&

‘TIJD IS VOOR MIJ DE GROOTSTE UITDAGING’ | Drankje met.. Editor TravelBird & Founder Hey Frits Manon van den Oort

Iedere week spreken wij een girlboss die ons inspireert. Of het nou op het gebied van werk of ambitie is, deze meiden inspireren ons. Deze week spraken wij Manon. Ze werkt fulltime als copywriter bij TravelBird, runt een eigen platform genaamd Hey Frits en schrijft ze af en toe toffe artikelen voor Girls Who.

Iedere week spreken wij een girlboss die ons inspireert. Of het nou op het gebied van werk, ambitie of standpunt is, deze meiden inspireren ons. Deze week spraken wij onze gast-editor Manon. Ze werkt fulltime als copywriter bij TravelBird, runt een eigen platform genaamd Hey Frits! en daarnaast schrijft ze af en toe toffe artikelen voor Girls Who Magazine. Hoe krijgt ze het allemaal voor elkaar?

Girlboss, hoe ziet jouw week er ongeveer uit?

Een echte girlboss wil ik mezelf nog niet noemen haha. Ik werk fulltime bij TravelBird als editor voor de Nederlandse website, dus op het kantoor op de Keizersgracht ben ik doordeweeks te vinden. In de avonden en weekenden kruip ik dan ook meestal nog even achter de computer om gastblogs en voor mijn eigen blog Hey Frits te schrijven. In het weekend werk ik ook nog een halve dag als vrijwilliger in een kattenasiel (yes, ik ben zo’n kattenvrouwtje), dus dan zit m’n week aardig vol. De tijd die ik daarna nog overhoud vul ik het liefst met reizen, weekendjes weg en dansen op festivals.

Hoe ben je bij TravelBird terecht gekomen en wat is je rol?

Ik werk nu ongeveer 7 maanden bij TravelBird, en daarvoor werkte ik in een fotostudio. Naast schrijven word ik heel erg blij van fotografie, en daar kon ik lekker creatief bezig zijn met productfotografie, styling en photoshop. Toch miste ik het schrijven heel erg, dus besloot ik de overstap te maken naar TravelBird. Schrijven over reizen en vakanties, meer is er niet op m’n lijf geschreven. Ik werk nu als editor en ik schrijf de Nederlandse teksten bij de aanbiedingen die online gaan.

‘Vraag me niet op teveel details,
ik vergeet het gewoon..’

Wanneer ben je gestart met Hey Frits! en hoe kwam je bij de naam?

Hey Frits is ongeveer twee jaar geleden ontstaan als plek om mijn reisverhalen te delen. Ik moet heel eerlijk zeggen: ik ben redelijk vergeetachtig. Vraag mij niet hoe duur een excursie in Thailand is geweest of hoe dat tentje heet waar ik drie jaar geleden zo heerlijk heb gegeten. Ik vergeet het gewoon. Dus daarom begon ik Hey Frits! Ik kreeg vaak al leuke reacties op mijn reisfoto’s op Facebook en mensen vragen me vaak om tips, dus nu kon ik het op een website delen. En de naam, haha… het wordt aangeraden om een blognaam te kiezen die past bij de dingen waarover je schrijft. Dat is het bij mij niet helemaal geworden, want Frits is mijn kat die ik zo awesome vind dat ik mijn blog naar hem hem vernoemd. Ik kan er niets meer van maken!

‘Op de bank zit ik altijd met de laptop op schoot’

Wat is voor jou de grootste uitdaging als online onderneemster?

Tijd! Ik werk natuurlijk fulltime en daarnaast ben ik met allerlei andere dingen bezig. Hele leuke dingen vind ik zelf, maar de mensen om me heen merken het ook. Ik zit dan wel samen met mijn vriend op de bank lekker tv te kijken, maar altijd met die laptop op schoot. Hey Frits is nog klein en ik ben langzaam aan het groeien, maar ik merk dat tijd voor mij de grootste uitdaging gaat worden. Ik kan me steeds meer voorstellen hoe mensen zich voelen die echt hard groeien en ook nog eens fulltime werken: welke knopen ga je doorhakken? Minder werken zodat je meer tijd hebt om te bloggen? Zonder dat het wat oplevert misschien?

En wat vind jij het allerleukst dat komt kijken bij het runnen van een platform?

