N

NIEUWE RESTAURANTS IN ROTTERDAM: DIT ZIJN DE NIEUWKOMERS VAN 2023

nieuwe hotspots rotterdam - Nieuwe restaurants in Rotterdam 2023 - By Jarmusch Rotterdam West - Restaurants Rotterdam 2023 - eten in Rotterdam 2023 - Nieuwkomers Rotterdam - Nieuwkomers Rotterdam 2023 - nieuw in Rotterdam -

Het is geen geheim dat Rotterdam bruist van de hotspots. Naast de altijd fijne oude(re) restaurants, kunnen we elk jaar nieuwe pareltjes erbij optellen. Deze nieuwe restaurants in Rotterdam openden in 2023 hun deuren!

Van Thai food en Italiaans tot plekjes met uitzicht op het water: dit zijn de nieuwkomers van Rotterdam >

1. Grace & The Grit

Het is heel lang de vraag geweest wie zou neerstrijken in het hoekpand op de Coolsingel. Uiteindelijk is de knoop doorgehakt en kun je sinds februari ’23 terecht bij Grace: een all day and night festive restaurant. Sterrenchef Marco Prins en team tovert internationale, overheerlijke gerechten op je bord. Variërend van sushi, oesters, empanada’s en meer. Terwijl je bij de onderburen club The Grit uit kunt buiken met een dansje.

Hier vind je 30 x goede koffie & gebak in Rotterdam >

2. By Jarmusch

Rotterdam West is een Amerikaanse ‘all day breakfast’ rijker: By Jarmusch opent een tweede locatie. Dat betekent dat je elk moment van de dag kunt genieten van lekkere pancakes, breakfast burrito’s, mimosa’s, eieren. En koffie van Man met Bril. Op het zonnige terras op het zuiden. Of binnen in de sfeervolle typische American diner. Jij kiest!

3. Wolly

Op de zonnige hoek van Noordplein, waar voorheen Lof der Zoetheid zat, vind je nu Wolly aan de Waterkant. Een andere all day breakfast zaak, waar je vanaf 8 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags terecht kunt. Voor een ontbijtje, goede koffie. Of om jezelf te trakteren op een lekker stuk gebak.

Meer nieuwe restaurants in Rotterdam 2023 >

4. Diego

Na vier jaar slaat de Rotterdamse burgerkoning Diego van Diego’s Burgers een nieuwe weg in. Ondanks zijn burgers niet van de kaart verdwijnen, moet het Amerikaans hapje haar plek delen met gastronomische streetfood gerechten. En dat is niet alles: ook het interieur en de wijnkaart heeft een fikse update gehad.  

5. Casa Thai

Gelukkig hoeven we voor de Aziatische keuken niet heel de wereld over te vliegen. Dat weten we natuurlijk al een tijdje. Casa Thai is een nieuwe Aziatische aanwinst aan de o zo bekende Witte de Withstraat. Tussen twee cafés in, vind je het sjiek ingerichte restaurant. Waar je kunt genieten van een Modern Thai shared dining, met heerlijke Aziatische cocktails.

Ook leuk! 12 x zonnige terrassen aan het water in Rotterdam >

6. Matelief

Een zonnig terras op het zuiden, een ruime keuze aan lekkere deelgerechten, uitzicht over het water en Willemsbrug. Sinds kort geniet je in de gezellige Oude Haven van dit alles bij restaurant Matelief.

Meer nieuwkomers in Rotterdam >

7. Square ’47

Het nieuwe restaurant Square ’47 in hartje Rotterdam is niet zo van of, maar juist van en-en. In de ochtend aan de koffie met taart tot ‘s avonds laat  voor een goede borrelhap. Of zelfs een uitgebreid diner. Ja, je leest het goed: de keuken is hier tot middernacht open.

8. Notk

Binnen de muren van hotel Supernova opende Notk (Enoteca) haar wijnbar. Op de kaart vind je maar liefst 150 (!) klassieke wijnen, die je kunt combineren met bijpassende gerechten. Zoals brioche met seizoensgebonden dips en rotterzwam bitterballen. Of een volledige diner die matchen bij de wijnen en met respect voor natuur zijn gemaakt.

Doen in Rotterdam: 30 x originele tips & activiteiten >

9. De River Bar

Ook de Westerkade in Rotterdam is een nieuwe restaurant rijker. Aan de Westerkante opende in maart ’23 de nieuwe hotspot: de River Bar. Waar je met uitzicht op de Nieuwe Maas, geniet van recepten geïnspireerd door Europese rivieren en ingrediënten. Ze beschrijven zichzelf dan ook als het restaurant dat voelt als een lange vakantie door Europa.

En, in welke nieuwe restaurants in Rotterdam van 2023 schuif jij binnenkort aan tafel?

Omslagfoto: Diego’s

CategoriesFijne Foodspots