D

DIGITAAL DRANKJE MET.. SHENIN LEBRUN, FOUNDER VAN HUSTLE & HEART CONSULTANCY

shenin lebrun

Girls Who Support!
Wie? Nou, creatieve ondernemers.
En hoe dan? Door ff met ze te bellen, en hun verhaal op digitaal papier te zetten, for everyone to read.
In ons nieuwe rubriek ‘digitaal drankje met..’ bellen we – geheel in stijl, vanaf de keukentafel met de telefoon in de ene en een glaasje wijn in de andere hand – ondernemers die getroffen zijn door de corona crisis. Hoe reageren zij hierop? 

Deze week doen we een digitaal drankje met queen hustler Shenin Lebru. Ze is marketplace Development Director bij Nike, Ondernemerscoach én Founder van Hustle & Heart Consultancy.

Een ontzettend goede functie bij Nike, een eigen bedrijf én moeder van een klein meisje. Mijn eerste vraag: hoe blijf jij in balans?  

”Dat is grappig want een paar jaar geleden was er totaal geen balans. Ik werkte in de weekenden, ’s avonds en tijdens vakanties. Sinds het overlijden van mijn vader besefte ik mij dat dit echt anders moest.

Ik vind werken fantastisch, maar de uren die ik nu ’s avonds en in de weekenden heb besteed ik aan mijn eigen bedrijf. Daarmee heb ik een veel betere balans gevonden en voelt het alsof ik die tijd dus echt in mijzelf steek. En daarmee in Hustle & Heart Consultancy. Daarnaast is structuur heel belangrijk. Ik ben gefocust en kies bewust waar ik wel en geen tijd in steek. Je tijd is beperkt, dus je moet keuzes maken. Je kan nu eenmaal niet alles doen.”

Voelt jouw eigen bedrijf niet als werken dan?

”Hustle & Heart Consultancy voelt helemaal niet als werken. Het geeft me juist enorm veel energie! Ik heb er zo’n passie voor. Het maakt me vrolijk! Maar dat had niet gekund als ik geen goede balans had gehad.

Dus door goed te plannen en keuzes te maken creëer ik ruimte voor een eigen bedrijf. Al heeft in de eerste plaats mijn dochtertje natuurlijk gezorgd voor rust en structuur, maar daarnaast zorgt een eigen onderneming er zeker voor dat ik niet meer het gevoel heb dat ik teveel werk. Ik heb nu juist tijd voor iets wat ik het allerleukste vind om te doen!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Je hebt een doel voor ogen (je wil je omzet verdubbelen of misschien wil je wel je eigen bedrijf starten?), je bent een tijd lekker bezig: je bent gefocust, weet wat je wil en welke stappen je moet zetten. Maar…na een paar weken begint je focus te verslappen, je raakt afgeleid door social media, je sociale leven, en de waan van de dag.⁠ ⁠ Herkenbaar?⁠ ⁠ Je bent niet de enige! Als mindset- en businesscoach krijg ik vaak de vraag: hoe behoud ik mijn focus?⁠ ⁠ Een paar tips:⁠ ⁠ ?Schrijf je doelen op! En verdeel deze in jaar- maand- week- en uiteindelijk doelen per dag.⁠ ?Blok momenten in je agenda waarop je bepaalde taken gaat uitvoeren. Zo voorkom je dat je agenda al zit volgepland voordat je aan je to-do lijst kunt beginnen.⁠ ?Denk na over wanneer jij het meest productief bent, en deel je taken daarop in.⁠ ?Denk goed na over jouw WHY. Schrijf/teken/print deze desnoods uit en hang hem op een plek waar je het elke dag kunt zien. This is what keeps you motivated!!⁠ ? Leer nee te zeggen tegen projecten, gewoontes of mensen die je afleiden van je ultimate goal. ⁠ In mijn coachingsessies help ik jou gefocust te blijven en kijken we naar wat jij kunt doen om je doelen te behalen. Neem contact op voor meer info!⁠ #linkinbio⁠

Een bericht gedeeld door Shenin | Mindset&Businesscoach (@hustleandheartconsultancy) op

Wat voor bedrijf is Hustle & Heart Consultancy  precies?

