S

SPIRITUALITEIT INTRODUCEREN IN JE DAGELIJKSE LEVEN: 15 X TIPS

Spiritualiteit introduceren - leren manifesteren - spiritualiteit ontwikkelen

Iedereen moet ergens beginnen! Maar hóé doe je dat wanneer je meer spiritualiteit wil introduceren in je dagelijkse leven? Wij zetten het voor je op een rijtje, van steentjes tot meditatietips en van manifesteren tot tarot: dit zijn 15 x tips voor spiritualiteit introduceren in je dagelijkse leven!

Spiritualiteit introduceren: hoe doe je dat? Dit zijn 15 x tips!

1. Luister naar podcasts over spiritualiteit

Misschien wel de meest toegankelijke manier om spiritualiteit te implementeren in je routines, is door naar de verhalen van anderen te luisteren in podcasts. Je hebt die spirituele podcasts in allerlei vormen; sommigen vertellen over specifieke spirituele gebeurtenissen en anderen leren je iets bij. Een paar inspirerende aanraders zijn: ‘Voicenotes van Bab’, ‘De online sisterhood’, ‘De Wonderen van Manifesteren’ en ‘Brandstof’!

2. Leer meer over edelsteentjes

Veel mensen hebben ze al, maar voor wie er nog niet veel vanaf weet: een fijne manier voor spiritualiteit introduceren is door meer te leren over de verschillende soorten edelsteentjes. Lees er online over of vraag ernaar in spirituele winkels. Kies er vooral een paar uit die je aanspreken en gebruik die dan weer om mee te leren mediteren!

3. Koop lekkere etherische oliën

Spiritualiteit introduceren met etherische oliën kun je op zó veel verschillende manieren doen: doe een paar druppels in een geurbrandertje of in een diffuser, smeer een paar druppels op je huid tijdens het chillen, doe een paar druppels in bad ‘s avonds of verstuif het over je kussen voor het slapen. Rustgevende geuren als lavendel of eucalyptus vind je al voor een paar euro bij bijvoorbeeld Holland & Barrett en zijn een heerlijke manier om wat meer spiritualiteit te introduceren.

4. Manifesteren kun je leren

De wet van aantrekkingskracht: wel eens van gehoord? Dát is namelijk precies waar manifesteren om draait: het volledig en compleet inbeelden dat je droom uitkomt, zodat je het aan gaat trekken met alles wat je doet. Online leer je er nog véél meer over en als je er in gelooft is het dé manier om de kracht van spiritualiteit te ontdekken aan het begin van je ontdekkingsreis.

5. Intenties zetten en reflecteren in een journal

‘s ochtends als je wakker wordt al spiritualiteit introduceren én je dag ermee afsluiten: schaf een journal aan! Daarin kun je ‘s ochtends je intenties voor de dag zetten en stilstaan bij hoe je je voelt door erover te schrijven. Door je dag ook met je journal te eindigen door te reflecteren op hoe je dag is gegaan en hoe je je door de dag heen hebt gevoeld, maak je je dag helemaal compleet én heb je wat spiritualiteit geïmplementeerd.

6. Verdiep je in tarotkaarten

Voor de liefhebber zijn tarotkaarten ook een hele bijzondere manier om spiritualiteit te ontdekken. Nee, de kaarten voorspellen je toekomst niet, maar je kunt er steun en leiding uit halen door specifieke vragen aan het universum te stellen voordat je een paar tarotkaarten voor jezelf trekt. Als je een kaartendeck koopt zitten daar altijd dezelfde 78 kaarten in en krijg je er ook nog eens altijd een uitlegboekje bij, zodat je niet in de war raakt.

Spirituele winkels? Dit zijn 6 x leuke door het hele land >

7. Volg inspirerende TikTokkers en Instagrammers

Als er één plek vol met inspiratie en tips bestaat, is dat wel sociale media. Volg om wat meer over spiritualiteit te leren daarom vooral een paar inspirerende content creators zoals ‘Cherishyoursoul’, ‘Meisjedepotter’ en ‘Ginneynoa op TikTok of ‘Yinwithlin’ en ‘Laurienblom’ op Instagram.

8. Reinig ruimtes en energieën

Als je spiritualiteit introduceert en er meer over leert, zul je het woord ‘energie’ veel voorbij horen komen. Alles en iedereen draagt energieën met zich mee, en daarom is het soms lekker om je ruimtes te reinigen met wierrook of smudge-sticks. Daarmee voorkom je dat je te veel energieën met je meedraagt of dat ze onnodig in ruimtes in je veilige thuis blijven hangen.

9. Leer meer over maanstanden

Maanstanden, maanfases, het kan allemaal invloed op je stemming, menstruatie en lichaam hebben. Hoe interessant is het dan ook om op de hoogte te zijn van de maanstand van elke dag, om eens te onderzoeken welke invloed die nou op jou heeft. Spiritualiteit introduceren hoef je echt niet alleen te doen met steentjes, oliën, of kaarten!

10. De natuur ingaan

De natuur is dé plek waar spiritualiteit en mensen samenkomen. Daar kun je pas echt tot rust komen en beginnen je spirituele pad te bewandelen. Ga dus eens naar een mooi bos, ook als je er een stukje voor moet rijden, of wandel in een nabijgelegen natuurgebied! Ga eens lekker in dat gras zitten, sluit je ogen eens om te luisteren naar alles om je heen en adem even diep in en uit. Je kunt zelf je journal meenemen en van je afschrijven waar je over nadenkt.

11. Doe eens een lekker potje yoga

Loslaten: dát is yoga in één woord. Alle emoties, energieën en trauma’s die in je lichaam zijn opgeslagen kun je eruit halen door te bewegen. Hóe lekker is het dan ook om wat etherische olie op te smeren, ontspannende muziek aan te zetten, chillkleding aan te trekken en dan yoga-oefeningen te doen!

12. Verdiep je in chakra’s

Het verlengde van yoga en meditatie: leren over je chakra’s, oftewel de 7 energiecentra van je lichaam. Allemaal staan ze ergens anders voor en allemaal kunnen ze open of dicht staan. Verdiep je erin en probeer ook eens chakra-yoga om te ontdekken welke van jouw chakra’s open of dicht staan, om daarmee verder te werken.

13. Ontdek meditatieapps

Leren mediteren? Dat doe je het makkelijkst door fijne meditatieapps te gebruiken, zoals Meditopia of Headspace. Daarmee ontdek je de wonderen van mediteren op een toegankelijke manier. Niet goed in stilzitten? Neem de tijd! Voor je het weet merk je de fijne gevolgen van het mediteren op en wil je hopelijk niet meer zonder.

14. Loop eens binnen bij spirituele winkels

De plek waar je alles waarmee je spiritualiteit introduceert op één plek kunt vinden: de spirituele winkel! Loop gewoon eens naar binnen, ontdek wat je aanspreekt en stel gerust vragen aan de winkeleigenaar. Misschien loop jij de winkel wel uit met lekkere wierrook, een mooie edelsteen én een meditatiekussen.

15. Spirituele boeken lezen

Spiritualiteit introduceren doe je ook door erover te lezen! Online kun je heel veel verschillende boeken over het onderwerp vinden, onderzoek vooral zelf wat je interessant zou vinden. Een paar aanraders zijn in ieder geval: ‘Geluk zonder voorwaarden’ van Michael A. Singer en ‘Een nieuwe aarde’ van Eckhart Tolle!

En, ga jij spiritualiteit introduceren met één van deze tips?

CategoriesChill