8

8 x NATUURWIJN KOPEN EN DRINKEN IN AMSTERDAM

natuurwijn amsterdam - natuurwijnen amsterdam - natuurwijn kopen - natuurwijn drinken - natuurwijnbar amsterdam - natuurwijn in amsterdam - natuurwijnen kopen

Ben je ook zo’n natuurwijn fan of moet je het (van jezelf) nog een keer uitproberen? Ook in onze hoofdstad zijn er genoeg plekken om ervan te genieten! Benieuwd waar je moet zijn? Hieronder vind je 8 fijne plekjes om natuurwijn te kopen en/of drinken in Amsterdam.

Vind hier de plekken om natuurwijn kopen en drinken in Amsterdam >

Levain et le vin


‘Levain et le vin’ is een zuurdesem bakkerij en natuurwijn winkel in de Jan Pieter Heijestraat in West. In de bakkerij wordt dagelijks op natuurlijke wijze zuurdesembrood gemaakt en de winkel verkoopt een breed assortiment van natuurwijn. Perfect als origineel cadeau of voor jezelf!
Levain et le vin >

OTTO VOLANTE 

OTTO VOLANTE is een restaurant én wijnbar waar je terecht kunt voor borrel en een vier, vijf of zes gangen diner. In hun achtertuin hebben ze een grote kruidentuin en een schuur, waar ze hun eigen koji, miso, sojasaus en azijn maken. Ze gebruiken zoveel mogelijk lokale producten, zijn alle dranken biologisch en hebben ze hier alleen natuurwijn. 
OTTO VOLANTE >

Cornerstone Amsterdam

Vinyl, Aziatisch geïnspireerde gerechten en de natuurwijnen: die drie factoren omschrijven Cornerstone in Amsterdam-Noord. Het muzieksysteem is een van de dingen die je opvalt wanneer je het restaurant binnenloopt. De platencollectie volgt snel. Je kunt hier kiezen uit een selectie van de meest bijzondere en lekkerste varianten.
Wijnbar Cornerstone Amsterdam >

Ook leuk! Vind hier de leukste wijnbarretjes van Amsterdam >

Café Binnenvisser

Goed, gezellig en sfeervol aan de bar eten in Amsterdam? Met een wisselend menu, goed selectie van (natuur)wijnen en een ongedwongen sfeertje maakt Binnenvisser een fijne hotspot hiervoor. De naam komt van hun oude straatnaam af, waar ze vroeger altijd heerlijke eetfeestjes gaven.
Café Binnenvisser >

GlouGlou 

Op de wijnkaart van dit Frans-achtige wijnbarretje (met terras) in De Pijp vind je alleen maar vins naturels: wijnen die puur van druiven gemaakt zijn, waar dus geen andere (chemische) toevoegingen in zitten. GlouGlou is een ‘Bar&Shop’. Dus je kan je vin naturel ook gewoon thuis op de bank drinken.
GlouGlou >

Café twee prinsen

Dit café is de derde zaak voor de mannen achter Binnenvisser en Corner Store, bij dit moderne ‘bruine’ café kun je ‘s ochtends al op de koffie komen, lunchen met een baguette of later in de middag genieten van borrelhapjes en de uitgebreide selectie (natuur) wijnen. Ze hebben ook nog een fijn terras aan de gracht!
Café twee prinsen >

Restaurant Alba

Alba is een wijnbar en restaurant in één. Ze serveren kleine gerechten gemaakt van wisselende seizoensproducten. Hun wijnen worden op natuurlijke wijze gemaakt met weinig toevoegingen of interventie van de boeren. Heel fijn: ze hebben een gigantisch terras met zon van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.
Alba >

Selection Sauvage

Voor bijzondere kunstwerken en natuurwijnen moet je naar Selection Sauvage in Oud-West. Je kunt er gewoon een glas wijn bestellen of samen met vrienden/familie hun wijnkelder boeken voor een wijnproeverij. Je kunt kiezen voor een proeverij van 3 wijnen zonder bites of een proeverij van 5 wijnen met kleine lokale snacks.
Selection Sauvage >

En, waar ga jij binnenkort een lekker flesje natuurwijn kopen of drinken in Amsterdam?

CategoriesDrankje doen