”Hustle & Heart Consultancy is een branding-, business- en mindset bureau dat gevestigd is in Amsterdam. Het is een bedrijf waar ik business coach ben voor startende, vrouwelijke ondernemers. Ik help hen niet alleen bij de ontwikkeling van een sterke strategie en een mooi merk, maar ook met het creëren van de juiste mentaliteit.

Sommige mensen hebben nog steeds een negatief beeld bij het woord ‘Hosselen’. Voor mij gaat Hosselen (of Hustling) juist over het hebben van een absolute just do it-mentaliteit. Een mentaliteit die je in actie laat komen, door je dromen om te zetten naar een plan met duidelijke stappen.”

Meer interviews met ondernemers over het effect van de crisis op hun business lees je hier >

En hoe helpt jouw bedrijf daarbij?

”De missie van mijn bedrijf is om vrouwen in staat te stellen de hustle mindset te omarmen. Hoe? Door hen het vertrouwen, de kennis, tools en het netwerk te geven. Zo zijn ze niet meer te stoppen en realiseren ze hun dromen. Het bedrijf biedt 1-op-1 business coaching trajecten, 1-op-1 workshops, groeps workshops en mastermind trajecten.”

Waar moet ik dan aan denken bij coaching op het gebied van Mindset?

”Mindset is heel belangrijk wanneer je wilt gaan ondernemen. Je moet echt de juiste hebben om jouw doel te bereiken. Vaak hebben we last van ons ego. Een stemmetje in ons hoofd dat zegt dat we het niet kunnen of dat zegt dat toch niemand op ons zit te wachten.

Dat maakt onzeker en daarmee kom je helemaal in de verkeerde mindset om succesvol ondernemer te worden. Daar werk ik dus aan door mijn klanten de juiste vragen te stellen en naar ze te luisteren. En vervolgens een spiegel voor te houden. Zo ontwikkelen ze de juiste mindset om succesvol te worden!”

 Wie is de gemiddelde Hustle & Heart klant?

”Het is een combinatie van starters en start-ups (3+ jaar) uit allerlei verschillende branches. Ik leer beginnende ondernemers hoe ze hun doelgroep bepalen, hoe ze een businessplan opzetten, beter zichtbaar worden en hoe ze acquisitie kunnen doen.

Ervaren ondernemers help ik bij hun herpositionering strategie en/of re-branding voor hun bedrijf. Wat ik ook steeds meer zie zijn intrapreneurs: ondernemende mensen die in loondienst zijn maar ook voor zichzelf willen beginnen. De Side Hustlers!”

”Veel vrouwen vroegen mij wat ik van hun business idee vond en of ik eens met ze mee wilde denken.”

Is het altijd een droom van jou geweest om ondernemer te zijn?

Dat is eigenlijk iets wat later is gekomen. Ik werk al 17 jaar bij Nike en op een gegeven moment begon het een beetje te kriebelen. Wat mij vooral triggerde waren vragen die ik kreeg vanuit mijn omgeving. Veel vrouwen vroegen mij wat ik van hun business idee vond en of ik eens met ze mee wilde denken.

Het gaf zoveel voldoening om die vrouwen te adviseren en te zien groeien. Daar wilde ik meer mee doen en dat is de reden dat ik ondernemer ben geworden en Hustle & Heart Consultancy ben gestart.”

Naast zelfstandig ondernemer werk je bij Nike. Over side hustlers gesproken! Hoe heeft de corona crisis effect op deze twee bedrijven?

”Bij Nike merkte ik het zeker. Alle winkels waren dicht en iedereen werkt opeens thuis maar de manier waarop het wordt opgepakt is zó goed. Het maakt ons nog scherper en we hebben nog betere samenwerkingen. Tuurlijk heeft de markt het moeilijk, maar bij Nike gaat het goed.