Ik kan heel erg genieten van mooie dingen. Ik vind het heerlijk om te schrijven – vooral over mijn reizen en tripjes – en dat verhaal dan compleet te maken met mooie fotografie. Als op het einde zo’n verhaal dan helemaal klopt en ik leuke reacties op mijn artikelen krijg denk ik echt: ja, hier doe ik het voor. Mensen inspireren, maar dan met mijn eigen mening. Natuurlijk deel je online vaak de mooiste foto’s en verhalen, maar ook minder enthousiaste verhalen vertel ik. Zo vond ik Tulum in Mexico best wel tegenvallen, en daar ben ik eerlijk over. Ook vind ik het awesome dat ik steeds vaker kan samenwerken met leuke merken en mensen, want samenwerkingen zijn echt heel erg leuk! Nieuwe mensen leren kennen die dezelfde interesses hebben, geeft zoveel positiviteit en inspiratie.

Gastblog Manon: De Belgische citybattle!
Ga je naar Gent of Antwerpen?

Je bent al meer dan een jaar vegetariër. Wat heeft toendertijd geleidt tot deze beslissing?

Ik was altijd een echte vleeseter. Nog steeds kan ik echt watertanden als ik denk aan een plak bacon of verse serranoham. Netflix heeft mij over de streep getrokken. Doordat ik daar zo ontzettend veel goede documentaires heb gezien over de vleesindustrie – en vooral wat daar mis mee is – zijn mijn ogen echt geopend. De grootste reden om te stoppen met vlees en vis eten is voor mij het milieu, maar ik merk dat het dierenwelzijn me ook steeds meer doet nu ik me meer verdiep in deze wereld. Ik wil niemand op z’n tenen trappen en ik probeer niemand om te praten om ook te stoppen met het eten van vlees, maar ik merk wel dat ik echt een heel groot bord voor m’n kop heb gehad al die jaren.

Niemand associeert vlees meer met dieren, en als je dat wel bewust gaat doen dan is het echt heel heftig om te beseffen waar we mee bezig zijn in deze wereld. Bewustwording is in ieder geval een eerste stap voor veel mensen, dus ik vind het al heel leuk om te horen als mensen tegen me zeggen dat ze een meatless monday in het leven hebben geroepen.

Wat is het beste advies dat je ooit
gegeven hebt?

Het beste advies dat ik aan mensen geef: luister naar je hart en je gevoel. Je moet niet altijd alle beslissingen met je hoofd maken, je hart is vaak de beste raadgever. Dit advies is overal voor te gebruiken… Als je twijfelt over je relatie of als je eindeloos blijft twijfelen over een belangrijke stap in je leven. Natuurlijk gaat het niet altijd in iedere situatie op, maar laat in ieder geval je hart altijd even spreken. Achteraf zul je vaak zien dat het de beste raadgever was.

Een beetje cliché is oké: waar zie je jezelf over vijf jaar op carrière- en privé gebied?

Ik heb een hoop dromen, die lang niet allemaal waargemaakt gaan worden. Maar om in de cliche’s te blijven: dromen mag altijd! Op carrière gebied hoop ik te kunnen blijven schrijven en misschien ook weer wat met fotografie te doen. En ik hoop natuurlijk dat Hey Frits over 5 jaar een leuk platform is vol met mooie reisverhalen en interessante artikelen die mensen weten te vinden als ze op zoek zijn naar inspiratie. Privé hoop ik gewoon nog lekker veel reizen te maken met de liefde van m’n leven. Er staat nog heel wat op mijn wensenlijstje!

Je schrijft ook artikelen voor Girls Who Magazine en daar zijn we heel blij mee! Hoe kun jij je identificeren met Girls Who?

Toen ik de eerste keer op de website van Girls Who belandde dacht ik alleen maar: omg wat is dit mooi. Alles wat ik mooi, leuk en interessant vind, matched met Girls Who. Ik hou van eten, van reizen en van mooie fotografie. Stiekem heb ik een klein dansje gedaan toen Marcella me benaderde voor een samenwerking.

Yeah girl! Wij zijn erg blij dat zo’n gemotiveerd persoon als jij voor Girls Who Magazine schrijft. Cheers op grootste plannen en mooie vooruitzichten!

 

 

CategoriesDrankje met