6

6 x LEUKE STADSBROUWERIJEN IN NEDERLAND

stadsbrouwerij nederland - stadsbrouwerijen nederland - leuke stadsbrouwerij - leukste stadsbrouwerijen nederland - brouwerij in de stad nederland - stadsbrouwerij tilburg - eindhoven - utrecht - amsterdam - utrecht - rotterdam

Genieten van een lokaal gebrouwen biertje op een unieke locatie? Stadsbrouwerijen zijn precies waar je naar op zoek bent! De perfecte plek om een stad beter te leren kennen en misschien wel jouw nieuwe favoriete bier te ontdekken. Om die reden vind je hieronder 6 leuke stadsbrouwerijen in Nederland.

Op zoek naar een unieke plek om te genieten van de lekkerste (speciaal)biertjes? Vind hier 6 leuke stadsbrouwerijen in Nederland >

Brouwerij Troost in Amsterdam

In 2013 brouwden ze hier voor het eerst bier in hun eerste brouwerij in een voormalig klooster op het Cornelis Troostplein in de Amsterdamse Pijp. Inmiddels hebben ze drie locaties waarvan er twee een brouwerij hebben. Daar maken ze prijswinnende biologische bieren en een aantal frisdranken. Bonuspunten: can bier dat overblijft stoken ze dan ook nog gin en jenever!
Brouwerij Troost >

Stadsbrouwerij De Pelgrim in Rotterdam

Stadsbrouwerij de Pelgrim vind je naast de Pelgrimvaderskerk in één van de stukjes Rotterdam dat niet is gebombardeerd. De brouwerij maakt sinds 1996 het bier voor Rotterdam. Er wordt wekelijks gebrouwen in de ketels die gebouwd zijn in de stijl van het pand. Ontsnap even aan de stadse drukte en geniet hier in alle rust van het zonnige terras of gezellige binnentuin.
De Pelgrim >

Café 100 Watt in Eindhoven

Deze stadsbrouwerij is misschien wel het perfecte adres voor de ultieme bierbeleving bij de bron. Je vind hier 14 taps met wisselende bieren in verschillende stijlen, heerlijke gerechten en een zonovergoten terras aan rivier de Dommel. Midden in het hart van Eindhoven vind je hun proeflokaal in de karakteristieke oude Schellens fabriek.
Café 100 Watt >

Ook leuk! Vind hier de tofste cadeaus voor bierdrinkers >

Stadsbrouwerij Maastrichter Maltezer in Maastricht

Een gevalletje bourgondische geschiedenis: al vanaf 1954 wordt er op deze plek Maltezer bier gebrouwen. Dit bier was een van de eerste speciaalbieren van Nederland. In 2017 heropende de brouwerij en sindsdien is het bier naar oud recept weer in een nieuw jasje gepresenteerd. Met 16 tapkranen en 80 bieren op fles biedt Brasserie de Maastrichter Maltezer voor iedereen wat wils. Naast hun eigen proefbrouwsels worden hier voornamelijke lokale biertjes getapt en geserveerd.
De Maastrichter Maltezer >

Stadsbrouwerij 013 in Tilburg

Deze stadsbrouwerij vind je op een unieke plek aan de Piushaven in Tilburg. Zowel hun eigen bier als andere lokale bieren vullen de twintig taps in het proeflokaal. Ook schenken ze unieke bieren uit fles en maken ze hoptails! Daarnaast hebben ze een speciale foodpairingkaart die is samengesteld door hun biersommelier en chef-kok. Need we say more?
Stadsbrouwerij 013 >

Stadskasteel Oudaen in Utrecht

In de werfkelder van Stadskasteel Oudaen brouwen ze jaarlijks zo’n 75.000 liter bier. De bieren hebben allemaal een eigen karakter. In de vernieuwde brouwerij in hartje Utrecht borrel je tussen de koperen ketels, tap je jouw eigen biertje en geniet je van heerlijke borrelhapjes. Bij mooi weer kun je vertoeven op het werfterras waar je in de luwte kunt eten en borrelen.
Stadskasteel Oudaen >

En, bij welke van deze stadsbrouwerijen in Nederland bestel jij binnenkort een eigen gebrouwen biertje?

CategoriesDrankje doen