6

6 x LEUKE RESTAURANTS AAN DE VINKEVEENSE PLASSEN

Een dagje varen over de plassen, fietsen door de polder of een lange wandeling maak je natuurlijk hélémaal af met iets lekkers. Hieronder vind je 6 x leuke restaurants aan de Vinkeveense Plassen.

Uiteten in de Vinkeveense Plassen en op zoek naar een fijn plekje aan het water? Dit zijn 6 x gezellige restaurants aan de Vinkeveense Plassen >

1. De Huiskamer van Zwier

In het weekend kun je de hele dag terecht bij de Huiskamer van Zwier om in huiselijke sferen te genieten van een ontbijt, lunch of diner met (h)eerlijke producten. Er is een dagmenu, zodat je net zoals in je eigen huiskamer, ‘eet wat de pot schaft‘. Het maakt het concept van dit restaurant authentiek. In de Zwierwinkel kun je zelf drankjes en allerlei versnaperingen kopen, voor op de boot bijvoorbeeld!

Dit zijn de 5 x leukste restaurants in Giethoorn >

2. De Plashoeve

Bij de Plashoeve kun je op elk moment van de dag terecht. Of je nu tijdens het varen wilt aanmeren voor een lunch, na een wandeling jezelf wilt trakteren op iets lekkers of gewoon op een zonnige dag neer wilt ploffen op een terras aan het water, het kan hier!

Daarnaast leuk om te weten: het gebouw ademt historie. De Plashoeve was namelijk oorspronkelijk te vinden in het Amsterdams Rijnkanaal onder de naam het ‘Witte Huis’. Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw overgevaren naar Vinkeveen om daar weer opgebouwd te worden.

Meer gezellige restaurants Vinkeveense Plassen vind je onder de foto >

3. De Harbour Club Vinkeveen

Chique eten aan de Vinkeveense plassen? Dat kan in het Leonardo Hotel. Zowel binnen in het restaurant als buiten op het mooie terras kun je aan het water genieten van een lunch, diner of borrel – mét fantastisch uitzicht op de plassen. En helemaal top voor een zonnige dag: je favoriete gerechten & ijskoude drankjes worden ook overhandigd op je eigen boot. Geef vooraf je wensen en aanmeertijd aan en De Harbour Club doet de rest!

Buiten eten Vinkeveense plassen >

4. Lake24

Gelegen in Jachthaven Omtzigt vind je Lake24. Van binnen strak ingericht met blauwe, comfortabele stoelen en en marmeren details. Terwijl je buiten op het terras geniet van het uitzicht op de haven. Dít in combinatie met een uitgebreide menukaart vol lekkere cocktails, borrel bites, luxe & traditionele lunch- en dinergerechten, maakt het restaurant aan de Vinkeveense Plassen top.

Restaurant Vinkeveen aan het water >

5. De Boathouse

Smullen van diverse bites, pizza, sushi en cocktails. Terwijl je direct aan het water zit, yes please! De Boathouse ziet er op het eerste oog misschien niet heel bijzonder uit. Maar de perfecte ligging direct aan het water van de Vinkeveense Plassen en de uitgebreide menukaart vol met liefde bereide gerechten & drankjes zorgen voor de unieke ervaring.

Ook leuk! 6 x gezellige restaurants in Monnickendam >

6. Beachclub Lust Vinkeveen

Op het recreatie eiland van de Vinkeveense Plassen, Zand Eiland 1, vind je Beachclub Lust. Op het eiland kun je alles: zwemmen, zonnen, duiken, varen én heerlijk eten. Dat laatste is te danken aan de gezellige Beachclub. In de zomer geniet je van Frans, mediterrane- en internationale gerechten op het terras. En in de winter schuif je aan voor een bourgondisch diner in het sfeervolle restaurant.

Het eiland is bereikbaar via de wal over de twee bruggen vanaf het gratis parkeerterrein. Of vanaf het water met de boot, waar je kunt aanmeren aan de diverse aanlegsteigers.

En, bij welke gezellige restaurants aan de Vinkeveense Plassen schuif jij aan?

Omslagfoto: Harbour Club Vinkeveen

CategoriesFijne Foodspots