L

LEUKE RESTAURANTS VLAKBIJ LEIDSEPLEIN: 6 x TIPS

restaurants leidseplein - uit eten leidseplein - restaurant leidseplein - eten leidseplein - restaurants amsterdam centrum - uit eten bij leidseplein

Het Leidseplein in Amsterdam alleen leuk voor toeristen? Daar zijn wij het niet mee eens! Ook als ‘local’ vind je hier genoeg gezellige plekken om van het (stads)leven te genieten! Benieuwd waar je precies moet zijn? Hieronder vind je 8 leuke restaurants vlakbij het Leidseplein.

Vind hier de leuke restaurants vlakbij het Leidseplein in Amsterdam >

1. Mesiba

Bij dit nieuwe restaurant in Amsterdam staat de keuken uit Tel Aviv centraal. Van aubergine frietjes tot ‘Israel tartaar’ en van ‘Moroccan style fish’ tot pita met kebab: bij Mesiba schuif je aan voor Israëlische smaken en lange avonden met veel gezelligheid, maar dan ‘gewoon’ aan de Lijnbaansgracht.
Mesiba >

Meer restaurants op het Leidseplein vind je onder de foto >

2. Ceppi’s

Ceppi’s is bedacht om iedereen in Amsterdam te verrassen en te vermaken onder een warme Italiaans deken. Denk aan verse pasta’s, houtoven pizza’s, Italiaanse cocktails/spritz, een uitgebreide wijnkaart en natuurlijk een enorm tomatenblik vol met gezelligheid. Heb jij al zin in een geweldige Italiaanse avontuur? Goed om te weten: je moet tijdig reserveren bij dit restaurant bij het Leidseplein om een plekje te kunnen bemachtigen. Ceppi’s >

3. Café Americain

Iedere Amsterdammer, maar ook (Nederlandse) dagjesmensen kennen het landmark-gebouw naast het DeLaMar theater. Hotel American is gebaseerd op de bloeitijd in de jaren 50 & 60 van de vorige eeuw en wat veel mensen niet weten, is dat je in het restaurant net zo prestigieus kunt dineren. Probeer het eens uit!
Café Americain >

4. Castell

Als vleesliefhebber moet je eigenlijk gewoon een keer gegeten hebben bij Castell. Hier krijg je geen liflafjes, maar vlees zoals vlees hoort te smaken. Big juicy steaks om je vingers bij af te likken en een rib-eye die je niet snel zal vergeten. En dat allemaal geserveerd op een houten plank, met gepofte aardappel en huisgemaakte sausjes. We like!
Castell >

https://www.instagram.com/p/CnMfsZUoS-4/

Nog meer fijne adresjes in het centrum van Amsterdam? Hier vind je ze >

5. Café in the City

Café in the City bevind zich (bijna) letterlijk op het Leidseplein. Deze hippe zaak is een plek waar je kunt lunchen en dineren. Op de menukaart vind je allerlei verschillende gerechten waaronder heerlijke sushi rolls! Good to know: op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond komen DJ’s bij the City de tent overnemen en kun je hier een lekker dansje wagen!
Café in the City >

6. Restaurant vlakbij Leidseplein: Full Moon Garden

Verborgen op de Leidsestraat vind je Full Moon Garden. Met een modern interieur, gebaseerd op Aziatische elementen, proef je hier de smaken van de traditionele Katonees gerechten. Van pekingeend tot de lekkerste dim sum, hier moet je een keer geweest zijn!
Full Moon Garden >

Meer leuke restaurants bij het Leidseplein vind je onder de foto >

7. Shiraz – Jardin des Vins

Op zoek naar een gezellige wijnbar in het centrum om de hele avond te spenderen? Dan moet je zijn op de Lijnbaansgracht, bij Shiraz – Jardin des Vins om precies te zijn. Schuif aan op het terrasje en kijk uit op het water, of kies een van de gezellige hoekjes binnen of aan de bar. Tip: ze hebben hier de lekkerste borrelplanken voor bij jouw favoriete wijn!
Shiraz >

8. Umaimon Amsterdam

Deze Japanse ramen noedelbar die op steenworp van het Leidseplein ligt, was al een begrip in Düsseldorf en serveert ook ‘Japanese soul food’ in Amsterdam. Op het gigantische menu van Umaimon staan 15 verschillende soepen en een aantal Japanse bijgerechten voor groot-eters.
Umaimon Amsterdam >

En, bij welke van deze leuke restaurants dichtij het Leidseplein in Amsterdam ga jij binnenkort eten?

CategoriesFijne Foodspots