Okura amsterdam - serre amsterdam - japanse fine dining amsterdam - dineren amsterdam zuid
S

STERRENSERVICE EN -ETEN VOOR EEN ‘LAGE’ PRIJS BIJ SERRE AMSTERDAM (OKURA)

Wie aan Okura Amsterdam denkt, denkt aan culinaire hoogstandjes. Met maar liefst drie sterren in één gebouw en een luxe teppanyaki restaurant kan je hier je hongerige hart ophalen. Maar, de portemonnee moet het toe kunnen laten. Tip: wie graag iets minder uitgeeft maar toch van Okura-kwaliteit wil genieten zit bij Serre goed. 

Ciel Bleu, Sazanka en Yamazato zijn bekende namen in de culinaire scène van Amsterdam. Niet zo gek ook, met hun hoogwaardige reputatie. Minder bekend is restaurant Serre, ook ‘verscholen’ in het Okura hotel in Amsterdam Zuid.

Geweldige prijs-/kwaliteitverhouding

En dat is eigenlijk zonde, want een geweldige ervaring in dit restaurant leerde ons dat hier – misschien júist hier – de prijs-/kwaliteitverhouding van topklasse is. Ze hebben niet voor niets een erkenning met een Bib Gourmand door Michelin.

Het restaurant ligt aan het water en is zowel van binnen als buiten een fijne plek. In de zomer geniet je hier van het zonovergoten terras, in de winter kies je tussen een plekje binnen of buiten – het terras kan namelijk overdekt worden.

Okura amsterdam - serre amsterdam - japanse fine dining amsterdam - dineren amsterdam zuidOkura amsterdam – Serre amsterdam – japanse fine dining amsterdam – dineren Amsterdam Zuid

10 x Restaurants met fine dining gangen-diner in Amsterdam >

Van een zakelijke lunch tot een romantisch diner

De hele dag kun je hier verfijnde gerechten bestellen. Dat kan tijdens een zakelijke lunch zijn, voor een goed glas wijn met een lekkere hap ernaast op een uitgebreid romantisch diner. Voor €39 geniet je van een driegangenmenu uit de internationale keuken van Serre. Maar ook leuk is het bestellen van losse gerechtjes om deze samen met je gezelschap te delen.

Okura amsterdam - serre amsterdam - japanse fine dining amsterdam - dineren amsterdam zuidSerre amsterdam – japanse fine dining amsterdam – Tuna tataki & Steak tartaar

 

Het mooie is dan ook dat je hier voor ieder wat wils vind: van een klassieke steak tartaar tot zachtgegaarde wagyu of van zalm miso tot tataki van tonijn. De basis is hier internationaal en de smaken zijn verfijnd. Daarnaast maakt Chef Daniël Damen graag gebruik van Aziatische smaken, waarvoor hij zijn inspiratie haalt uit de Japanse identiteit van het hotel.

Sterrenservice én -eten

Geloof ons nou maar dat dit een absolute aanrader is voor wie écht goed wilt dineren maar hier niet teveel aan uit wil of kan geven. Hier krijg je sterrenservice én -eten voor zeer schappelijke prijzen. Het team van Serre pakt je in een zorgt voor een uiterst smakelijke avond. 

Serre Amsterdam >
Adres: Ferdinand Bolstraat 333, 1072 LH Amsterdam

Ook leuk: 12 x goed lunchen in Amsterdam Zuid doe je hier >