moet je daardoor met speciaal vervoer terug richting Nederland. Vergeet daarom niet om de wintersportdekking aan je reisverzekering toe te voegen. Hiermee loop je geen enkel risico en kun je problemen snel en op een goede manier oplossen. Kijk daarom gelijk even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je je polis kunt afsluiten.

Je kunt gelijk je premie berekenen en vervolgens is het een kwestie van doorklikken om van je polis een feit te maken. Heb je nog vragen? Dan kun je altijd even contact opnemen met iemand van je verzekeringsmaatschappij. Er staat altijd iemand klaar om je te helpen. We wensen je een heel fijne reis toe en we hopen dat je mooie herinneringen zult maken tijdens je reis.

CategoriesNiet gecategoriseerd