D

DEZE RODE WIJNEN ZIJN LEKKER IN DE ZON

alcoholvrij wijn - alcoholvrije wijn - alcoholvrije wijn supermarkt - wijn zonder alcohol - alcoholvrije wijnen supermarkt - alcoholvrije wijnen

Automatisch grijpen mensen altijd naar de witte wijn of rosé wanneer het kwik stijgt boven de 22 graden. We willen iets ‘verfrissend dat lekker door drinkt’. Dat is meer dan oké, als je daar lekker van kan genieten. Toch willen wij je overhalen om een keer voor rood te gaan, ook al klinkt dat gek terwijl je in je croptop in de zon zit. Maar echt, deze rode wijnen zijn heerlijk in het zonnetje.

Ik weet zeker dat je verrast zal zijn. Deze rode wijnen kunnen namelijk een heerlijke verfrissing geven. Ze zijn allemaal bijna allemaal Italiaans, dat moet ik toegeven maar dat is voor nu dan ook mijn favoriete wijn land. Ik wil jullie kennis laten maken met deze druifsoorten voor op het hetere dagen. Daarom heb ik een paar wijnen voor je op rijtje gezet die lekker zijn om te drinken in de volle zon:

Barbera

Stijl: diepe aarde smaak, als een soort van truffel maar dan anders.
Zwarte kersen smaken zijn omhuld met drop en gedroogde kruiden in dit pittige, lage tannine rood. Deze wijn is perfect voor degene die geen fan zijn van fruit. Serveer het een beetje gekoeld terwijl je buiten op een zomeravond dineert. Barbera is een zeer stijlvolle wijn. Ik vind de Barbera het lekkerste als natuurwijn.

Beaujolais

Stijl: Boers met bloemetjes
Wil je het platteland ruiken en de bloemetjes proeven? Dan moet je zeker gaan voor een goede Beaujolais. Bekende druifsoort uit Frankrijk. Flessen zijn meestal niet de goedkoopste maar je krijgt er wel een bijzondere ervaring voor terug.

Goede Beaujolais proef je in Parijs. En hier ontdek je de beste spots van deze romantische stad

Lambrusco Secco

Stijl: fruit met aarde
Secco betekent ‘droog’ en Lambrusco Secco kan je het beste vergelijken met ijskoude koffie. Je zou het technisch uit de fles kunnen drinken, maar wanneer het in een glas wordt geschonken, straalt het complexe aroma’s uit van verse bosbessen, zure kersen, hibiscus en rabarber met een romige finesse. Die wijntermen brengen je op hogere sferen toch?

Schiava

Stijl: aardbeien suikerspin
Nee, deze wijn is helaas niet roze daarvoor moet je meer de Rosé kant. Daarover snel meer! Deze wijn maak je open tijdens een picknick in het park met daarnaast een burrata en een jam van rozenbottel. Een wijn die smaakt alleen al naar zon en de geur van bloesem bloemen.

Sulfietvrije wijn, hoe zit dat?

Valpolicella

Stijl: fruit in aarde
De perfecte Valpolicella smaakt naar chocolade en kersen geschut in een emmer met oregano en kaneel. De Valpolicella ken je misschien van de altijd dure glazen Amarone in een wijnbar. Absoluut niet mijn wijn, maar de Valpolicella Ripasso kan ik dan wel weer waarderen. Als je op een zomerse middag op een deken in een park kampeert, is het echt prachtig. Om toch even een advies te geven, wat ik al eerder aangaf: Ga voor Valpolicella Ripasso (meer chocolade smaak) als je op een leuke date bent.

Rode wijn in de zomer

 

Ik heb ze geselecteerd om deze wijnen gekoeld ook super smaken. Zo voldoen aan een aantal eisen om even te koelen in je koelkast. Ze zijn hoger in zure, hebben lage tannines en zijn vaak lager in alcohol.

Deze gerechten zijn heerlijk met het warme weer

Waarom deze druifsoorten?

Eerlijk gezegd kun je elke wijn drinken die je wilt, uit welk vat je maar wilt. Dat gezegd hebbende, sommige wijnen hebben bepaalde kwaliteiten die goed werken bij warm weer. Dit zijn de eigenschappen waar we naar op zoek waren om deze lijst te verzinnen:

-Ze smaken heerlijk gekoeld
-Ze hebben een hogere zuurgraad
-Ze hebben een lagere tannine
-Ze zijn lagere in alcohol

Je ziet jezelf dit toch ook drinken in de hitte van de Italiaanse zon of op je eigen balkon? Tag @girlswhomagazine ons in je wijn foto en wij proosten graag even mee.

 

[wdi_feed id=”1″]