S

S(H)AVE MONEY: MET DEZE TIPS KUN JE JOUW SCHEERMESJE LANGER GEBRUIKEN

scheermesje schoonmaken - scheermesje vervangen hoe vaak -- scheermesje onderhouden

Wie regelmatig scheert, moet ‘m ook regelmatig vervangen. Doe je dat niet, dan is een geïrriteerde huid een vervelend gevolg. Maar, scheermesjes zijn niet bepaald het goedkoopste accessoire in de badkamer. Gelukkig kun je razors met een beetje onderhoud langer gebruiken en bespaar je zo makkelijk geld. Hoe? Dat lees je hier!

De levensduur van je scheermesje verlengen? Zo doe je dat >

1. Ondertussen goed afspoelen

Hou het scheermesje na een aantal halen steeds weer onder de kraan, om tussentijds scheerschuim en haartjes te verwijderen. Schud het overtollige water van het scheermesje af. Doe dit niet door met het mesje op de wasbak te tikken, hiermee beschadig je ‘m namelijk mee.

2. Na gebruik goed afspoelen en afdrogen

Laat jij je mesje na gebruik ook altijd nat in de douche liggen? Wel zo makkelijk he? Maar hierdoor kun je jouw mesje minder lang gebruiken, dus dat is zonde! Dus, dep het scheermesje na gebruik voorzichtig droog met wat toiletpapier, zo zorg je dat de bladen niet gaan roesten. Doe dit niet met een handdoek, dan beschadig je de mesjes.

3. Regelmatig grondig reinigen

Je hoeft niet na elke scheerbeurt je scheermesje grondig te reinigen, maar je scheermesje schoonmaken na ongeveer twee tot drie keer kan geen kwaad. Dompel het mesje hiervoor onder in een badje met azijn (of zelfs vodka) en laat een paar uur weken. Schrob daarna hardnekkige zeepresten en kalkaanslag weg met een oude tandenborstel. Spoel af met warm water en dep af met toiletpapier

5. Berg je scheermesje veilig op

Het goed opbergen van een scheermesje verlengt niet per se de levensduur. Wel zorg je ervoor dat er een kleine kans is dat je hem bijvoorbeeld omstoot waardoor het mesje valt en misschien wel kapot gaat. Doe het scheermesje daarom altijd in een goede houder.

6. Scrub je huid eens per week

Deze had je misschien niet verwacht als het gaat over de onderhoud van je mesje. Maar, overal op je lichaam zitten dode huidcellen. Wanneer je deze niet weg scrubt, gaan deze tijdens het scheren tussen de bladen van jouw scheermesje zitten. Op deze manier raakt hij sneller verstopt. Zorg dus dat je – maximaal één keer per week – je huid scrubt om deze dode huidcellen te verwijderen. Het is ook nog eens een heerlijke beautybehandeling!

7. Gebruik een goed scheermesje

Je weet het wel: goedkoop is duurkoop. Dat geldt ook voor scheermesjes. Als je goedkope scheermesjes koopt, zullen deze veel sneller roesten, verstopt raken en bot worden. Wanneer je er dan mee door scheert, is de kans op huidirritatie groot en dat willen ze niet. Investeer daarom in goede scheermesjes. De Gillette venus scheermesjes komt altijd goed uit de test en je zult merken dat deze veel langer meegaan gaan dan wegwerkmesjes. Zo ben je uiteindelijk even duur (maar waarschijnlijk goedkoper) uit.

En, heb jij nog tips voor de onderhoud van scheermesjes?

CategoriesChill