S

SCHURENDE BOVENBENEN? ZO VOORKOM JE HET

schurende bovenbenen verzorgen - oderex tegen schurende bovenbenen - antischuur broekje HEMA - schurende bovenbenen verzorgen -schurende bovenbenen voorkomen -

Het is weer tijd om de blote benen te showen en de rokjes & jurkjes uit de kast te halen! Maar, niets is zo vervelend als de schurende bovenbenen die je er gratis bij krijgt. Gelukkig, zijn met deze 5 x tips schurende bovenbenen verleden tijd en kan jij onbezorgd zwieren in je favoriete jurkje(s).

Met deze 5 x tips kom je de warme dagen door zonder schurende bovenbenen >

1. Talkpoeder

Let’s talk poeder! Het ouderwetse allesmiddel is niet alleen geschikt voor babybillen, maar werkt ook om schurende bovenbenen te voorkomen. Talkpoeder is namelijk vocht absorberend waardoor je (boven)benen droog blijven gedurende een bepaalde periode. Wanneer je benen dan langs elkaar schuren, doet het geen pijn en krijg je ook geen vervelende plekjes op je huid. Let wel op tijdens het aanbrengen van talkpoeder: je wilt geen poedervlekken op je benen of witte plekken in je kleding!

Dit zijn dé 5 x rokjes trends voor aankomend blote benen seizoen! >

2. Huidcontact spray

Een ander alternatief om schurende bovenbenen te voorkomen is de huidcontact spray van Smoovall. Het is heel simpel: breng de spray 2 tot 3 seconden aan op de bovenbenen, laat het opdrogen zonder het uit te smeren en je bent klaar om te zwieren met je jurkje. De onzichtbare beschermlaag beschermd je huid tegen schuurplekken, irritaties én, niet geheel onbelangrijk, zorgt dat je pijnloos de warme dag doorkomt!

3. Fietsbroekje

Ze zijn regelmatig in de mode: de fietsbroeken. Maar wist je dat dit mode-item ook de perfecte oplossing is om schurende bovenbenen te voorkomen? Door een fietsbroek onder je jurk of rok te dragen, voorkom je huid-op-huidcontact, waardoor je benen ook niet tegen elkaar schuren of pijn doen. De broekjes doen de trick én zijn vaak al verkrijgbaar voor een paar euro’s. Wat wil je nog meer?

Zijn fietsbroekjes jouw redding? Ga dan wel voor een katoenen variant. Van andere stoffen ga je juist meer zweten en dat is precies wat je wil voorkomen, toch? Wist je bijvoorbeeld dat de HEMA een speciaal antischuur broekje heeft? Maar ook de fietsbroekjes van de Hunkemöller zijn aanraders!

Ook leuk! 10 x duurzame merken badkleding om in te stralen >

4. Deodorantstick & poeder

Je leest het goed! Deodorant zou weleens dé oplossing kunnen zijn om voorgoed afscheid te nemen van die o-zo-vervelende schurende bovenbenen. Het is belangrijk dat je (boven)benen zo droog mogelijk blijven én wat helpt het best tegen zweet? Juist, deodorant! Wel een alcoholvrije variant en het liefst een stick, dus geen roller of spray.

Er zijn verschillende merken die een deodorantstick of poeder verkopen: zo bestaat een deospray van Odorex tegen schurende benen en heeft ook Lush een speciale (deo)poeder tegen broeierige plekken. Handig om uit te proberen!

5. Dijbanden

Liever geen smeersels op je bovenbenen en een fietsbroekje te warm? Dan zouden dijbanden je redding kunnen zijn. De dijbanden plaats je op de plek waar je bovenbenen elkaar normaal gesproken aanraken. Op deze manier voorkom je huid-op-huidcontact, doen je dijbenen geen pijn én het ziet er ook nog eens stijlvol & chique uit! Hier koop je de dijbanden in diverse kleuren, maten en stoffen >

Toch te laat? Dit kan je doen >

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Maar ben je toch het slachtoffer van schurende bovenbenen, dan is het belangrijk om je huid extra goed te verzorgen! Allereerst: neem een lauwwarme douche en spoel de gevoelige huid goed af, zonder zeep te gebruiken. Dep (!) na het douchen de huid helemaal droog met een zachte handdoek en smeer een flink laagje zinkzalf of Calendula zalf. Slaap ’s nachts met een dunne pyjama, laat de zalf z’n werk doen én de volgende dag voelen je bovenbenen al een stuk beter!

En, hoe pak jij ’t deze zomer aan om die o-zo-vervelende schurende bovenbenen te voorkomen?

CategoriesDress Up