P

PUISTJE OP EEN OPVALLENDE PLEK? ZO KOM JE ER (HEEL) SNEL VANAF

tips tegen puistjes - puistjes weg in 1 uur - puistjes weg in 1 dag - wat te doen tegen puistjes

Je party dress hangt klaar, nagels zitten in de lak, de wenkies zijn on fleek en dan zie je het opeens: een flinke puist, duidelijk zichtbaar ergens op je gezicht. Dan kan je feestjurk nog zo mooi zijn, niemand die ernaar kijkt als een witte, glimmende puistenkop alle aandacht trekt. Hoe kun je een (aankomende) witte puist in een handomdraai doen verdwijnen? Lees maar even verder.

Eerste hulp bij puistjes

Puistjes bestrijden in 1 dag? Probeer de Blositive ZitGobbler. Dat is een pleister tegen puistjes. Maar, een pleister op je gezicht plakken? Dat klinkt niet minder opvallend dan de puist zelf. En moet je nu ook gelijk aan rapper Nelly van twintig jaar geleden denken? Vrees niet, de ZitGobbler gaat een stuk subtieler te werk. Wij hebben deze ‘eerste hulp bij puistjes’ uitgeprobeerd en ja, dit kan wel eens een redder in nood zijn.

Stel je een doorzichtig stickervel voor met 36 superdunne, kleine, ronde, doorzichtige stickertjes. Nadat je je huid hebt gereinigd, plak je één zo’n ronde patch op je puistje. Dit doe je het liefste ’s avonds vlak voordat je naar bed gaat. 

Wat helpt tegen puistjes? Hydrocolloïde

In de pleister zit het stofje hydrocolloïde, dat pus en onzuiverheden onttrekt en dus helpt tegen puistjes. Deze werkzame stof wordt in de medische wereld gebruikt om wonden te genezen. Omdat een puistje eigenlijk een mini-wondje is, is de ZitGobbler alles wat je puistenplek nodig heeft op dit moment. De pleister versnelt namelijk ook de genezing van je lieve, hardwerkende huid en voorkomt uitdroging. Uitknijpen, krabben en plukken is niet meer nodig, dááhaag rode geïrriteerde huid. 

Het pleistertje helpt namelijk ook voorkomen dat je eraan gaat krabben. En guess what, vraag het iedere dermatoloog en zij zullen aangeven dat de grootste natuurlijke ‘vijand’ van een puist onze eigen knijpgrage vingers zijn. Door het krabben wordt je huid enkel nog meer geïrriteerd en bovendien zorgt het voor behoorlijke littekens. Wil je niet!

Meer over deze tips tegen puistjes vind je onder de foto >

Puistjes verwijderen zonder te knijpen

Helemaal handig (voor de feestdagen!) is dat je de een ZitGobbler niet per se ’s nachts hoeft op te doen, maar ook overdag prima kunt dragen. Uit ervaring kunnen we gerust stellen dat je het pleistertje, en dus je puist, echt bijna niet ziet. En het beste is: je kunt er make-up over heen doen. Zo ziet niemand dat je een puist hebt, die ook nog eens sneller rijpt dan normaal gesproken. Handig toch? 

Onzichtbaar

Als test hebben wij een ZitGobbler op onze neus en wang geplakt en niemand die het opviel. Pas toen we ernaar vroegen, zagen mensen inderdaad de ronde randjes van het pleistertje. En dat was bij daglicht! Een romantisch diner met kaarslicht? Niemand die het ziet. Een avondje uit in de club? Niemand die het ziet. En het leukste: na het verwijderen van de sticker was het puistje aanzienlijk minder zichtbaar. Vanaf nu bewaren we het fijne, hersluitbare zakje standaard in onze tas en toilettas. 

Zelf proberen? Hier bestel je dit anti-puistjes wondermiddel. Heb jij nog tips tegen puistjes? Laat het ons weten!

CategoriesChill