Wat betreft Hustle & Heart Consultancy was ik wel eventjes bang dat het veel invloed zou hebben aangezien al mijn 1-op-1 afspraken in real life zijn. Ik maakte me zorgen of ik wel de juiste energie kon aanvoelen en de goede boodschap kan overbrengen digitaal. Maar dat lukt verbazingwekkend goed! Daarom heb ik ook allemaal video’s met ‘How to hustle from home’ gelanceerd en dat wordt goed opgepakt. Tuurlijk moest ik in het begin wel een beetje spelen en kijken wat het beste werkte.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ookal zitten we thuis, het is nog steeds mogelijk om te hustlen! Je netwerk is superbelangrijk, en deze kun je ook vanuit huis onderhouden en opbouwen. Deze 3 simpele opdrachten kunnen je hierbij helpen: ?1. Stuur iemand die je vanaf afstand al een tijdje bewondert een bericht. Vertel hem of haar waarom je diegene bewondert, en wens diegene een fijne dag/werkweek. Easy right? ?2. Stuur iemand met wie je graag wil samenwerken een bericht, en nodig diegene uit voor een virtuele koffie. Bedenk van tevoren waarom diegene ook met jou zou moeten samenwerken! ?3. Bied je diensten aan en help iemand free of charge! Geef zonder terug te verwachten.

Een bericht gedeeld door Shenin | Mindset&Businesscoach (@hustleandheartconsultancy) op

Wat leer jij van een bedrijf als Nike in deze crisissituratie?

”Het is dat ik geen team heb, maar wat ik nu leer van Nike is de manier van communiceren. Van de CEO tot het winkelpersoneel: iedereen is op de hoogte van de laatste informatie. De transparantie en de regelmaat is heel empowering.

Ze leggen de focus ook enorm op ons welzijn en dat we in deze periode echt op elkaar én op onszelf moeten letten. Die boodschap probeer ik ook heel erg vanuit Hustle & Heart Consultancy over te brengen. Deze transparante manier van communiceren is dus iets wat Nike de afgelopen weken succesvol heeft toegepast. Iedereen is super gemotiveerd en helpt elkaar. Positief blijven denken in deze crisissituatie is wat ik meegeef aan mijn team, klanten en community.”

Het bevalt jou heel goed om te ondernemen naast je baan. Zou je het anderen aanraden?

”Niet iedereen, het is zwaar dus je moet echt goed zijn in keuzes maken en plannen. Als je het niet op de goede manier aanpakt kan het heel stressvol zijn en dat is niet goed voor jouzelf en niet voor je werk. Ondernemen naast je baan is echt niet makkelijk.

Ik heb het geluk gehad dat ik al lang bij Nike werk dus ik ken de organisatie. Ik zou een Side Hustle niet aanraden in een nieuwe functie of bij een nieuw bedrijf. Maar ik voel me heel comfortabel bij Nike en ben ook heel succesvol in mijn werk daar. Dat geeft me dus rust. Ook scheelt het enorm dat ik daar een heel goed team heb. Maar ondanks dat het niet makkelijk is geeft het me wel heel veel energie en dat is alles waard.”

”Er moet een match zijn tussen jouw talent en passie en de vraag van de markt.”

Heb je nog een tip voor voor onze lezers die een eigen Side Hustle willen beginnen?

”Ga iets doen waar je heel veel passie voor hebt en wat je heel veel energie geeft. Er moet een match zijn tussen jouw talent en passie en de vraag van de markt. En je moet het gewoon gaan doen. Of dat nou een belletje plegen is, een website maken of je inschrijven bij de KVK. Je moet die eerste stap zetten.

Stop stopping yourself. The secret of getting ahead is getting started. Just do it! Daarnaast is het prioriteit om de structuur en fundering van je bedrijf heel strak te krijgen. Denk aan missie, visie, strategische prioriteiten, doelgroep, groei drijvers en groei kansen. Als dat goed is, kan je van daaruit gaan bouwen!”

Nieuwsgierig geworden? Via deze link kun je gratis het werkboek ‘Hoe claim je een hustler status in business’ downloaden!

CategoriesDrankje met