R

RECEPT: ROZE SPAGHETTI MET GEITENKAAS, GROENE ASPERGES, ZALM & DILLE

Roze-spaghetti-met-geitenkaasroomsaus-2

Stel je voor: een zomerse avond met vrienden en familie, waar je samen geniet van een heerlijke spaghetti. Deze roze spaghetti met geitenkaassaus, groene asperges, zalm en dille is fris, romig en heerlijk. Perfect voor een gezellige avond kokkerellen! Hieronder vind je het recept, enjoy!

*Recept komt van Maddie’s Foodlife: roze spaghetti met geitenkaassaus, groene asperges, zalm & dille, zo maak je hier >

1. Benodigdheden roze spaghetti

  • 400 g spaghetti
  • 2 grote bieten (voorgekookt)
  • 75 ml water

2. Zo maak je de roze spaghetti

1: Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar en giet af.

2: Pureer de bieten (met behulp van een staafmixer) met 75 ml heet water

3: Meng het bietensap samen met de spaghetti. Roer goed door en laat minimaal 2 uur intrekken in de koelkast.

Ook lekker: gevulde kip met geitenkaas >

3. Benodigdheden recept

Saus:

  • 1 sjalot
  • 1 knoflook
  • 1 venkel
  • 250 g geitenkaas
  • 200 ml kookroom
  • 1 tl nootmuskaat
  • peper en zout
  • 20 g verse dille

Groene asperges:

  • 350 g groene asperges
  • 250 ml water
  • 1 groentebouillonblokje

Zalm:

  • 5 zalmfilets
  • 3 el olijfolie
  • sap van citroen
  • peper en zout
  • 0,5 tl chilivlokken

4. Zo maak je deze roze spaghetti met geitenkaassaus, groene asperges, zalm & dille

Stap 1: snijd de sjalot en knoflook fijn. Doe en scheutje olie in een middelgrote koekenpan en fruit hierin de sjalot en knoflook.

Stap 2: Snijd het hart van de venkel eruit en snijd in stukken. Voeg toe aan de sjalot en knoflook en bak mee totdat de venkel beetgaar is. Voeg de geitenkaas en kookroom toe. Maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Stap 3: Snijd de kontjes van de asperges eraf. Verhit boter in de pan en bak de asperges voor circa 2 minuten. Voeg daarna 250 ml water toe en verkruimel 1 groentebouillonblokje. Meng goed door elkaar en laat 10-15 minuten staan totdat het water bijna verdampt is.

Stap 4: Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de zalmfilets in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en citroensap. Maak op smaak met zout, peper en chilivlokken. Zet de schaal in de oven voor circa 15 minuten.

Stap 5: Schep de spaghetti door de geitenkaas heen. Meng alles met elkaar totdat het goed verdeeld is. Schep de spaghetti op een bord, verdeel de groene asperges en zalm en maak af met flink wat dille.

Geniet van deze roze spaghetti!