8

8 x LEUKE RESTAURANTS IN VALLETTA, MALTA

eten in Valletta - beste restaurants in Valletta - leukste restaurants in Valletta - Restaurant hoofdstad malta - restaurants Malta - culinaire hotspots malta - gezellige restaurants Valletta - uiteten in Valletta

Eten en drinken vormt in zekere zin de essentie van de Maltese cultuur. Het is dan ook niet zo gek dat de hoofdstad bruist van gezellige, culinaire hotspots. En wij schuiven daar natuurlijk maar al te graag aan! Hieronder vind je 8 x leuke restaurants in Valletta.

Op zoek naar culinaire hotspots in Malta op mooie plekjes en daarnaast ook met lekker eten? Dit zijn 8 x leuke restaurants in Valletta >

Caffe Cordina

Caffe Cordina komt uit 1837 en is daarmee het oudste café van de stad. Geniet hier op het grote, zonovergoten terras van een goede koffie en een Pastizzi. Dat laatste is dé traditionele snack van Malta, bestaande uit bladerdeeg en een vulling naar keuze. We kunnen natuurlijk niet naar huis zonder er één geproefd te hebben.

Ook leuk! 16 x doen op Malta >

Fifty Nine Republic

Op steenworp van het historische Grandmasters Palace Square, in de prachtige bruisende hoofdstad Valletta, vind je restaurant Fifty Nine Republic. Hier word je omringd met de neoklassieke gebouwen van het presidentiële paleis, terwijl je geniet van verse seizoensgebonden producten met innovatieve smaken. Om de 12 weken maakt chef-kok, Maria Sammut een nieuw menu met een mix van nieuwe, internationale én lokale smaken. Zo blijft elke bezoek een verrassing!

Palazzo Preca

Voor wie van de Maltese keuken wil proeven, schuift aan bij Palazzo Preca. Verscholen in één van de schattige straatjes van Valletta, vind je het restaurant gerund door twee gepassioneerde chef-koks. Het interieur is misschien niet per se hip (lees: het heeft kroonluchters, een Barokke behang en een bruinachtige vloer), maar over het eten valt niet te twisten. Het restaurant heeft natuurlijk niet voor niets al meerdere prijzen gewonnen.

Muza

In het Nationaal Museum voor Gemeenschapskust in de historische Auberge D’italie vind je het restaurant Muza. Wat Muza zo bijzonder maakt? Naast een schilderachtige ruimte met architectonische kenmerken, biedt het restaurant ook een aanvullende ervaring op het verhaal dat op dat moment wordt tentoongesteld. Een gevalletje ‘ontdekken en verkennen doen we met ál onze smaakpapillen’.

Meer culinaire hotspots in Malta hoofstad >

Rampila

Eén van de unieke, leukste restaurants in Valletta is Rampila. Dit restaurant vind je om de hoek van de stadspoort van Valletta, waar je op het terras prachtig uitzicht over hebt. En waar je binnen ondergronds waant in een kleine, smalle tunnel die ooit door de ridders van St. John zijn aangelegd. In deze bijzondere setting geniet je van uitstekend eten met Italiaanse en mediterrane invloeden, gecombineerd met fijne wijnen.

Taproom

In de historische hoofdstad van Malta vind je een relatief nieuw, eigentijds restaurant voor lunch, diner of late night drinks. De menukaart biedt een variatie van Mediterrane en Europese fusiongerechten en het interieur heeft iets weg van een vintage bar. Voor de locals is dit een populaire ontmoetingsplaats, waar je in informele sferen met elkaar kunt kletsen & eten. En (vaak) als een restaurant vol locals zitten, weet je dat je goed zit!

Aki

Ben je op zoek naar een plekje waar je Japans kunt eten in Valletta? Dan is restaurant en lounge bar Aki the place to be. Hier geniet je van kenmerkende Japans geïnspireerde gerechten – in een eigentijds stijl. Dim sum, sushi. gyoza’s, gecombineerd met fijn muziek en het geraffineerd decor op de achtergrond.

The Harbour Club

Met de schilderachtige achtergrond en rijk aan historie staat De Grand Harbour in Malta bekend als één van de mooiste havens ter wereld. The Harbour Club speelt hierop in. Zo kun je hier op het terras genieten van seizoensgebonden, mediterrane gerechten met uitzicht op de prachtige haven van Malta. En doe je binnenshuis genieten in een elegant ingericht interieur met een gerecycled dek van een Amerikaans schip. Do we need to say more?

En, bij welke leuke restaurant in de hoofdstad van Malta schuif jij aan?

CategoriesFijne Foodspots